До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Гвінет Пелтроу — 51 рік, і ось які дикі велнес-тренди вона запровадила

Пригадуємо, до популяризації яких чудових і чудернацьких тенденцій здоров’я доклала руку Гвінет, яка 27 вересня святкує 51-й день народження.

Велнес-індустрія оцінюється в приголомшливі 4,5 трильйона доларів — і щодня ця цифра лише зростає. Ми ніколи не були настільки зациклені на домішках, фізичних вправах та всьому екологічно чистому й зеленому. Звинувачують у цьому Гвінет Пелтроу, першу прихильницю багатьох безглуздих трендів оздоровлення. Справді, перемотаємо на 15 років тому, — і побачимо, що саме Пелтроу, зробила йогу мейнстримом. Ну принаймні вона так стверджує.

Реклама

Нефритове яйце

О, святе нефритове яйце, одна з дивних рекомендацій Пелтроу. Вебсайт Goop припустив, що жінки можуть підвищити м’язовий тонус і жіночу енергію, збалансувати гормони та поліпшити свій оргазм, якщо вставлять таке яєчко в піхву. Пелтроу дістала шалену порцію критики за те, що рекомендувала його, і Goop зрештою заплатив фінансову компенсацію за всі ці бездоказові заяви про користь для здоров’я нефритового яйця. Втім, компанія втішається тим, що будь-яка реклама — це добра реклама. Проте всі ми пам’ятаємо, як воно було.

Акупунктура обличчя

Дивна й незрозуміла для одних, потрібна для інших, акупунктура обличчя (і тіла теж) є одним з основних методів лікування Пелтроу. Акупунктура, що походить від стародавньої китайської медицини, не є чимось новим, але винахідлива Гвінет вдало привернула увагу до неї, зокрема до її косметичних переваг. Окрім тамування стресу й вивільнення заблокованої енергії (на кшталт тієї, що сприяє фізичним і психічним захворюванням), акупунктура може стимулювати клітини відновлювати епідерміс й активізувати вироблення колагену, підтягуючи та зміцнюючи шкіру. Пелтроу хвалить метод за його здатність "допомагати організму самовідновлюватися".

Оргазм як засіб від стресу

Гвінет присвятила цілу серію велнес-серіалу TheGoopLab (на Netflix) не дуже часто обговорюваному жіночому оргазму. Епізод завершився, гм, справжнім оргазмом у реальному часі на наших телеекранах. Звернувшись до теми важливості оргазму для нашого сексуального здоров’я й загалом для фізичного й емоційного стану, в епізоді під назвою ThePleasureIsOurs ("Насолода належить нам"), Пелтроу потрапила туди, куди раніше не заходив жоден гуру здоров’я.

Крижані занурення

Як давно ви пірнали в крижану воду? В одному з епізодів TheGoopLabПелтроу досліджує холодову терапію за допомогою ВімаГофа, якого називають IceMan (Крижана людина). Використовуючи силу холоду задля підсилення стійкості проти стресу, чимало найкращих спортсменів використовують цю техніку, щоб зменшити запалення, стрес і тривогу й водночас пришвидшити метаболізм. Ну а витримати 30-секундний крижаний вибух, мабуть, не так вже й важко, чи не так?

Насіння для вух

Дещо схожі на золоті зірочки, розсипані навколо вуха, ці насіння насправді мають ефект акупунктурної голки. Як зазначається, вони натискають на певні "аурикулярні точки" (зони вуха) та усувають енергетичні блоки, заспокоюють розум і втамовують стрес. На саміті GoopInGoopHealth у 2019 році вони були найпопулярнішою процедурою серед відвідувачів.

Текст: Hannah Coates
За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.