До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Wish list редактора краси: 11 омріяних подарунків від українських брендів

Редакторка краси Альона Пономаренко обирає найкращі засоби краси та артефакти, що доречно дарувати та про які варто мріяти під Новий рік.

Свічка "Дракон", Gunia Project

Реклама

Можна, напевно, прожити без дракона. Втім, є тисяча і одна нагода, щоб мати його вдома. По-перше, прийдешній 2024-й – рік Зеленого дракона, і такий символ точно принесе удачу. По-друге, свічки Gunia потріскують і приємно пахнуть. Конкретно ця – інжиром. По-третє, колектив Gunia надихався зображенням дракона, яке знайдено і зберігається в Успенському соборі в заповіднику "Давній Галич". Поряд із Софією Київською та Десятинною церквою цей собор вважався найбільшим на Русі. Галич – це справжнє місце сили (чому – читайте тут). Словом, потрапляння в усі сенсорні точки.

Скульптура Tasha Oro

Sustainable-бренд, який випускає на 100% апсайклінгові артоб'єкти, заснувала художниця, дизайнерка та моя колишня колега Наташа Єгорова. До речі, в 2015-му вона була шеф-редакторкою випуску "Vogue Home. Україна".

За її творчістю я стежу вже дуже давно, а об'єкт, яким марю, з'явився щойно: це дует "Гуцульське весілля", який нещодавно експонувався в Лондоні, на Decorex International. "Мій творчий метод – вторинна переробка промислових відходів цивілізації, отже об’єкти створені з безлічі несподіваних речей, – каже Єгорова. – Тут і вінтажний посуд, і антикварна електрофурнітура, і деталі радянського автопрому, і фрагменти побутових девайсів, як-от ручний автомасажер 70-х років. Мені подобається надавати нового втілення предметам, колись бажаним, а нині відкинутим суспільством споживання на узбіччя".

"Теура. Софія Яблонська". Родовід, 2023

У видавництві "Родовід" триває передзамовлення на цей фотоальбом, присвячений навколосвітній подорожі мисткині Софії Яблонської. Він виданий за підтримки УКФ, а передмову до нього зробила Оксана Забужко.

Ялинкові прикраси Malevich, Grono

Зазвичай я прикрашаю ялинку тільки тоненькими нитками вогників та крихітними перлинками. Але цього року не можу припинити думати про артіграшки, що їх випустив львівський бренд Grono. Вони прикрашені мотивами із супрематичних картин Малевича.

Парфумована свічка White Lamb, Poetry Home & Freaklab

Ще одна свічка, про яку я мрію, – колаборація Poetry Home та Freaklab, італійського керамічного дизайнерського ательє. Колекція – майже різдвяний вертеп: біла овечка, червоний бик та синій віслюк. Ця колекція – втілення творчості, любові до своєї справи, іронії та артизанального підходу. Овечка, до речі, пахне інжиром.

Об'ємна гумка для волосся, Natochka x Anywell

Резинка для волосся Cloud Satin, Anywell x Natochka

Супероб'ємна, майже гротескна, ця гумка з шовкової органзи приречена бути в центрі уваги. Свою я ношу із сережками-перлинками та бретонкою, а ще одну хочу купити в подарунок подрузі, у якої розкішне темне волосся. Сподіваюся, вона не читає цей текст, і я не зіпсую сюрприз.

Букет Mutabor

Олександра Арсалані робить найкрасивіші букети та композиції під брендом Mutabor Mutabor. Фантастично красивий та доречний подарунок до будь-яких свят.

Олівці для губ та очей, Sayeah Beauty

Із цим брендом мене познайомила колега Дар'я Слободяник, яка дізналась про нього від юної племінниці. Так відбувся неочікуваний крос-культурний обмін, і я замовила собі олівець теж. Втім, розумію, що спокусливе оформлення та приємна ціна буквально підштовхують спробувати більше відтінків. Бренду всього рік, але успіх – шалений. Не в останню чергу завдяки зрозумілим лінійкам: 3 відтінки олівців для очей, 4 – для брів, 7 – для губ. У світі, де існує надлишок усього, це безцінно.

Скраб для губ diadia х Ptashkin Sad

Бренд одягу родом із Закарпаття diadia разом із Ptashkin Sad, який створює етичну рослинну косметику, випустили дроп найпотрібніших речей для зимового періоду. Перший погляд на колекцію дає зрозуміти, що потрібно все, але, якщо увімкнути відповідальне споживання, то можна звузити коло потреб до скрабу для губ. Він нагадує за виглядом джем із чорниць та доглядає за губами, які взимку стають обвітреними та сухими.

Сертифікат в AS Laboratory

Візит в AS Laboratory в Хмельницькому можна сумістити з короткою подорожжю на зимових канікулах. Всі секретні локації, явки та паролі можна знайти тут. Що робити в AS Laboratory? Що завгодно, від діагностики шкіри та волосся до активних або спа-процедур з догляду. На десерт – beauty-шопінг на першому поверсі простору.

Тонік з гліколевою кислотою, Instytutum

Добре. Якщо бути точною, Instytutum – цей швейцарській бренд, втім, його засновниця Наталія Деркач – українка. Засоби бренду відомі й улюблені в Україні, але окремо хотілося б відзначити цей тонік. Він містить гліколеву кислоту, ніацинамід, гіалуронову кислоту та екстракт ромашки, завдяки чому полірує шкіру. Із задоволенням користуюся ним сама і люблю, коли мені в директ пишуть подяки за те, що порадила іншим. Дійсно чудовий продукт, який працює ефективно, не подразнюючи шкіру.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.