До VOGUE UKRAINE LEADERS 2024 залишилось:
КУПИТИ КВИТКИ

Як пережити спеку 2024: поради зіркових візажистів

Фото: архів VOGUE

Черговий сплеск високих температур: як захистити шкіру та який використовувати макіяж, щоб почуватися краще в спеку? Розповідають зіркові українські візажистки, які постійно співпрацюють з VOGUE Ukraine.

Ната Стрільчук

Перед макіяжем зранку

Маю смішну пораду, від якої тихо кайфую. Не я це придумала, — підгледіла в тіктоку.

Реклама
@gmbsbs

Cucumber massage

She Share Story (for Vlog) –

Треба взяти величезний огірок, розрізати за діагоналлю, заморозити. І зранку брати не модні кріокулі Eye Globes, а ці огірки, — зробити ними легкий лімфодренажний масаж обличчя. Це дуже ефективно знімає набряки і освіжає. Якщо ви колись заморожували огіркову воду (а я колись практикувала), — ви впізнаєте це відчуття. Огірок приємно тане і ковзає по шкірі, дає відчуття свіжості та зволоженості, і це мене дуже рятує в спеку.

В дорозі

Коли я їздила Францією, дорога була довгою, а кава вже не бадьорила, я брала спрей Beauty Elixir Caudalie — він пробуджує і холодить завдяки своїм компонентам: зелений виноград та ефірна олія з троянди зволожують шкіру, ефірна розмаринова олія — багата на флавоноїди й фенолокислоти, ефірна олія з меліси — заспокоює. Є маленькі та великі флакони — дуже раджу.

Beauty Elixir, Caudalie

Дарія Жадан

Догляд за шкірою влітку

Щоб не переобтяжувати шкіру, спочатку потрібно скоригувати догляд. Замість щільних, поживних текстур — легкі гелеві креми, сироватки.

Зволожувальний гель-крем з 4 видами гіалуронової кислоти HydraFusion 4D Hydrating Water Burst Cream, Instytutum

Раджу приділяти максимальну увагу очищенню, — влітку шкіра забруднюється від активного потовиділення, засобів з SPF тощо. Зауважу, що санскрин можна змити лише двофазним вмиванням: гідрофільні олії, а потім — гель чи піна.

Essential Fx Acyl-Glutathione Chia Cleansing Balm, Perricone MD

Тональні основи в спеку

Раджу водні легкі текстури, бо мусові та кремові тримаються маскою протягом дня. До того ж, захищатися від холоду та вітру не потрібно, достатньо легкого засобу, що перекриє нерівності тону. Плюс влітку ми всі більш-менш засмаглі, тому потреби в серйозній корекції зазвичай немає А загалом у спеку можна взагалі відмовитися від тональних основ — адже вони так чи інакше відчуваються на шкірі.

Влітку тіло засмагле, а обличчя — світле. Зрівняти колір і надати відпочилого вигляду дозволяють бронзери гелевої текстури. Ділянки нанесення: скроні, контур обличчя, ніс, перенісся — те, що швидко засмагає на сонечку. Моє відкриття — суперлегкий водянистий Sensai, який підходить всім.

Бронзувальний гель, Sensai

Макіяж у спеку

Я би надавала перевагу не сухим, а кремовим, легким, водянистим текстурам — вони більш стійкі в спеку, ніж пудрові. Це стосується всіх засобів. Все гелеве можна фіксувати сухим, але зазвичай достатньо кремових продуктів.

Варто звернути увагу на монопродукти, якими можна зробити весь макіяж: тінти в рожевих, персикових відтінках можна використовувати як рум’яна, як тіні, наносити на ніс, щічки, підборіддя. Чудові стіки є в Chanel, Shiseido, Westman Atelier — всі продукти кремові, легкі — доречні весь рік.

Стік для макіяжу Les Beiges відтінку Blush, Chanel

Для полегшення макіяжу очей та брів

Влітку як ніколи доречна процедура Yumy Lashes (кератиновий ліфтинг вій): він дозволяє на місяць-півтора забути про туш.

Якщо хочеться підкреслити очі, можна взяти водостійкий олівець або кремові тіні в коричневих відтінках, пройти вздовж лінії росту вій та слизовій нижніх повік та розтушувати в легку бронзову димку. Загалом коричневі, бронзові, винні відтінки ідеально та легко вписуються в повсякденний макіяж.

Літом легше експериментувати, тому саме час спробувати сріблясті, зелені, смарагдові відтінки. Схема нанесення нескладна: нанести вздовж вій та розтушувати по рухомій частині повік.

The Intense Color Eye Pencil №05 Jungle Green, Guerlain

Щодо брів — влітку добре перейти на більш світле оформлення брів, це виглядає легше та природніше на обличчі з легкою засмагою.

Світлана Римакова

Полегшений макіяж

Коли ми потрапляємо в спеку, варто максимально знизити навантаження на шкіру. Головне — захиститися від сонця. Якщо людина не може обходитися без тональних засобів, то можна наносити на обличчя ВВ- та СС-креми.

Коли ми робимо макіяж, що має тривати довше (для заходів, фотосесій тощо), то доведеться використати більше засобів, але варто слідувати такій схемі: протисонцевий захист, зволоження, фіксатор-спрей, що зволожує та закріпляє всі текстури, які будуть наноситися на шкіру згодом.

Що менше шарів на шкірі, то менше шансів, що все це "попливе". Тому раджу наносити засоби по ділянках: на зону під очі — консилер, на лоб і обличчя — тон; на щічки — одразу рум'яна, без попереднього нанесення тону. Все для того, щоб кожна ділянка обличчя була вкрита лише одним шаром косметики.

Загалом перечекати спеку можна з консилером, якщо зона під очима потребує корекції, та одним засобом декоративної косметики.

All Hours Concealer, Yves Saint Laurent Beauty

Я би радила в спеку не сухі, а кремові текстури — вони легше розподіляються по обличчю, і якщо раптом макіяж попливе, вологі текстури матимуть охайніший вигляд на шкірі. Всі засоби краще обирати з протисонцевим захистом.

Тіні та олівці краще відкласти до прохолоднішої погоди. Звісно, існують і кремові прозорі стійкі текстури, але все одно вони можуть обтяжувати шкіру.

Серветки, щоб промокнути обличчя в Т-зоні, — рятувальний засіб влітку.

Oil Control Blotting Paper, Shiseido

Пудра потрібна лише тоді, коли обличчя надто виблискує і це додає дискомфорту. Cерветки, просочені пудрою, — це хороший варіант на відміну від компактної пудри.

У спеку доречні монохромні образи — це позбавить необхідності використовувати чіткі контури (олівець для губ та яскраві підводки). Пастельні м’які відтінки — дуже вдалий вибір. Вони надають юності, сяяння та свіжості обличчю. Це завжди було і залишиться модним.

Тональний засіб з ефектом природньої засмаги Terracotta joli teint, Guerlain, SPF 20

Якщо хочеться червоних губ, можна наносити її пальцем.

Віяло або мініатюрний вентилятор допомагають добре охолодити обличчя в сильну спеку. У парі з фіксатором макіяжу та серветками-блоттерами це чудовий вибір.

Лєра Песляк

Правило №1: не чіпати лице руками.

Замість блоттерів можна використовувати звичайні серветки-носовички. Промокальними рухами можна пройтися по обличчю чи Т-зоні — вони впораються навіть краще, ніж спеціальні блоттери.

Правило №2: що менше засобів, то краще вони тримаються. Ось мої улюблені засоби на літню спеку.

Легкий зволожувальний тональний крем з аплікатором Les Beiges Water-Fresh Tint, Chanel

Наскільки вже я люблю тестувати нові засоби, із цим тінтом я нічого іншого не хочу на літо. Особливо на море чи після засмаги. Просто влітку тональні підкреслюють не красу, а сухість рогового шару від сонечка, заломи чи лущення. А ось цей — підкреслює саме красу.

Консилера раджу наносити трошки і тільки на певні ділянки (біля внутрішнього кутика ока, біля носа, розтушувати вниз на щоку і точково — зовнішній кутик ока. Важливо уникнути нанесення в зоні складочок під оком (щоб не підкреслити активну міміку в періорбітальній зоні).

Класні румʼяна — рідкі Rare Beauty у відтінку Hope. У поєднанні з вище згаданим тінтом Chanel вони дають неймовірну природність.

Рідкі рум'яна у відтінку Hope, Rare Beauty

Якщо шкіра жирна, я би радила сухі текстури (хоча це якась непопулярна думка) із сяйливими часточками: румʼяна Hourglass чи Rare Beauty, щоб макіяж залишався "живим", бронзер Gucci. Це додатковий шар, який буде вбирати піт і тримати макіяж.

Головне — струсити залишки продукту з пензлика, інакше обличчя буде матовим, як в 90-ті.

Пудру наносимо тільки на центральну зону. Якщо шкіра жирна, — на все обличчя, починаючи з центру (адже там має залишитись найбільше засобу). Мої фаворити — розсипчаста пудра Translucent Loose Setting Powder, Laura Mercier та Prisme Libre 4-Color Loose Powder відтінку 01, Givenchy.

Розсипчаста пудра Prisme Libre 4-Color Loose Powder відтінку 01, Givenchy

Туш Sensai Mascara 38°C (Volumising) — найкраще, що можна уявити на літо. Тримається неймовірно. Їй вже сто років, а нові туші, які теж змиваються водою, навіть і близько не підібрались до неї у стійкості.

Термотуш 38°C, Sensai

Для брів раджу стійкий прозорий гель Mister Brow Groom, Givenchy — моя знахідка, якою користуюся вже багато років, або Clear Brow Gel, Anastasia Beverly Hills.

На губи — класичний Dior Lip Oil чи модний Rhode Lip Tint. Кращого макіяжу на літо годі уявити.

Lip Glow Oil. Dior

Аліна Самсонова-Макогін

Макіяж на щодень

Я взагалі не рекомендувала би важкий макіяж у 30-градусну спеку. SPF, трохи консилера, трохи розсипчастої пудри (точково), брови, губи — і достатньо.

The Water Cream, Tatcha
Легкий базовий крем під макіяж, швидко вбирається. Для дуже сухої шкіри як повноцінний догляд не підійде

Туш Tears in Rain, Byredo, підійде, навіть якщо заходити у воду: дуже стійка. Тому той, кому туш потрібна влітку, має познайомитися з нею ближче — це ідеальний вибір.

Водостійка туш Tears in Rain, Byredo

Радила би бути обережними з кремовими текстурами. Взагалі я обожнюю з ними працювати — кремовий бронзер, тіні, рум’яна тощо. Але в умовах спеки все це неодмінно треба фіксувати сухими текстурами. Втім, для літа поєднання кремових та пудрових шарів може бути занадто важким.

Легкий сонцезахисний крем Advanced Brightening UV Defense, Skinceuticals, SPF 50
Цей SPF не робить шкіру масною.

Не забуваємо носити із собою blotting paper: хороші є у Shiseido, Sensai та навіть Hermès.

Blotting papers Plein Air, Hermès

Макіяж для заходу або червоної доріжки влітку

Якщо наносити SPF захист і тон, але не фіксувати це пудрою, то ефект стробоскопу забезпечений. Люди, що не люблять пудру як клас, вже через годину після нанесення таких засобів мають вигляд, наче їхнє обличчя змастили олією.

Я би не рекомендувала влітку використовувати бази, сироватки та креми на олійній основі; краще в спеку загалом уникати олій як засобу в догляді (окремо чи перед нанесенням тону). BB-крем як тональна основа влітку також небажаний — макіяж "попливе".

Якщо людина не уявляє догляду без олії, то треба дати засобу добре увібратися, щонайменше годину, перед нанесенням тону.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.