До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Великий гід зимовим педикюром

Коли стопи взимку настількі сухі, що нагадують Гранд Каньйон, час впроваджувати нові звички, засоби та прийоми в догляді за шкірою. Залучили експертів, щоб розкрити всі секрети зимового педикюру.

Реклама

Чому шкіра стоп (та гомілок) стає сухою взимку, — адже вона завжди під одягом?

"Попри те, що ці ділянки зазвичай захищені від морозу і вітру, саме взимку шкіра значною мірою втрачає здатність утримувати вологу, — каже експертка з педикюру салонів Clipse Ганна Тарабенко. — Грають роль зміна температури та сухе повітря в приміщеннях. Рівень вологості стрімко знижується, і це може впливати на сухість шкіри стоп, гомілок, рук. Крім того, в організм надходить менше вітамінів, знижується імунітет — і це теж дається взнаки. Якщо є проблема, потрібно звернутися до фахівця — подолога або профільного nail-майстра, — який підбере правильний домашній догляд".

Що робити, щоб шкіра не була такою сухою?

У салоні Jolly вважають, що працює системний та індивідуальний підхід, який варто обирати залежно від типу шкіри або можливих проблем. "Звичайно, потрібне зволоження, — пояснюють майстрині педикюру та манікюру Jolly Таня Печоріна та Альона Акопян. — Та є кілька простих рекомендацій, щоб крем дійсно подіяв. Так, найкраще діючі речовини проникають в шкіру в перший тиждень після педикюру, коли зайву ороговілу шкіру прибрали.

Якщо є не просто сухість, а тріщини, чи ще якийсь специфічний стан шкіри стопи, звичайно, краще робити педикюр у спеціаліста. Майстер допоможе обрати засоби саме для вас. До речі, ми б рекомендували також відвідувати того самого майстра, щоб спеціаліст міг простежити динаміку стану шкіри, та, можливо, скоригувати домашній догляд".

Що робити в салоні і вдома, щоб шкіра була ніжною?

"До салону клієнт приходить раз на 23 тижні, — кажуть у Clipse, — але щоб вирішити проблему сухості, потрібні системний підхід і правильний домашній догляд. І тут ми би радили звернути увагу на засоби, у складі яких є вітамін Е і С, олія ши, а також підтримувати водний баланс організму і стежити за дефіцитами в осінньо-зимовий період".

"Всі звикли, що найкращий крем для ніг на зиму — із сечовиною, — каже подологUspecial Ксенія Гранкова. — Але тут треба бути максимально обережними. Так, сечовина — крутий інгредієнт, але його відсоток має підбиратися індивідуально і призначатися фахівцем. Якщо ваша шкіра нормальна та злегка схильна до сухості, обирайте крем з низьким вмістом сечовини, але збагачений оліями — ши, аргановою та вітаміном Е. Наприклад, KartRichHandСream (він підійде і для ніг)".

Для зневодненої та дуже сухої шкіри потрібні жирний крем на ніч та крем з 1015% вмістом сечовини вдень. Хороше поєднання засобів — маска з адаптогеном та сріблом від Podpharm та будь-який базовий крем Baehr вдень. Увага: маску наносять на ніч на вологу чисту шкіру.

Крем для сухої шкіри з октенідином, Baehr
Маска з адаптогеном та сріблом, Podpharm

Які складники шукати в засобах для домашнього догляду, щоб шкіра почувалася краще в перервах між візитами до майстра педикюру?

"Все залежить від стану стоп, — пояснюють експерти Clipse. — Якщо йдеться про виражений гіперкератоз та глибокі тріщини, то варто застосовувати крем із вмістом сечовини 15%. Згодом цей відсоток знижують, але дозування, частоту нанесення, тривалість застосування визначає виключно фахівець. Якщо це банальна сухість стоп, то радимо використовувати засоби з профлінійок, які максимально активно працюють".

"Засоби з професійних лінійок, які можна використовувати і в домашніх умовах, є досить дієвими, — додають у Jolly, — але головне правило таке: крем не працює, якщо просто стоїть на поличці".

У KrasotaClinic для домашнього догляду за шкірою ніг радять крем ColdCreamMarineDeeplyNourishingFootCream від Thalgo. "Він чинить інтенсивну дію, має поживний склад і при цьому досить швидко вбирається, не залишаючи липкості. Також цей крем чудово працює як нічна маска. Просто щільним шаром нанесіть продукт на шкіру стоп, зачекайте 12 хвилини та вдягніть бавовняні шкарпетки. На ранок ви не впізнаєте свої ніжки, шкіра буде зволоженою, пом’якшеною та ніжною", — кажуть експерти KrasotaClinic.

Cold Cream Marine Deeply Nourishing Foot Cream, Thalgo

Якщо засіб приємно пахне, то користування ним приносить задоволення, і жодна додаткова мотивація не потрібна. "Для поціновувачів східних ароматів радимо пом’якшувальний крем для стоп SensationFoot від PhilipMartin’s, — кажуть у KrasotaClinic. — При щоденному використанні запобігає появі тріщинок на п’ятках, відновлює, заспокоює та живить шкіру. Крем містить олії, тому відмінно підходить для виконання масажу ніг".

Sensation Foot від Philip Martin’s органічний крем на основі екстрактів лаванди і чайного дерева, завдяки яким пом'якшує та відновлює шкіру

У Jolly радять у холодний сезон обирати густі і поживні текстури, в формі бальзамів чи навіть мазей, у складі яких може бути сечовина (але не вище 15%), олія ши, ліпіди, цераміди рослинних олій, пантенол, ланолін, бджолиний віск, ехінацея тощо.


Взимку люди дають відпочити нігтям від стійких покриттів. Чи це дійсно допомагає?

"Так, у зимовий час краще давати відпочивати нігтьовій пластині від гель-лаку, який її потовщує, — каже Ганна Тарабенко. — Зимове взуття менш комфортне, тому з'являється тиск на пальчики та нігті. Через це можуть з'явитися нігтьові мозолі, оніхолізис тощо. Тому робити гігієнічній педикюр і не покривати нігті гель-лаком — дуже корисна порада. Можна використовувати лікувальні лаки, або олівці з вітамінами на період холодів".

"Не тільки взимку, а й на весь сезон закритого взуття краще відмовитись від гель лаку, — зайвий тиск на нігтьову пластину може травмувати нігті, стати причиною відшарування нігтів і вторинного їх інфікування, — додає подологUspecial Ксенія Гранкова. — Якщо не можете або не бажаєте відмовитися від покриття, оберіть альтернативне, щоб не обтяжувати нігтьову пластину, — лікувальне, лакове або однофазне. І памʼятайте: що тонший шар покриття, то менший ризик виникнення проблем".

Які SOS-засоби в домашньому догляді дійсно працюють?

Редакторка краси VOGUE Ukraine Альона Пономаренко радить миттєвий пілінг для стоп Instant Foot Peeling від швейцарського бренду LovaSkin, що спеціалізується на догляді за шкірою ніг. Все, що необхідно, — розпилити пілінг на загрубілу шкіру, дати подіяти 60 секунд, спочатку злегка потерти шкіру пальцями, а потім — відполірувати спеціальною пилочкою з хірургічної сталі, що додається в комплекті.

Набір для догляду за шкірою стоп: миттєвий пілинг з АНА та ВНА кислотами та пилка з медичної сталі, все – LovaSkin

У складі пілінгу — швейцарська льодовикова вода, екстракти алое, кактусу та евкаліпту, ну і, звісно, альфа- та бетагидроксікислоти: молочна, саліцилова, гліколева, яблучна.

Що стосується азійських пілінг-шкарпеточок, до їх слід використовувати з обережністю. "Не радимо їх для тонкої та чутливої шкіри: кислоти в складі здатні пошкодити шкіру, адже неможливо проконтролювати площу нанесення та глибину проникнення, і те, що буде ОК безпосередньо для п'яточок, може спровокувати проблеми на більш ніжних ділянках стопи", — кажуть Таня Печоріна та Альона Акопян.

Втім, існують європейські продукти, які діють менш екстремально. Так, шкарпеточки іспанського бренду IrohaNature ніжно доглядають за шкірою, за одне застосування скидаючи її до первісних налаштувань. Процес лущення триватиме від 4 до 14 днів, але винагородою служитиме ніжна м'яка шкіра.

Відлущувальна маска-шкарпеточки для ніг, Iroha Nature, з гліколевою та молочною кислотами

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.