До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому LED-терапія — улюблений інструмент зірок у догляді за шкірою

LED терапія у догляді за шкірою — це не просто "вишенька на торті" після дієвих процедур, — це самодостатня терапія, яку обожнюють зіркові косметологи та їхні клієнти. Як це працює та чому професійна фототерапія LED переживає бум?

"Якщо ви прагнете, аби шкіра сяяла здоров’ям і молодістю, необхідно додати до догляду LED терапію, — каже Мелані Грант, лікарка, якій довіряють свої обличчя Розі Гантінгтон-Вайтлі та Вікторія Бекгем. — Я використовую Dermalux* для себе та для клієнтів своєї студії".

Реклама

З нею цілком згодна Сара Чепмен, дерматологиня Меган Маркл та Наомі Вотс: "Ми використовуємо фототерапію Dermalux практично у всіх протоколах наших професійних процедур та бачимо фантастичний ефект — чи то швидка підготовка до червоної доріжки, чи то лікування акне. Клієнти обожнюють цей підхід, бо процедура займає всього 20 хвилин і бонусом покращує самопочуття".

"У світі догляду за шкірою відбувається черговий революційний момент, спричинений переходом естетичної медицини та косметології до превентивних, неінвазивних та малотравматичних методів, — пояснює засновниця компанії Starlit Group, експертка у догляді за шкірою Тетяна Таран. — Ми більше не прагнемо виглядати "forever young", ми хочемо старішати повільніше і мати природніший вигляд. Світ естетики знову на одній хвилі — хвилі світлового випромінювання, що несе красу та здоров’я".

Отже, в останні роки спостерігається глобальний тренд на професійну фототерапію: її люблять селебриті, дерматологи та кінцеві споживачі. У чому полягає феномен технології?

Трохи історії

Світлотерапія є одним із найдавніших методів зцілення від різних захворювань. Використання сонячного світла для лікування шкірних захворювань відоме вже понад тисячу років — ще від Стародавнього Єгипту, Індії та Китаю. Цей метод лікування здавна вражає своєю простотою та ефективністю.

У 1903 році Нільс Ріберг Фінсен, датський лікар і вчений, отримав Нобелівську премію з фізіології та медицини за внесок у лікування захворювань шкіри, зокрема вульгарного вовчака (туберкульозу шкіри), через використання світла. "Відтоді наші можливості у використанні світла для покращення стану шкіри зросли в кілька разів", — каже Тетяна Таран.

Як це працює

"Можливості сучасної фототерапії вражають, — додає Тетяна. — Уявіть собі шкіру, ніби це концертний зал, де LED-терапія — потужний прожектор. Кожен світлодіод випромінює певну довжину хвилі світла, яка поглинається шкірою. Це схоже на таємниче рукостискання світла та ваших клітин.

Червоне світло (630700 нм) діє як мотиваційний спікер, що підбадьорює клітини шкіри виробляти колаген — білок, який підтримує молодість тканин. Воно наближається до енергетичних центрів шкіри, мітохондрій, для підвищення виробництва енергії, а відтак — і виробництва колагену. Прощавайте, зморшки і тьмяність.

Інфрачервоний спектр (830 нм) діє як археолог, націлений на глибокі клітини для боротьби із запаленнями, він заспокоює почервоніння та зменшує прояви пігментації (до речі, він кращий друг червоного спектру — разом вони дають неймовірні результати).

Синє світло (405420 нм) виступає як супергерой, що бореться із злочинними бактеріями, які спричиняють акне. Воно проникає в дерму і "виганяє" шкідливі бактерії. Отже, можна забути про висипання та дерматити.

Ефективність і безпечність

LED-терапія — золотий квиток до позбавлення від дискомфорту та подразнення шкіри. Світло заспокоює запалені ділянки, "надихаючи" їх на запуск процесів ремонту та самовідновлення. Крім того, червоний спектр використовується в трихології для стимуляції волосяних фолікулів до росту волосся через покращення кровообігу у шкірі голови. Без болю, побічних дій, протипоказань, неінвазивно та безпечно для жінок і чоловіків будь-якої вікової категорії. А ще LED-терапія чудово доповнює усі без винятку дерматологічні протоколи лікування та косметологічні процедури, посилюючи та пролонгуючи їхній ефект.

*Dermalux LED — апарат, що застосовує клінічно доведену з точки зору ефективності довжину світлових хвиль: червоний — 633 нм та синій — 415 нм. Апарати схвалені FDA, практично не мають протипоказань, відзначені безліччю міжнародних нагород. В Україні його представляє Starlit Group.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.