До VOGUE UKRAINE LEADERS 2024 залишилось:
КУПИТИ КВИТКИ

Олійка для губ — наймодніший засіб макіяжу літа 2024

Не зовсім бальзам і не зовсім блиск, олійка для губ найпопулярніший засіб макіяжу в 2024 році.

Фото: архів VOGUE

Олія для губ — це не просто цікавий формат засобу; він дійсно має багато переваг у щоденному макіяжі та догляді за шкірою вуст. Живильні олійки завдяки своїй (власне, олійній) основі надають одночасно блиск і сяйво та зволожують, як бальзам.

Реклама

Влітку олійка для губ — взагалі незамінний засіб: відтінки вишень і полуниць, жимолості й обліпихи, ожини та брусниці імітують відчуття ягідного соку на губах.

У чому різниця між олійкою для губ та класичним бальзамом?

Насправді між цими засобами є багато спільного. Окрім надання відтінку, блиску і сяйва, олійки допомагають зберегти вологу, підживити шкіру, при цьому не створюючи відчуття жирності, важкості чи липкості.

Різниця теж суттєва. "Бальзами для губ часто містять зволожувальні, пом’якшувальні та оклюзійні інгредієнти, які допомагають зволожити губи, тоді як олії забезпечують оклюзійний шар на губах, щоб допомогти утримувати вологу", — в інтерв’ю Allure каже Маріса Гаршік, докторка медичних наук, сертифікована дерматологиня в MDCS Dermatology в Нью-Йорку. "Бальзами зазвичай найкраще підходять для тих, у кого сухі та зневоднені губи, але їх також можна наносити шарами та використовувати в поєднанні з олією для губ", — додає вона.

У випадку із сухою шкірою пошарова техніка зволоження — це дійсно одна з найкращих опцій.

Що в складі олії для губ?

"Безліч олій багаті легкими пом’якшувальні речовинами: сквалан, олії жожоба, виноградних кісточок, авокадо або шипшини", — зазначає Брендан Кемп, доктор медичних наук , двічі сертифікований дерматолог із Нью-Йорка. Разом з тим Кемп додає: "Деякі олійки містять поживні інгредієнти, як-от пептиди, що можуть стимулювати вироблення колагену, кераміди, які допомагають зміцнити шкірний бар’єр, вітамін Е, який є антиоксидантом, захищаючи шкіру від окислювального стресу, і гіалуронова кислота, що допомагає шкірі утримувати вологу".

Звідки бум?

Вже складно сказати, чому олійки для губ набрали вірусної популярності. Втім, під підозрою традиційно TikTok — та амбасадорка сяйливого всього Гейлі Бібер. Навіть найнезворушніші з нас заглядались на її кейс для iPhone, що має вбудований холдер для тінту Rhode. Хоча останній і носить назву "тінт", він надає такого ж блиску, як і пересічна олійка для губ, — підтверджує Гейлі Бібер безліччю власних фото.

Ще один легендарний продукт у категорії — олійка Gisou у впізнаваному хвилястому футлярі. Недолік лише один — протікання засобу. Втім, він має настільки приємний аромат та блиск, що можна миритися.

Gisou Honey Infused Lip Oil

Найкращі олійки для губ, доступні в Україні

Lip Comfort Oil, Clarins
Бальзам для губ і щік № 1 De Chanel № 1 Red Camelia, Chanel
Медова олія для губ Kisskiss Bee Glow Oil, Guerlain;
Perfecting Gloss, HydroPeptide
Олія для губ Dior Addict Lip Glow Oil №004 Coral, Dior
Блиск-догляд для губ Fancy Match Lip Gloss, Instytutum;
Volume Hydro Plump Lip Augmentation, Transparent Lab

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.