До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 приголомшливо прекрасних ароматів з нотою базиліку

Базилік — це не лише кулінарний або ароматичний інгредієнт. Його широко та з неймовірним задоволенням використовують в парфумерії. Дуже часто парфуми з нотою базиліку можна відносити до категорії "шедевр".

Базилік дає фантастично щедру ароматичну сировину. Це легко відчути, доторкнувшись кінчиками пальців до кущика. Навіть не потрібно підносити пальці до ніздрів, щоб відчути несамовитий, щедрий, життєрадісний вир аромату: все завдяки оліям, на які так багаті його листя та стебла.

Реклама

В парфумерії найчастіше поєднують базилік з цитрусовими, зокрема, з мандарином: це комбо миттєво утворює піднесений настрій італійських канікул. Ми обрали десять парфумів, де можна легко відчути базилікову ноту. Всі вони — справжні витвори парфумерного мистецтва: небанальні, емоційні та піднесені.

Basilico & Fellini Vilhelm Parfumerie

Basilico & Fellini, Vilhelm Parfumerie

Вже в самій назві аромату зчитується омаж Італії (Basilico & Fellini — алюзія на Федеріко Фелліні, знаменитого режисера). Цей абсолютно зелений за звучанням аромат містить ще одну винятково італійську ноту — інжир. Але палітра не обмежується фруктами та зеленню: тут зчитується натяк на томати, селеру, моркву... Фантастика.

Eau de Basilic Pourpre Hermès

Eau de Basilic Pourpre Hermès

Парфумерка Крістін Нажель поєднала хрустку ноту базиліку з чуттєвими пачулями, геранню та спеціями. У назві парфуму — натяк на те, що базилік — фіолетовий. Це створює своєрідну гру між соковитим кольором флакону та його компонентами.

Mandarine Basilic Harvest, Guerlain

Mandarine Basilic Harvest, Guerlain

Для лінійки Harvest в Guerlain застосовують 95% сировини натурального походження та французький буряковий спирт від мережі, яка займається відповідальним землеробством. Це ще не всі повороти сюжету; у формулі використовується врожай недозрілих мандаринів сорту Marzolo з Калабрії — щоб зберегти гіркуватий підтон. Базилік та зелений чай виступають в якості пишного килима, на якому ці мандарини розсипані. Красиво.

Chef's Table MiN New York

Chef's Table MiN New York

Назва парфуму відсилає до відомого серіалу Chef'sTable, в якому кожна серія розповідає про видатного шеф-кухаря та його підхід до готування. В цьому є і здорове почуття гумору, і визнання гастрономічної ролі базиліку. Ця нота в композиції — як на тарілці, в оточенні томатів, чорної смородини, бергамоту та шавлії.

Venise, Diptyque

Venise, Diptyque

Цей лімітований випуск присвячений, очевидно, подорожам. Венеція дійсно може пахнути базиліком — закускою капрезе, соусом песто, піцою "Маргарита". Пряний, свіжий, він поєднує ноти овочів — томатів, базиліку — та ветиверу.

Italian Cypress, Tom Ford

Italian Cypress Tom Ford

Звабливий чуттєвий базилік. Оксюморон, звісно, проте стилістика TomFord зобов'язує до певного градусу драми. За чуттєвість та розкішний шлейф аромату відповідають кипарис в поєднанні з деревними нотами.

Pacific Chill Louis Vuitton

Pacific Chill Louis Vuitton

Цитрусові, м'ята, базилік, абрикос — звучить як літній салат. Проте парфум напрочуд збалансований та стійкій, що рідкість для цитрусових ароматів з зеленим підтоном.

Cologne Officinale James Heeley

Cologne Officinale James Heeley

Букет середземноморських трав, цей аромат поєднує базилік з лавандою, розмарином, шавлією. Дуже вдало — і відповідає всім канонам жанру "колонь". Дубовий мох та амбра надають йому необхідної респектабельності та "олдскульного" звучання.

L'Eau Rêvée D'Alma Sisley

L'Eau Rêvée D'Alma Sisley

Принагідно радимо звернути увагу на всю колекцію нових ароматів-мрій Sisley. Всі вони переповідають сімейні історії родини д'Орнано, а історія Альми присвячена сільській місцевості. Офіційний опис аромату настільки хороший, що хочеться цитувати його дослівно: "Якби аромат EauRêvéed’Alma був картиною, на ній була б зображена французька сільська місцевість, яка наповнена очеретом, річками та ставками. Шовковисто чисті глибини прісних вод — як кришталева пісня, що захоплює і пробуджує". В композиції — льодяні та водні ноти, а також жасмин та троянда. І базилік, звісно.

Basil & Neroli Jo Malone London

Чи не найвідоміша композиція зі списку — це Basil & NeroliJoMaloneLondon. ПарфумеркаАннФліпо створила дуже впізнавану конструкцію, які піднімає настрій з першого вдоху. Вона включає неролі, білий мускус та ветивер, які надають стрункості й витонченості, але — можливо завдяки базилікові — залишається розслабленою й чарівною.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.