До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Лисячі очі: улюблений трюк зіркових візажистів або Face Lift Tape

Візажисти використовують тейпи для обличчя, щоб змінити зовнішність клієнтів

Загострити овал обличчя, зробити вилиці, як у Гейлі, або погляд, як у Белли, — все це цілком реальний план. Таємна зброя візажистів — тейпи для обличчя. Вони допомагають трішки підняти брови або зовнішні куточки очей, розгладити мімічні зморшки в зоні лоба й міжбрів’я, тимчасово позбутися нависання шкіри верхніх і нижніх повік або домогтися ефекту лисячого погляду в макіяжі, до того ж без хірургічного й косметичного втручання.

Реклама
Givenchy осінь-зима 2014

Найгучніший приклад застосування тейпів — показ Givenchy осінь-зима 2014, beauty-образи для якого створила візажистка Пет Макграт. Саме тоді світ уперше побачив тейпи не ретельно замаскованими, а в усій красі — вони стали головним акцентом в образах моделей.

Маріякарла Босконо на показі Givenchy осінь-зима 2014

"Тейпи сьогодні — глобальний інстатренд, — розповідає зіркова візажистка Наталія Стрільчук. — Але водночас це найдавніший метод ліфтингу обличчя, який використовували ще сто років тому". Наталія пояснює, що скроневі тейпи дають змогу створити ефект підтягнення, до того ж можна задати їм будь-якого напрямку — у бік, прямо, вгору — і змоделювати будь-який погляд. Важливо лише розуміти, як це в підсумку позначиться на пропорціях обличчя.

Givenchy осінь-зима 2014

Face Lift Tape — невидимий пластир, який треба клеїти на шкіру. Візажистка, співзасновниця косметичного бренду ELAN professional line Ганна Кравченко каже, що тейпи бувають двох видів. Одні — на гумці, інші — подібні до прозорого скотчу. Перші кріплять на потиличній зоні, другі — на скроневій. Ганна на фотосесіях і зніманнях частіше використовує скроневі: вони допомагають на кілька годин підтягнути шкіру, візуально трішки підняти повіки й куточки очей, створити майже будь-який макіяж.

Приміряти такий образ може кожен: тейпи доступні і в Україні. Але чи популярні вони в реальному — не подіумному й не інстаграмному — житті? Радше, ні. І не тільки тому, що, на відміну від макіяжу, який зберігає стійкість упродовж дня, тейпи слугують не довше ніж 2—4 години. Тейпи мають і зворотний бік медалі. "Щоб прозора стрічка на клейовій основі добре трималася, треба знежирити шкіру. Це сушить її й провокує лущення, почервоніння. До того ж під тейпами шкіра не дихає. З цієї причини часто використовувати їх не рекомендується", — роз’яснює Кравченко. Стрільчук додає, що часто буває алергія на клей, і підтверджує, що тісний контакт зі шкірою впродовж кількох годин (як буває, наприклад, на зніманні) може спровокувати дерматит, який довго не проходить.

Белла Гадід

Останнім часом навколо тейпів (а точніше, створеної за допомогою них розкосості очей) виникла ще одна дискусія. Люди азійського походження звинувачують творців макіяжу fox eyes у культурній апропріації. Vogue Teen присвятив цьому цілий матеріал, де авторка, письменниця Сара Лі, каже, що розкосі очі історично були однією з найпоширеніших образ, використовуваних щодо азійських народів. Нова етика може вберегти від дерматологічних наслідків експерименту з тейпами.

Якщо ж образ зірки серіалу "Гра в кальмара" Чон Хо Ен не дає спокою, то освіжити погляд чудово допоможуть креми для зони навколо очей і масажери. Щоб візуально трішки підняти брови, можна акуратно висмикнути пінцетом кілька волосин на зовнішніх їхніх кінчиках, а замість олівця скористатися підводкою, наносити яку ліпше пензлем зі скошеним краєм. "Ефект тейпа, — каже Наталія Стрільчук, — можна й зімітувати, якщо затягнути тугий хвіст або заплести дві тонкі косиці від скронь, які закріпити на маківці й замаскувати в загальній масі волосся".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.