До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Головний тренд манікюру цієї осені

Осінь буде сезоном коротких нігтів — і ця зміна так само пов’язана з функціональністю, як і з модою.

Akris

Сучасний манікюр — це нестримна творчість. "Мигдаль", "гробіки", "балерина" — розмаїття форм нігтів вражає. Вже не кажучи про покриття, яке може бути скільки завгодно складним та вигадливим. Сюрреалістичні дизайни та декорування принесли славу нейл-мастриням та майстрам (згадайте тільки Тома Бачика чи Юністеллу). І все ж, хоча довгі нігті дають більше простору (і місця) для творчості, наступний етап еволюції трендів манікюру — перехід до мінімальної довжини.

Реклама

"Я знаю людей, які можуть робити будь-що з довгими нігтями, але здебільшого така довжина дуже заважає в повсякденному житті, — каже нейл-дизайнерка Бетіна Гольдштейн, яка малює свої химерні прикраси на власних натуральних нігтях. — Я постійно працюю руками, готую, займаюся садівництвом і малюю, тому почуваюся комфортніше з коротшими нігтями".

Нейл-майстриня Куіні Нгуєн погоджується. "Особисто я віддаю перевагу коротшим нігтям, оскільки багато працюю руками. З короткими легше працювати та доглядати за ними", — каже вона. Зола Ганзорайт — майстриня, яка прославилася завдяки манікюру, що вона робить для Гейлі Бібер — віддаючи перевагу середнім і довгим нігтям, — але зазначає, що клієнти дедалі частіше вимагають коротшої довжини. "Люди прагнуть природної краси, — зауважує вона. — У порівнянні з довгими, коротки нігті невибагливі в догляді — не треба перейматися через зламані нігті, і не потрібен додатковий догляд чи засоби".

Bora Aksu

Гортаючи TikTok, можна побачити: багато майстрів з манікюру починають "еру натуральних нігтів", розлучаючись із нарощуванням з простої причини — щоб мати змогу виконувати щоденні завдання, як-от розстібати джинси, наносити макіяж і відчиняти буквально будь-що. Але вибір має також і естетичну привабливість, забезпечуючи ідеальну платформу для мінімалістських дизайнів. "Короткі нігті насправді відповідають тренду тихої розкоші, — каже Нгуєн. — Такі нігті створюють відчуття позачасової класики, що довершує весь образ". Наприклад, сестри Олсен завжди були прихильницями натуральних нігтів, які підтримують дух стриманої елегантності, що віддзеркалює як їхній особистий стиль, так і їхнє бачення The Row.

А втім, Бетіна Голдштейн — живий доказ того, що короткі нігті — не компроміс та не привід жертвувати задоволенням мати цікавий манікюр. Амбасадорка Chanel прикрашає натуральні нігті такими цікавими 3D-деталями, як тенісні м’ячики, оливки в мартіні, перли та стрази, а також старанно вимальовані комарі, чорниці та картопля фрі.

Зрештою, більшість трендів манікюру легко адаптуються до короткої довжини. Шанувальникам естетики готичного гламуру варто було б подивитися на подіум Proenza Schouler осінь/зима 2023 , де моделі демонстрували короткі нігті, оздоблені чорною "посмішкою", або промо нещодавнього альбому Олівії Родріго. "Якщо у вас короткі нігті, і ви хочете зробити французький манікюр, я пропоную зробити лінію "посмішки" ультратонкою, — каже Голдштейн. — Це візуально подовжує нігтьове ложе".

Форма також має значення, і вона значною мірою визначається вашими природними даними. "Я завжди дивлюся на форму пальців і нігтьового ложа, а потім вибираю форму, яка пасуватиме найбільше, — розповідає Голдштейн. — Загалом мені подобається звужувати боки прямо догори, подовжувати нігтьове ложе, а потім вигинати до потрібної форми".

Отже, якщо ви думали припинити робити гелеве або акрилове нарощування, то зараз саме час. "Як і мода, нігті можуть варіюватися від складних до простих дизайнів, — каже нейл-майстриня Наталі Мінерва . — Іноді люди просто хочуть відпочити".

Аkris

Фото: IMAX
Текст: CalinVan Paris
За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.