До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ваша Світлосте: найкращі засоби для освітлення пігментації

Зима час, ідеальний для боротьби з пігментацією. Розповідаємо, що треба про неї знати, і які засоби допоможуть досягти рівного відтінку шкіри.

Гіперпігментація буває вродженою як-от веснянки, що додають обличчю пустотливого і ніжного вигляду. Буває і набута наприклад, від ультрафіолету, гормональних змін під час вагітності, травм шкіри (після запалень, прищів), іноді проявляється з віком (після 45). У всіх випадках пігментація обумовлена ​​підвищеним рівнем меланіну, який точково накопичується у шкірі і створює нерівний плямистий відтінок. Але якщо з вродженою пігментацією можна миритися, то набута часто викликає незручності і вважається косметичним недоліком.

Ельза Госк; www.instagram.com/hoskelsa

Ключову роль в позбавленні від пігментації грають такі компоненти, як вітамін С, кислоти та рослинні екстракти (наприклад, екстракт мучниці, з якого отримують арбутин), ретинол (вітамін А і його похідні) і гідрохінон (який використовують у США, але в Європі він вважається токсичним і небезпечним). Vogue.ua склав список високотехнологічних освітлювальних кремів, масок і сироваток, інгредієнти яких довели свою ефективність.

Реклама
Нічна маска-желе Christian Dior Hydra Life Glow Better Fresh Jelly Mask

Містить п'ять ботанічних екстрактів (чорниці, цукрової тростини, апельсина, лимона і цукрового клена), багатих альфа-оксікислотами. У комплексі вони дають хороший ефект мікропілінга і освітлюють вікову пігментацію.

Сироватка-концентрат з феруловою кислотою Advanced Génifique Sensitive, Lancômе

Активатор молодості Advanced Génifique засіб, який виконує багато функцій: від миттєвого зволоження і розгладження дрібних зморшок до вирівнювання рельєфу шкіри і поліпшення кольору обличчя. Завдяки складу з феруловою кислотою, пробіотиками, біфідобактеріями і дріжджами, підсилює всі функції шкіри, допомагає їй боротися з появою нових темних плям після висипань.

Сироватка LE BLANC, Chanel

Направлена на корекцію пігментних плям і тьмяного кольору обличчя. Серед активних освітлювальних компонентів аскорбіл глюкозид, який регулює синтез меланіну, що зменшує пігментні плями і попереджає появу нових; екстракт перлів, який підсилює сяйво шкіри, і лілейник, що доповнює дію екстракту перлів для більш активної корекції тьмяного кольору обличчя.

Ботанічна сироватка з вітаміном С FluorOxygen C, Christina

Екстракти лакричника і листя мучниці, койєва і аскорбінова кислоти виконують м'яку освітлювальну, омолоджувальну і відлущувальну дії. Наносити під сонцезахисний крем. Посилити дію засобу допомагає крем цієї ж марки Retinol E Active Cream з ретинолом, який прискорює оновлення клітин.

Освітлювальний крем для шкіри обличчя і тіла Cellcosmet

Фітокосмецевтичний засіб швейцарської марки Cellcosmet рекомендований як освітлювальний догляд незалежно від типу порушення шкірної пігментації. Містить сильну формулу: біоактивний освітлювальний комплекс, лейкоцитарний екстракт, лимонну і гліколеву кислоти, які помітно освітлюють пігментні і вікові плями. Ефект посилюється вітаміном С з шипшини, що також стимулює вироблення колагену. Чудовий як для обличчя і бюста, так і для ніг або рук.

Омолоджувальна сироватка-коректор для інтенсивної боротьби з пігментацією LumaPro-C, Hydropeptide

У складі освітлювальні пробіотики, пептиди і антиоксиданти. Високотехнологічний пептид DermalRX® SRC забезпечує м'яку ексфоліацію і знебарвлює пігментацію. Ліпосомальна інкапсульована суміш мікроводоростей і вітамін С уповільнюють процес вироблення меланіну, вирівнюють тон шкіри. Галова кислота (пробіотик) активується у мікробному шарі шкіри, відновлює ідеальний і рівний тон, та блокує процес меланогенеза на декількох рівнях. Багаті антиоксидантами ресвератрол, квітки маргаритки багаторічної, корінь імбиру і соснові екстракти – зменшують пігментацію, живлять, знімають почервоніння і надають шкірі сяйва.

Освітлювальна зволожуюча пре-сироватка White Derm Acte, Academie

У бренду Academie є ціла серія для освітлення шкіри і боротьби з пігментацією White Derm Acte. Але найцікавіший і новий серед них засіб пре-сироватка з високою концентрацією гіалуронової кислоти. Це щось середнє між сироваткою, лосьйоном і невагомим кремом: вона зволожує, живить і бореться з віковою пігментацією. На сторожі освітлення і усунення тьмяного кольору обличчя екстракти мальви, лакриці і висівок.

Важливо: під час користування освітлювальними засобами регулярно наносити крем з високим фактором SPF, щоб запобігти появі нових пігментних плям.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.