До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Легендарні б'юті-засоби Chanel

135 років тому у французькому містечку Сомюре народилася Габріель Шанель. З нагоди дня народження легендарного модельєра, що перевернула уявлення жінок про прекрасне, Vogue.ua згадує легендарні б'юті-засоби Chanel.

баронесса Эдмонд де Ротшильд,  Анук Эме, Мари-Хелен де Ротшильд, Коко Шанель

З великої кількості косметики, ароматів і засобів по догляду Chanel ми вирішили вибрати всього 5 продуктів. Цифра 5 стала символічною в житті самої Коко Шанель, яка була дуже забобонною: вона вважала, що "п'ятірка" приносить їй удачу. Народжена під знаком Лева, п'ятим за рахунком в системі зодіаків, Мадемуазель наповнила левами і "п'ятірками" свої апартаменти на Rue Cambon, 31.

Червона оксамитова помада Rouge Allure Velvet

Всього кілька років тому модні дівчата майже відмовилися від помад на користь блисків. Всім подобалася ідея швидкої краси, коли можна було нафарбувати губи, навіть без дзеркала. Тодішній директор Chanel по макіяжу, візажист Пітер Філіпс, вирішив змінити ситуацію, і йому це вдалося. Саме з подачі Chanel мода на помаду повернулася.

Оксамитова помада, яка зволожує губи, залишалася мрією всіх дівчат світу до тих пір, поки в Chanel не придумали Rouge Allure Velvet. Вона об'єднала властивості матових і кремових помад: на вигляд оксамитова, але не сушить губи. Вибір Vogue.ua – Rouge Allure Velvet №38. Футляр не потрібно відкручувати: досить натиснути на нижню частину з логотипом Chanel. Цієї осені в сімействі матових засобів для губ відбудеться поповнення: вийде помада-олівець з новою матовою текстурою Le Rouge Crayon De Couleur Mat. Нинішній креативний директор марки з макіяжу, Лючія Піка, у співпраці з власними лабораторіям Будинку, створила шість нових відтінків.

Реклама
Помада-олівець з матовою текстурою Le Rouge Crayon De Couleur Mat, Chanel
Лак для нігтів Rouge Noir, Chanel
Лак для нігтів Le Vernis, №18 Rouge Noir, Chanel

Історію легендарного лаку читайте тут.

Лінія Sublimage

Свою розкішну лінію по догляду за шкірою SUBLIMAGE марка Chanel заснувала 2006 року, випустивши антивіковий крем з екстрактом плодів та квітів мадагаскарської ванільної орхідеї. Згодом в неї увійшли маска, засіб по догляду за шкірою навколо очей, регенеруючий крем трьох різних структур, засіб для демакіяжу, легкий флюїд, есенція L'Essence, в складі якої – екстракти дорогоцінних квітів: золотої магнолії чампака, що росте на схилах Гімалаїв , і мадагаскарської харунгани. 2018-го з'явився L'extrait de Crème Sublimage. Він містить екстракти квітів, плодів і листя ванілі Планіфолія у високій концентрації. Засіб підходить всім типам і станам шкіри, миттєво відновлює, захищає і надає сяйво.

L'extrait de Crème Sublimage, Chanel
Туш, створена за допомогою 3-D принтера

Цей засіб тільки з'явився у продажі, але ажіотаж навколо нього піднявся неабиякий. Перша в світі туш, щіточку якої створили за допомогою 3D принтера (в колаборації з стартапом Erpro 3D Factory), створює вії-віяла.

Туш Le Volume Révolution De Chanel, Chanel

Вперше предмет щоденного користування створюють на 3-D принтері. Причому в промислових масштабах: 6 машин здатні виробити 50 000 щіточок на добу. І мільйон – мільйон! – в місяць. Туш робить вії об'ємними, не склеює їх і лягає без грудочок. У формулі – комбінація рисового і бджолиного воску, натуральні желюючі агенти, полімери та ультрачорний пігмент, а також вітаміни, які доглядають за віями.

Туш Le Volume Révolution De Chanel, Chanel
Chanel №5

Chanel №5 досі вважають найуспішнішим і найвпізнаванішим ароматом за всю історію парфумерії. Коко Шанель була тією людиною, яка надавала аромату не квітковий, а абстрактний характер: парфумер Ернест Бо включив в композицію, крім грасських жасмину і троянд, холодні льодисті альдегіди. Представив на розгляд Мадемуазель кілька зразків. Зразок під номером 5 (звичайно ж) виграв. Надалі Коко сама позувала для реклами власних парфумів в номері готелю Ritz. Сто років тому це було нечувано.

Коко Шанель рекламирует духи Сhanel № 5

Обличчям аромату ставали знаменитості: Жизель Бюндхен, Катрін Денев, Лорен Гаттон, Кароль Буке, Ніколь Кідман, Одрі Тоту, Мерилін Монро – посмертно. 2012 року обличчям Chanel Nº5 став чоловік – Бред Пітт. З 2016 року аромат представляє Лілі-Роуз Депп.

Лілі-Роуз Депп

2018 року Chanel випустив крем для рук і освіжаючий міст для тіла з ароматом №5.

Instagram: @vogueua_beauty

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.