До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Краса рятує: сонячні панелі та системи збереження енергії в лікарнях Чернігова та Київщини

Продовжуємо розповідати, як бренди краси допомагають у війну. Cонячні панелі та системи збереження енергії з'являються в лікарнях у Чернігові та на Київщині за підтримки бренду Garnier та української благодійної організації Energy Act For Ukraine Foundation. Лікарні, які постраждали від повномасштабного вторгнення, вибирали для допомоги за погодженням із МОЗ.

Реклама

Українська благодійна організація Energy Act For Ukraine Foundation облаштовує гібридними сонячними системами Чернігівську обласну дитячу лікарню та Іванківську центральну районну лікарню. Благодійним партнером проєкту виступив бренд Garnier, а сонячні панелі для Чернігівської лікарні надала польська компанія Menlo Electric.

10 травня в Чернігівській обласній дитячій лікарні офіційно відкрили гібридну сонячну систему; 17 травня подібну відкриють в Іванківській центральній районній лікарні. Це перші дві лікарні в межах кампанії Фонду "50 сонячних лікарень".

Сонячну систему в Чернігівській обласній дитячій лікарні встановили, щоб можна було автономно підтримувати критичне обладнання корпусу, де розміщено відділення інтенсивної терапії новонароджених та недоношених дітей. Система складається з сонячних панелей потужністю 44, 6 кВт та системи збереження енергії ємністю 96 кВт-год. На випадок блекауту система дозволить підтримувати роботу обладнання в автономному режимі до 4 годин. Окрім того, що це рятує життя немовлят, це ще й має позитивний вплив на довкілля: економія лікарні на витратах за електроенергію складатиме приблизно 5 тисяч євро щорічно, а скорочення викидів CO2 сягне 1 139 тон за 25 років роботи системи.

Іванківська лікарня на Київщині, яка обслуговує громаду з населенням 29 тисяч мешканців, перебувала в окупації з перших днів війни до початку квітня 2022 року, проте продовжувала надавати допомогу постраждалим. Сонячна система, яка складається з сонячних панелей потужністю 25 кВт та системи збереження енергії ємністю 42 кВт-год, живитиме критичне обладнання хірургічного та реанімаційного відділень.

Про Garnier

Garnier — бренд, що входить до портфелю L’Oréal Україна, пропонує засоби догляду, доступні для всіх, і прагне стати першим екологічним, натуральним брендом на ринку косметичних засобів масового попиту. З 1904 року Garnier виробляє ефективні, інноваційні косметичні продукти, натхнені і збагачені природою. Бренд Garnier дотримується принципів сталого розвитку, роками впроваджуючи їх у життя, створюючи формули косметичних засобів із все більшою кількістю інгредієнтів натурального походження, отриманих відповідальним шляхом та за програмою відповідальних закупівель. Бренд долучається до трансформації у напрямку сталого розвитку з метою створення більш інклюзивного та сталого суспільства.

Про Energy Act for Ukraine Foundation

Благодійна організація Energy Act for Ukraine Foundation заснована у 2022 році у відповідь на поширення енергетичної бідності в Україні через повномасштабне російське вторгнення. Фонд надає енергетичну допомогу на основі відновлюваних джерел енергії для посилення енергетичної незалежності об’єктів критичної та соціальної інфраструктури в Україні. Наразі Фонд веде свою діяльність в двох ключових напрямках: організація будівництва гібридних сонячних систем для шкіл (100 сонячних шкіл) та лікарень (50 сонячних лікарень) України та постачання енергетичного обладнання, що працює на відновлюваних джерелах енергії для цивільного населення, лікарень та польових шпиталів.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.