До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 способів відновити сяйво шкіри в холоди

Настала осінь, і разом зі швидким зниженням температури ми відчуваємо нестачу свіжого, яскравого кольору обличчя. Через холодну та суху погоду, яка може промальовувати тонкі зморшки та сприяти застійним явищам, шкіру покидає волога (і життєва сила). Ось короткий посібник від Vogue, як віднайти сяйво шкіри восени.

Почніть з догляду

Хоч макіяж і надає сяйва, догляд є секретною зброєю, коли йдеться про шкіру, яка світиться зсередини. Жодному хайлайтеру не під силу приховати нерівну поверхню — насправді він лише приверне до неї увагу — тому візьміть за звичку відлущування, щоб видаляти мертві клітини та покращувати текстуру шкіри. Використання зволожувальних серпанків, як-от HydroPeptide Somnifera Root Mist, допоможе відновити зволоження, а це сприятиме сяянню.

Реклама
Somnifera Root Mist, HydroPeptide

Особливо якщо потім ви "замкнете" цю вологу зволожувальним кремом, багатим на кераміди, наприклад Instytutum SuperBiotic Plant-Based.

SuperBiotic Plant-Based Ceramide Cream, Instytutum

Олійками догори

Використання олій для обличчя, багатих на жирні кислоти, підвищить пружність усіх типів шкіри в холодну погоду, а додавання їх до щоденних ритуалів краси допоможе підняти сяйво на новий рівень. Вони є чудовим доповненням до масажу обличчя — те, що варто робити, якщо хочеться збільшити сяйво.

Хороший щоденний масаж не тільки покращує кровообіг і допомагає доправити свіжу, збагачену киснем кров до шкіри, він також сприяє виходу продуктів метаболізму та токсинів, які можуть надавати сіруватого відтінку шкірі.

Для нормальної та комбінованої шкіри можна використовувати більшість олій, але олія з вітаміном С посилить сяйво ефективніше. Спробуйте ліпосомну сироватку Moon&Rune "Sunshine" з вітаміном С та амазонською мальвою. Ті, у кого жирна шкіра, мають звернути увагу на засоби із саліциловою кислотою, яка очищає шкіру, тоді як людям із сухою шкірою сподобається відновлювальна олія.

Ліпосомна сироватка "Sunshine" з вітаміном С та амазонською мальвою, Moon Rune

Виберіть праймер

Вдосконалюйте відтінок шкіри за допомогою праймерів, що коригують колір. Тонувальний праймер не тільки допомагає макіяжу залишатися на місці, але й забезпечує досить рівномірне покриття, щоб вирівняти тон в потрібних місцях. Якщо вам потрібно більш щільне покриття, просто нанесіть тональний крем або кремовий консилер.

Праймер, Mary Kay

Користуйтесь хайлайтером

Використовувати правильний засіб у правильному місці — ключ до успіху. Обирайте текстури відповідно до ділянки, на якій хочете їх використовувати. Для продуктів, що лягають на кістку, як-от вилиці, надбрівні кістки та скроні, шукайте пудрові формули, які можна нанести кінчиком пензля.

Dior Forever Couture Luminizer

Кремові формули добре працюють на ділянках з більшою "амортизацією", наприклад, на дузі Купідона та повіках, — там легко розтушувати їх пальцями або спонжем, щоб вони зливалися зі шкірою.

Les Beiges Highlighting Fluid, Chanel

Якщо хайлайтери для вас — надто очевидний прийом, спробуйте блиски для обличчя — це гарний спосіб надати шкірі вологого, "росяного" ефекту. Хоч вони і не триматимуться довго, але забезпечать природніше покриття. Набір Hyper Shine High Lite від KJH містить прозору сироватку, яку можна наносити окремо або змішувати з кольоровим кремом, що додається.

Hyper Shine High Lite, KJH

Нашаровуйте легко

Коли шкіра починає тьмяніти, виникає спокуса щільно нанести тональний крем на все обличчя, але краще обирати ніжне нашаровування засобу, щоб через нього проглядала шкіра.

Якщо потрібне більш інтенсивне покриття, нанесіть тонкий шар тонального крему, але не використовуйте матовий, який приглушить природне сяйво. Phyto Tint Nude Foundation від Sisley забезпечить сяйливе покриття з ефектом другої шкіри.

Phyto Tint Nude Foundation, Sisley

Якщо ви схильні до надлишкового виділення себуму, спершу скористайтеся матувальним праймером, а потім нанесіть основу з атласним покриттям або тонований зволожувальний крем.

Тональна основа Terracotta Le Teint, Guerlain

Якщо можете обійтися лише точковим покриттям, використовуйте консилер.

Prisme Libre Skin-Caring Concealer, Givenchy

Текст: Georgia Day
За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.