До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

На піку: як навчитися отримувати оргазм

Як навчитися отримувати оргазм? Відповіді на це питання шукає секс-коуч, авторка освітніх книг про секс, Наталія Музика.

У своєму інстаграм я запитала передплатниць: "Від чого ви гарантовано отримаєте оргазм: від сексу чи від мастурбації?" 24% відповіли: "Від сексу". Решта 76% відповіли: "Від мастурбації". У мене мільйон передплатників, так що вибірку можна вважати репрезентативною.

Реклама

Чи всі жінки здатні відчувати оргазм? Тут хочеться додати: "разом з партнером" або "щоразу займаючись сексом", тому що отримувати оргазм від мастурбації більшість жінок навчилися ще до сексуального дебюту. А ось як його отримувати під час сексу з партнером, для багатьох залишається нерозв'язаною загадкою.

Через що у жінок є проблеми з досягненням оргазму в партнерському сексі? Насправді, причин безліч. Озвучу найпопулярніші.

Технічна причина. Це коли чоловік еякулює через 2-3 хвилини після початку статевого акту, а партнерка за цей час не встигає навіть розігрітися. Що можна зробити? Запропонувати партнеру "пропустити даму вперед", подовживши прелюдію. Спочатку "спринтер" доводить до оргазму партнерку, і тільки потім бере свої законні три хвилини. Тоді всі залишаться задоволеними.

Сором'язлива причина. Якщо жінка соромиться сказати партнеру, що саме приносить їй задоволення, сподіваючись, що він сам здогадається, то важливо розуміти: він не здогадається. Краще пояснити (або показати на прикладі), які дії викликають найбурхливіший відгук.

Можливість говорити з партнером про свої бажання та вподобання невід'ємна частина хорошого сексу і досягнення оргазму. Партнери не вміють читати думки одне одного, тому ймовірність "вгадати" мізерно мала. Важливо залишатися позитивною, не критичною і обнадійливою. Не "Ти робиш не так", а "Мені дуже подобається, коли ти ..., може спробуємо це ще раз?" А можна, уникаючи довгих розмов, запропонувати партнеру конкретні інструкції, яких легко дотримуватись.

Дискомфортна причина. Це коли жінка під час сексу змушена терпіти біль і дискомфорт. У такій ситуації можна спокійно попросити партнера змінити незручну позу, глибину проникнення і швидкість. Якщо тре додати лубрикант; якщо дискомфорт виникає постійно звернутися до лікаря.

Неспокійна причина. Думати в ліжку про що завгодно, тільки не про те, що відбувається тут і зараз типово для багаьох жінок. Щоб повернути думки в потрібне русло, варто концентруватися на відчуттях і запитувати себе про те, що просто зараз відчуває частина тіла, якої торкається партнер. Під час сексу в голові важливо концентруватися на сексі.

Прикра причина. Коли є образа на партнера, накопичені претензії і загальне охолодження почуттів, розслабитися складно. Варто спробувати налагодити з партнером комунікацію і емоційний зв'язок.

Фізіологічна причина. Хронічні або приховані запальні процеси, слабкі м'язи тазового дна, гормональні зміни, стрес, утома, недавні пологи, годування грудьми, прийом лікарських препаратів, що впливають на лібідо. А ще пригнічувати оргазм можуть антидепресанти і антигістамінні препарати. Щоб виключити цю причину, важливо проконсультуватися з відповідним фахівцем.

Табуйована причина. Це коли жінка з дитинства знає, що секс це брудно, гріховно, соромно, заборонено і займаються цим тільки зіпсовані люди. Тут допоможе пропрацювання негативних установок, які заважають отримувати задоволення.

Алкогольна причина. Алкоголь має властивість притупляти роботу центральної нервової системи і гальмувати реакцію організму на стимуляцію ерогенних зон. Під впливом алкоголю людина може почуватися розкутою, але оргазм при цьому буде не таким яскравим, якщо взагалі буде.

Брак упевненості в собі. Якщо людині дискомфортно у власному тілі, це може негативно позначитися на сексуальному житті. А значить, отримати оргазм буде складніше, тому що негативні думки і сором заважають розслабитися і зосередитися на фізичних відчуттях.

Сексуальна стимуляція. Це, мабуть, одна з найбільш частих причин, через які жінки не відчувають оргазму. Більшості жінок для досягнення оргазму недостатньо проникнення пеніса в піхву. Їм потрібна додаткова стимуляція клітора.

Важливо: якщо жінка не відчуває оргазму при стимуляції вагіни, це не проблема це норма.

Лише третина жінок здатні досягти оргазму від ритмічних рухів пеніса в піхві. Як їм це вдається? Вся справа в правилі "Великого пальця", яке сформулювала в 20-х роках минулого століття принцеса Марі Бонапарт (французький імператор Наполеон доводився їй двоюрідним дідусем). Вона була палкою натурою з високим лібідо, але не могла досягти вагінального оргазму під час сексу. Причину своєї "фригідності" вона вбачала в кліторі, точніше, у відстані від нього до піхви. Марі почала самостійно шукати наукове підтвердження своєї теорії.

За допомогою знайомих лікарів вона провела опитування 243 жінок про їхнє сексуальне життя і виміряла у них цю відстань лінійкою. За норму Марі взяла ширину фаланги великого пальця. Звідси і назва "правило великого пальця". Це відстань у самої принцеси становила більше трьох сантиметрів. Бажаючи випробувати справжній сексуальний екстаз, вона перенесла три операції з переміщення клітора. Це їй, звісно, не допомогло, тому що клітор не горошинка, яку можна переносити вище або нижче, а радше верхівка айсберга, нервові закінчення від якої поширюються глибоко.

У 2010 році американські вчені повторили експеримент Марі Бонапарт і підтвердили "правило великого пальця". Чим менша відстань між клітором і піхвою, тим вищий шанс пережити "вагінальний" оргазм. Але по суті це той же кліторальний оргазм: просто стимуляція нервових закінчень клітора відбувається через стінки піхви. До речі, досягти оргазму при проникненні найпростіше в позі наїзниці, коли клітор отримує додаткову стимуляцію від тертя. Так що всі оргазми, по суті, кліторальні: всім жінкам для досягнення оргазму потрібна стимуляція клітора безпосередньо або через стінки піхви.

Рецепти оргазму

Лежати в очікуванні хвилі екстазу найчастіше безперспективна тактика. Оргазм навряд чи нахлине від проникнення і фрікцій. Краще допомагати собі пальцями або віброіграшкою, стимулювати клітор у всіх позах, куди може дотягтися "рука допомоги". Або прийняти позу наїзниці, тоді клітор отримає додаткову стимуляцію.

Торкатися клітора і стимулювати його під час сексу нормально і здорово, особливо, якщо цього хочеться. І з великою ймовірністю саме це допоможе фінішувати наступного разу.


Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.