До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

З жайворонка на сову: власний досвід

Чи можна переналаштувати власні ритми з нічних на ранкові? Твіггі Джалло розповідає про власний досвід

Скільки себе пам’ятаю, я завжди хотіла бути жайворонком. Необов’язково з "клубу 5-ї ранку". Я просто хотіла починати день з достатнім запасом часу, щоб повноцінно поснідати, потренуватися та зробити макіяж, перш ніж вирушати на роботу. Але з причин, які здавалися дещо поза моїм контролем, я знову і знову виявляла, що обираю ще трошки поспати.

Реклама

Одного ранку я прийшла в офіс зі стогоном про те, як важко вставати вранці, а потім зізналася колезі, що у 2019-му я написала текст, який назвала "Як стати жайворонком, якщо ви ним не є". Поки ми сміялися над іронією всього цього, я вирішила, що настав час вжити заходів та змінити ситуацію раз і назавжди.

Хоча в душі я все ще сова, я відкрила багато речей, які роблять ранкове пробудження значно легшим, а іноді й перетворюють на задоволення. Ось усе, що я робила останні кілька місяців, щоб стати "людиною ранку".

Змініть своє мислення

"Здійснюючи таку зміну, вам потрібно чітко розуміти, для чого це вам, — каже лайф-коуч Мхайрі Тодд. — Запитайте себе: "На що я буду використовувати додатковий час?" Що виграю від цього?" Вона також застерігає від недооцінювання того, як важко здійснити такі зміни. "Легкий вибір, важке життя, важкий вибір, легке життя", — це цитата, за якою вона живе. "Усе, що буде корисним у довгостроковій перспективі, ймовірно, спочатку буде складним, включаючи перенесення часу пробудження на півгодини раніше". Щоб легше почати, Мхайрі рекомендує ставити собі невеликі завдання — наприклад, зуміти вийти з дому, не дивлячись на телефон, або порахувати до 10 під холодним душем — і насолодитися відчуттям досягнутої мети.

Гель для душу Santal & Vetiver, Salt & Stone

Трансформуйте спальню

Щоб створити "нічний" настрій у своїй кімнаті, я запалювала свічки й наносила на подушку спрей This Works Sleep+ Pillow Spray.

Спрей для подушки Sleep+ Pillow Spray, This Works

Це допомагало налаштувалися на сон. Якщо в мене є час, я також приймаю розслаблювальну ванну; сіль для ванн розслабляє м’язи, як ніщо інше.

Сіль для ванни Suite Number 601, Poetry Home

Лягайте до півночі

Я сова з комбінованим РДУГ (розладом дефіциту уваги та гіперактивності), тому втамувати розум і заснути може бути важко, але лягти спати до півночі дійсно важливо, оскільки вироблення мелатоніну досягає піку саме до півночі. Як каже Марго Марроне, співзасновниця The Organic Pharmacy: "Якщо ви лягаєте раніше, ви раніше прокидаєтеся, тож візьміть це за звичку. Сон дуже важливий для імунної системи, працездатності та майже всього іншого". Добавки, як-от Orthomol Nemuri night, можуть стати порятунком.

Вітамінно-мінеральний комплекс, створений для людей з порушеннями сну та підвищенням нервової збудливості.Nemuri night, Orthomol

Рухайтеся

"Задоволення від руху на початку дня — неперевершено, — каже Алана Муррін, керівниця відділу сайклінгу в фітнес-клубі Psycle. — Це не тільки прискорює метаболізм, але й дає відчуття ясності розуму та підвищує продуктивність". Вона рекомендує ранкові тренування високої інтенсивності з низьким навантаженням, щоб допомогти підвищити концентрацію та сприяти відчуттю піднесення й ейфорії.

Текст: Twiggy Jalloh
За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.