До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Режим збереження свіжості: головні процедури у спекотне літо

Редакція Vogue UA вибирає найдієвіші літні процедури, які допоможуть шкірі залишатися сяйною і свіжою навіть у спеку.

Akris
Пілінг HydraFacial

По суті, це гідропілінг, тільки, на відміну від хімічних, не сезонний: його можна робити навіть у розпал літа. Він розгладжує шкіру сироватками, які пом'якшують і зволожують, а тому його безпечно робити навіть у найсонячніші місяці. Особливо рекомендований тим, хто багато літає, і чия шкіра схильна до зневоднення.

Реклама

Гідропілінг роблять апаратом, який очищує обличчя і пори за допомогою сироваток. Вакумний натяг, який він забезпечує, стимулює м'язи і виводить лімфу – обличчя підтягується і набряклість, якщо вона є, спадає. Ефект – відпочилий і сяючий вигляд, що стає помітним одразу.

Спочатку косметолог очищує обличчя від макіяжу, потім готує насадки для сироваток і включає апарат. Сироватка надходить з спеціального шланга, що примикає до апарата. Насадка ковзає масажними лініями, направляє лімфу до вух – до лімфатичних вузлів; сироватка приємно охолоджує шкіру, а її склад – глюкозамін і молочна кислота – розріджує шкірне сало в порах.

Апарат справляється лише з неокисленим салом, білими комедонами, – а чорні косметолог, якщо знадобиться, очистить вручну. Кращого способу дістатися до чорних цяток і повністю очистити обличчя поки не придумали.

Друга насадка чистить обличчя ще краще: сироватка-кератолітик з саліциловою кислотою повністю руйнує ороговілі мертві клітини – і вакуум витягує їх за дві секунди. Третя сироватка зволожує – в ній гіалуронова кислота, вітаміни і антиоксиданти. Після цього застосовують гоммаж – наприклад, з молочною кислотою і пептидами. Результат пілінгу – чиста і ніби волога сяйна шкіра – тільки без хайлайтерів і світловідбивних пудр.

Біоревіталізація

Якщо скоро відпустка, квитки куплені, готель заброньований, а настрій ніякий та й зовнішній вигляд залишає бажати кращого, варто пройти біоревіталізацію. Її особливо добре робити перед відпусткою: шкіра наповниться вологою і добре чинитиме опір сонцю. Заодно підвищиться тонус і пружність, зменшаться заломи і дрібні зморшки, нормалізується вироблення шкірного сала і покращиться колір обличчя.

Сьогодні косметологи використовують для ревіталізації не тільки гіалуронову кислоту, а й коктейлі пептидів, амінокислот, мінералів і коензимів. Всі вони не просто покращують зовнішній стан шкіри, але і відновлюють її внутрішню структуру, допомагають активніше виробляти колаген, еластин і власну гіалуронову кислоту, а заодно фіксують результат на термін до чотирьох тижнів.

Техніки введення бувають різними: поверхнева – дрібнокаліберною голкою, на невелику глибину, безліччю "стібків" -проколів (і папул після введення); глибока – за допомогою канюлею, на велику глибину (звести число проколів до мінімуму важливо, коли має бути, наприклад, переліт і зайвий стрес шкірі не потрібний). Є і проміжний: трохи глибше введення і нечисленні проколи в області навколо очей, по лінії росту волосся, в носо-губній зоні, на вилицях і за вухами.

Зі знеболювальним гелем уколи майже невідчутні і через 40 хвилин можна вирушати у справах. Після процедури рекомендовано пити воду і уникати перепаду температур. Набряки і папули – стандартний ефект від процедури, але їх може і не бути. Через тиждень обличчя здається свіжішим, розгладжується і сяє. Повторити процедуру добре після відпустки, щоб нівелювати шкоду, завдану сонцем.

Airdrop

Про Airdrop пишуть всі модні і б'юті-видання світу. Спочатку апарат використовували для лікування псоріазу, – причому результати виявилися феноменальними. А потім розробники вирішили зайняти і косметологічну нішу. Принцип дії Airdrop оснований на тому, що препарати подаються під великим тиском і на високій швидкості. Це дозволяє вштовхнути корисні речовини глибоко в шкіру, але без пошкодження її численними ін'єкціями. Для тих, хто боїться уколів, це чудовий вихід. Правда, знадобиться курс – від 5 до 10 процедур.

Airdrop працює з трьома видами сироваток, і кожна вирішує одну з основних проблем шкіри – сухість, вікові зміни і акне. Аnti-age рекомендований, коли шкіра має знезводнений і втомлений вигляд, а одного разу достатньо, щоб отримати помітний результат.

Спочатку роблять ензимний пілінг і легкий масаж, щоб підготувати шкіру. Потім пацієнт насолоджується тим, як по обличчю рухається прохолодне повітря під великим напором, як міні-торнадо. Крім того, що сироватка добре проникає в тканини, це ще й масаж. Особливість процедури Airdrop в тому, що її можна робити під очима. Дрібна низка зморшок зникає відразу, а курс процедур допомагає значно поліпшити загальну картину і розгладити шкіру.

Після процедури рекомендують багато пити – коли в шкіру вводять гіалуронову кислоту, це впливає на результат. Колір обличчя стає здоровішим, тургор шкіри поліпшується, а набряклість зникає. Протягом тижня ефект накопичуватиметься, бо сироватка продовжить діяти.

Jet Peel

Процедура Jet Peel допомагає шкірі в літню спеку і не загострює фоточутливості. Jet Peel – це і процедура (пілінг, але не звичний, а газорідинний), і назва апарата, за допомогою якого її роблять. З його допомогою чистка шкіри проходить дуже м'яко, тому її можна робити навесні і влітку. До того ж під час процедури відбувається масаж обличчя, поліпшується циркуляція крові, в шкіру надходить кисень, і вона в прямому сенсі слова починає дихати.

Процедуру проводять після зняття макіяжу і очищення. Відчуття нагадують лоскіт: по шкірі ніби водять міні-пилососом і потік вітру витягує з неї все зайве. По суті, так воно і є: струмені води і повітря відлущують непотрібне. Тому процедура абсолютно безболісна і безпечна. До того ж у Jet Peel є ще один ефект: шкіра не тільки очищується, але і підтягується, як після окремої процедури ліфтингу.

Залежно від проблем пацієнта лікар може змінювати напір струменя і, діючи більш глибоко, вирішувати складні проблеми – наприклад, згладжувати зморшки і навіть затягувати рубці. А під час задушливого і жаркого дня – давати приємну прохолоду. Після закінчення, як правило, роблять маску – в залежності від потреб шкіри. У результаті в дзеркалі можна побачити помітно посвітліле, сяйне і відпочиле обличчя.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.