До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Секрети королівської помади або які beauty-засоби любила Королева Єлизавета II

Королева Єлизавета II, яка щойно пішла в засвіти, мала чудовий вигляд. Не в останню чергу завдяки своїм знаменитим помадам. Vogue.ua розповідає про королівські помади та згадує б'юті-засоби, яким її величність була вірна багато років.

Реклама

Коронація Єлизавети II відбулася у Вестмінстерському абатстві 2 червня 1953 року. Спеціально до події було виготовлено індивідуальний відтінок помади – "Balmoral". Ось як це було.

Візажисткою майбутньої королеви обрали Тельму Голланд, керівницю лондонського салону краси та відповідного бренду Cyclax. Макіяж відпрацьовувався півроку: для цього задіяли дублерок, які за типажем, відтінком волосся та шкіри нагадували Єлизавету. Голланд пізніше згадувала: важливо було врахувати безліч нюансів, від того, який вигляд матиме королева перед натовпом до того, як макіяж відображуватиметься на фото, адже знімання проводили під різним світлом: в Вестмінстерському абатстві, в карети і на вулиці. Звісно, макіяж мав бути стійким та потребувати мінімум коригувань протягом дня.

Також було важливо, щоб він добре римувався з кольором королівської мантії. Яскраві червоні відтінки не пасували б ніжному порцеляновому обличчю Королеви, тож вирішили обрати рожево-червоний відтінок, пом’якшений червоний колір. Назву відтінку Balmoral на честь шотландського маєтку Єлизавети.

Після коронації бренд Cyclax выпустив "королівську" лінію макияжу: тональный крем GlamOtint відтінку Pink Velvet, пудру Pink Velvet, помаду та рум’яна Crown Jewel.

Одним із брендів, що завоював довіру королеви, був Elizabeth Arden (США). Принаймні, з помадою цього бренду королеву помічали неодноразово.

"Королівська" помада Elizabeth Arden

Цікаво, що її величність часто підфарбовувала губи на публіці, навіть не користуючись дзеркальцем.

Також вважалося, що королева цінувала помади брендів Clarins та Charlotte Tilbury. В листопаді 2018 року королева Єлизавета II вручила Орден Британської імперії візажистці та засновниці марки Шарлотті Тілбері, за внесок у британську індустрію краси.

Фото: Instagram @ctilburymakeup

А за два роки до того, восени 2016-го, Charlotte Tilbury Beauty здійснили лімітований випуск помади The Queen з колекції Matte Revolution, на честь Єлизавети ІІ. Помаду описували як "дорогоцінну оправу для губ, виконану у вишневому кольорі, що відрізняється багатими рожевими переливами".

Помадa The Queen з колекції Matte Revolution. Charlotte Tilbury Beauty, лімітований випуск

Зрозуміло, королева ніколи не роздавала інтерв'ю про те, які засоби у неї на туалетному столику і в косметичці. У пресу просочувалася тільки частина інформації. Але є сайт, який об'єднує постачальників Британського королівського двору, відомості інсайдерів і численні фотографії. Проаналізувавши всі джерела, Vogue.ua вибрав засоби, які були помічені в побуті королеви.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.