До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 нових ароматів з нотою троянди

VOGUE Ukraine обирає найкращі аромати з нотою троянди, які були випущені в останні три роки, і які ми могли пропустити за очевидних обставин.

Троянда – один з найпопулярніших парфумерних інгредієнтів. Вона є в безлічі знакових парфумів, від Chanel №5 до Guerlain Shalimar. Якийсь час вона вважалася старомодною, "бабусиною" на надто солодко-терпкою, щоб відповідати сучасному ритму життя. Проте зараз все змінилось, і троянда знову перетворилася на головний магніт. Сучасні композиції з трояндою оспівують свіжість рожевого куща з його зеленим листям, шипами, краплями роси на пелюстках.

Реклама

Сезон троянд сентифолій (столистяних троянд) закінчується в Грассі в червні. Врожаї звідти резервують великі парфумерни будинки для майбутніх шедеврів. Клімат Грасса, який знаходиться на південному узбережжі Франції, оточений горами, – певною мірою унікальний, що й забезпечує зібраній тут парфумерній сировині особливі напівтони (і особливу цінність). Парфумери радо використовують й інші види троянди: болгарську, турецьку тощо. Великі парфумері не просто чітко розуміють різницю в звучанні їхніх нот, але й можуть зрозуміти, яким методом добувалася душиста сировина та в якому посуді вона зберігалася.

Dans Mon Lit Frederic Malle

Dans Mon Lit Frederic Malle

Dans Mon Lit ("На моєму ліжку"), зібраний Бруно Йовановичем, – це ольфакторне втілення пісні Bed of Roses, "ліжко з троянд". Буквально: мускус – для більшої м'якості, троянди, есенція трояндової води. Наче хмарина, оповита пелюстками.

Eau Rose Eau De Parfum Diptyque

Eau Rose Eau De Parfum Diptyque

Це ода літнім трояндам – оберемкам, кущам пухнастих об'ємних квітів. Вони відтінені нотами соковитого лічі, ромашки та артишока.

Gris Dior

Gris Dior

Неодмінно спробуйте цей аромат. Неодмінно. Створений в 2017, він майже шість років пробув в тіні, а зараз, з запуском нової промокампанії, він отримав нове життя. Троянду в композиції оточують дубовий мох, мед та пачулі, – але це не додає ароматові вінтажного підтексту. Навпаки, він зібраний напрочуд сучасно, має розкішний шлейф та створює справжню ауру навколо власниці (або власника).

Irrésistible Rose Velvet, Givenchy

Irrésistible Rose Velvet, Givenchy

Одне з найкрасивіших поєднань – це трояндові та деревні ноти. Анн Фліппо, Домінік Ропійон та Фанні Бал створили аромат, що оспівує юність та безтурботність. В верхніх нотах відчувається чорна смородина, яку віртуозно підкреслюють пачулі і деревина.

Les Sables Roses Louis Vuitton

Les Sables Roses Louis Vuitton

Поєднання троянди та уду – канонічне, але пік його популярності, здавалося, минув. Втім, майстру парфумеру Жаку Кавальє Бельтруд вдалося створити контрастний парфум, якиє поєднав полум'яні та льодяні ноти троянди та уду. Свіжість першої та глибина другого об'єднані амброю.

L'Homme À la Rose Maison Francis Kurkdjian

L'Homme À la Rose, Maison Francis Kurkdjian

У Maison Francis Kurkdjian є два аромати À la Rose, присвячених троянді, – чоловічий та жіночий. Парадоксальним чином, чоловічий "сідає" на всіх однаково красиво, поза гендером, – як бездоганно скроєний піджак. Строгий, скляний, але одночасно – прозорий та теплий, цей аромат – буземовний шедевр парфумерного мистецтва.

Paris – Paris Chanel

Paris – Paris Chanel

Шосте видання серії ароматів-подорожей Chanel присвячено Парижу, де Габріель Шанель жила, працювала та створювала легенди. Paris – Paris гостро та чуттєво пахне трояндами, рожевим перцем, пачулями та цитрусовими. Остроумний, пікантний, з норовом, він занурює в атмосферу паризького життя, снобізму та шику.

Pure Rose Cartier

Pure Rose Cartier

Якщо коротко, це пелюстки троянди, всипані краплями дощу. Прозора краса, безпрограшний подарунок жінці будь-якого віку.

Red Roses Cologne (2023) Jo Malone London

Red Roses Cologne Jo Malone London

Оксамитова бордова троянда в оточенні медових стільників могла б звучати драматично, але звучить ніжно і майже лірично.

Rosa Rossa Harvest – Eau De Toilette

Rosa Rossa Harvest, Guerlain

Парфумерка Guerlain Дельфін Йєльк поєднала болгарські та турецькі троянди зі свіжістю органічної рожевої води з Грассу. Додати щастя та безтурботності композиції допомага.ть ноти лічі та чорної смородини. Цікаво знати, що Аромати Aqua Allegoria Harvest містять до 95% інгредієнтів натурального походження. Французький буряковий алкоголь (!), який використовується в їхніх формулах, виробляє мережа, що займається відповідальним землеробством.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.