До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Особистий тренер Вікторії (і Девіда) Бекхемів розкриває секрети тренувань

Секрет фігури Вікторії Бекхем — здебільшого праця. Важка праця.

Незважаючи на те що документальний фільм "Бекхем" висвітлював переважно епічну футбольну кар’єру Девіда, одне з головних питань, яке виникло після його випуску — принаймні згідно з Google Trends — стосувалося Вікторії та зокрема її тренувань. Пошуки в інтернеті на цю тему зросли на 5000 відсотків у всьому світі за останні 30 днів. Витончені руки в кампанії її нової колекції ароматів Victoria Beckham Beauty також дещо пояснюють сплеск інтересу. Ми зателефонували її тренеру Боббі Річу , щоб з'ясувати деталі.

Реклама

"Ми регулярно тренуємося з обтяженнями вже чотири чи п’ять років, — каже Річ. — Це тренує як психічно, так і фізично. Вікторія ставиться до тренувань як до чищення зубів — це те, що вона хоче і має робити, і це налаштовує її на день. Це лише частина її способу життя — насправді я особисто треную їх обох п’ять днів на тиждень. Коли вони в дорозі — віддалено, п’ять днів на тиждень. Нічого не змінюється".

П’ятиразовий чемпіон Британії з дзюдо, член команди олімпійського резерву, Річ ставиться до своїх клієнтів, зокрема до Бекхемів, як до спортсменів. "Я маю професійний досвід і прищеплюю своїм клієнтам трудову етику та спосіб мислення спортсмена — це означає, що тренування відбуваються 3–5 разів на тиждень", — пояснює він.

Блоки включають мініцикли силових, кардіоваскулярних, гіпертрофічних (для нарощування м'язової маси) тренувань та тренувань на витривалість. Вони забезпечують відновлення, підтримку форми та інтенсивні навантаження, — каже Річ. — Коли це силові, то це 75 або 90 хвилин тренування, тому що потрібно трохи більше відпочинку через більшу вагу; в інших випадках це може бути 50-хвилинне тренування. Вони начебто роблять те, що їм говорять. Це пріоритет для їхньої пари".

Поділ року на блоки має свої переваги, зокрема можливість залишатися на шляху до досягнення фітнес-цілей навіть попри напружений графік. "Я маю брати до уваги зовнішні фактори, оскільки мій клієнт може мати мету в тренажерному залі, але що ще відбувається в його житті?"

Він каже, що через випуск ароматів Вікторія подорожувала між Нью-Йорком та Маямі. "Хоча вона все ще хоче тренуватися п’ять днів на тиждень дистанційно, ми можемо зробити послаблення, знаючи, що тиждень попереду буде наповнений стресом, рекламою та іншим".

За його словами, постійні заняття в поєднанні з елементами тренувань різної інтенсивності є секретом точеної фігури, як у Вікторії. "Спочатку це може лякати, але це працює. Якщо хочете спробувати такий підхід вдома, почніть з планування більш коротких періодів: 3–6 міс."

"Ви маєте добре подумати, які прийоми готові застосовувати завжди. Коли ви їсте на обід саму курку та шпинат щодня і прокидаєтеся о 5 ранку, щоб зробити вправи, які вам не подобаються, — ви витримаєте шість тижнів, але потім вас відверне від цих тренувань". Його порада полягає в тому, щоб знайти заняття, яке подобається, щоб можна було підтримувати регулярний режим тренувань і бути послідовними. І будьте готові чекати, щоб побачити результати: якщо ви дотримуєтесь збалансованої дієти та тренуєтеся п’ять днів на тиждень, ви одразу відчуєте багато переваг для здоров’я, але зміна тонусу чи ваги може зайняти більше двох місяців постійних зусиль.

Для Вікторії це пов’язано з тренуваннями з обтяженнями, які вона іноді викладає в інстаграмі. "Вона багато вправляється з гантелями, штангою та власною вагою, а я щоразу включаю багато функціональних і складних рухів, використовуючи два-три суглоби та групи м’язів".

У той час як дехто все ще активно не сприймає ідею важкої атлетики, побоюючись, що це призведе до нарощування м’язів, Вікторія є доказом того, що це міф. "Якщо ви тренуєтеся з обтяженнями три-п’ять днів на тиждень, набрати вагу не вийде, — підтверджує Річ. — Лише тоді, коли люди виконують два-три тренування на день п’ять-шість днів на тиждень, вони починають нарощувати такий тип м’язів".

Тренування з обтяженнями важливі для жінок, особливо якщо вони мають дітей або переживають менопаузу. "З кожною дитиною щільність кісткової тканини зменшується на п’ять відсотків, бо дитина поглинає поживні речовини з тіла, тому дуже важливо починати думати про здоров’я кісток якомога раніше — це лише одна з переваг силових тренувань, — зауважує Річ. — Під час перименопаузи ви також більше схильні до ризику остеопорозу, не кажучи вже про те, що м’язова маса сприяє метаболізму, який природним чином уповільнюється з віком".

"З силовими тренуваннями важко наростити чисту м’язову масу — і я не говорю про масу з точки зору розміру, а радше про якість м’язів, — каже він. — Різниця в м’язах Вікторії зараз [порівняно з п’ятьма роками тому] полягає в тому, що вони не обов’язково більші, але помітні, а якість її здоров’я покращена, адже завдяки тренуванням вона зміцнила суглоби, сухожилля і зв’язки. Це зайняло багато часу, і її мислення змінилося від короткострокового до довгострокового, але тепер це лише частина її розкладу, і їй це подобається".

Головне правило, яке я вивела із розмови з Річем про створення якісної програми тренувань? Послідовність. Бути наполегливим і відвідувати тренажерний зал— в залежності від ваших улюблених тренувань — ось і весь секрет.

Текст: Hannah Coatec
За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.