До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Три техніки швидкої медитації на кожен день

Практика медитації відчутно корисна, навіть коли займає мало часу. У цій справі головне – правильна техніка виконання і стабільність. Vogue UA виділив кілька ефективних технік зниження стресу, які займають всього 10 хвилин, а почуття спокою залишаєють на цілий день.

Техніка концентрації на диханні
@gisele

Мабуть, найвідоміша техніка медитації, під час якої необхідно спостерігати за власним диханням. Головна особливість полягає в тривалості вдиху і видиху, які повинні займати однакову кількість часу. Новачкам радять вдихати і видихати на десять рахунків та, при цьому, спостерігати за процесами, що відбуваються в тілі. За умови правильного виконання цієї техніки, організм швидко насичується киснем, тіло поступово розслабляється, в ступнях ніг і кистях рук з'являється приємне поколювання, а загальний стан, в результаті, зводиться до спокійного. Такий вид медитації можна виконувати в будь-якому зручному місці і в будь-який час. Він відмінний при стресі, втомі і хвилюванні.

Реклама
Техніка концентрації на звуках
@gisele

Така медитація сприяє поліпшенню концентрації і реакції. Найкраще її виконувати у зручному положенні із закритими очима. Почати медитацію варто із глибокого вдиху і повільного видиху. Після цього потрібно сконцентруватися на найгучніших звуках в своєму оточенні (звуки дороги, голоси на вулиці, сигналізація і т.д.). Коли звуки будуть найбільш чутні і помітні, можна переходити до наступного етапу – концентрації на звуках, чутних безпосередньо в місці проведення медитації (голоси, що доносяться з квартири сусідів, звуки побутової техніки, кроки і т.д.). Фінальний етап медитації – прослуховавуння себе. Під час цього етапу потрібно повністю сконцентруватися на власному диханні і процесах, що відбуваються всередині тіла. Бажано проявити достатньо терпіння і уваги, щоб почути стукіт серця і відчути пульс. Такий різновид концентрації тренує усвідомленість, а також завдяки ній вдається відчути себе тут і зараз, що особливо важливо в сучасному світі, який завжди прагне втекти далеко вперед.

Техніка концентрації для органів чуття
@gisele

У цій техніці медитації задіяні всі органи чуття людини, а саме: зір, слух, нюх, дотик і смак. Але не варто лякатися! Насправді, така техніка вимагає менше часу і зусиль, ніж попередні дві. Отже, як і в попередній практиці, на початку медитації слід прийняти зручне положення, зробити глибокий вдих і повільний видих. Наступний крок – оглянути місце, в якому проводитимете медитацію, і виділити три об'єкти, які першими побачили. Заплющити очі і сконцентруватись на відчуттях у власному тілі, по черзі виділити три звуки, три запахи і три смаки, що оточують в цей момент.

Послідовна концентрація на об'єктах, доступних різним органам чуття, поступово уповільнює мозкову активність і заспокоює стан організму загалом. Таким чином, якщо приділяти кожному органу чуття по 60 секунд, організм заспокоюється всього за кілька хвилин. Медитація допомагає відчути себе в просторі, а так само сприяє розслабленню і перезавантаженню.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.