До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Секс-тренди 2022: щось нове, щось старе, щось відповідальне

І далі підбиваємо підсумки року. Про тренди в індустрії секс-велнесу розповідає Наталя Ваховська, засновниця сервісу подарунків для дорослих Love Box.

K.I.S.S

Ця відома абревіатура розшифровується як Keep It Simple, Stupd (або Keep It Short And Simple, "Дотримуйся простоти та лаконічності"). KISS — це принцип, згідно з яким більшість систем працює краще, якщо вона проста у вжитку. Він відомий уже 80 років, використовується у ВМС США та передбачає, що простота має бути ключовою метою дизайну, а непотрібних складнощів варто уникати.

Реклама

Відповідно до цього принципу розвивалися й технології віртуального сексу. Точніше, не розвивалися. Вибір зробив споживач.

Виявилося, люди схильні вибирати простіші у вжитку моделі секс-іграшок і не хочуть ускладнювати собі життя, яке й без того складне.

Неокласика

Вакуумні стимулятори, які ще нещодавно були екзотикою, тепер гігієнічна норма серед іграшок. Принцип дії вакуумних масажерів — м’яка й безконтактна стимуляція. Якщо говорити простими словами, насадка з отвором ніби обіймає клітор, а створювані хвилі викликають ефект коливання повітря. За яскравістю відчуттів це схоже з оральним сексом, але докладніше не пояснити, "треба пробувати".

Вакуумний кліторальний стимулятор STARLET 3, Womanizer

Якщо ви серед тих, хто ще не пробував цей вид інтимного масажу, — можемо лише позаздрити: вас чекають неймовірні відкриття. Докладніше про безконтактні масажери для інтимної зони ми писали тут.

"Років через десять їх називатимуть, мабуть, класичними стимуляторами", — каже Наталія Ваховська.

Let's Talk About Sex

Обговорювання сексу стало вже звичайною темою серед покоління 30+. Молодші люди навчаються говорити про секс дедалі розкутіше. Цьому сприяє інформаційний простір та загальний секспозитивний настрій. Лише на Netfliz з’явилося безліч шоу, і Sex Education — одне з них.

Серед останніх релізів ВВС — документальний серіал Planet Sex з Карою Делевінь у головній ролі.

Змащувати відповідально

Важливий тренд — постійне підвищення обізнаності у сфері інтимного здоров’я. До прикладу, раніше мало хто цікавився рівнем кислотності лубрикантів. Споживач щойно отримав органічні формули, а сьогодні виробники щораз частіше починають заявляти про рівень pН своїх засобів.

Bijoux Indiscrets
Neutral Water-Based Lubricant

Самодостатні

Чи не єдина помітна новинка серед технологій — самозмащувальні (self lubricating) мастурбатори. Вони не потребують лубриканту, достатньо тільки додати води. Щоправда, їхній дизайн залишає бажати кращого. Щоправда, є одне виключення.

Самозмащувальний мастурбатор Crunchy, Satisfyer

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.