До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

4 аромати з нотою дощу, про які ви не знали

Аромати дощу подобаються всім: вони несуть первісну радість, дитячі спогади, безтурботність. VOGUE обирає аромати з нотами дощу, про які ви не здогадувались.

Аромат дощу відомий всім; для нього є навіть окремий термін – "петрикор" (про його походження ми писали тут). В людській природі – цінувати цей запах, оскільки дощ віщує добрий врожай та відміняє посуху. Сучасні парфумери створюють ольфакторні ілюзії зливи безліччю різних способів. Найчастіше – за допомогою синтетичних молекул.

Реклама

Colonia Pura, Acqua di Parma

Парфумер Франсуа Демаші створив чистий, прозорий аромат, сповнений нот озону та цитрусових. Наче в апельсиново-лимонному саду щойно прогриміла гроза та пролився дощ.

Baie 19 Le Labo

Серед головних нот заявлені пачулі, але, попри свою звичайну чуттєвість, в цьому трактуванні вони дають повну ілюзію хвойного лісу, просоченого дощем.

When the Rain Stops Maison Martin Margiela

Свіжий, вологий, майже мокрий, цей аромат з промовистою назвою створила парфумерка Фанні Бал. Попри удавану легкість, він тримається годинами та навіть не думає зникати.

A Drop d'Issey Eau de Parfum Fraiche, Issey Miyake

Цей аромат створений для тих, хто обожнює слідкувати за драматургією аромату. Він починається як і мав би – краплинами дощу, зливою свіжості, але згодом перетворюється на пудрову хмару, яка огортає власника коконом. Як плащ-невидимка, тільки навпаки.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.