Корисна кава: чому варто терміново починати ранки з какао
Дженніфер Еністон, Гвінет Пелтроу та Опра Вінфрі присягаються, що немає кращого напою, а підприємець та інфлюенсер Тім Феррісс навіть написав про нього у своїй книзі. Мало сказати, що какао – це суперфуд. Нині це напій з лікувальними якостями, який вартий уваги нашого шлунка, мозку та нервової системи.
Херболог Джордан Когейні пов'язує популярність какао, яка набирає обертів, цікавістю людей до рослинної медицини та в тому числі до психоделіків. Коли, наприклад, гриби є інтенсивними рослинами та не пасують для випадкових експериментів, какао – це зовсім інше. "Какао є легальним і дозволяє нам вживати його не ховаючись", – каже Когейні.
Що таке какао?
Какао – це сира та необроблена форма какао-бобів, які походять з Центральної та Південної Америки. Какао є основним інгредієнтом шоколаду, однак на відміну від обробленого какао, воно зберігає всі поживні речовини – зокрема магній, фенілетиламін та антиоксиданти.
Какао можна майже всім, від малюків до людей похилого віку будь-коли. Хіба якщо при приймаєте антидепресанти SSRI, слід бути обережними.
Дуже гіркий смак какао все ж нагадує шоколад. "Я вважаю, що розкішний смак чогось знайомого є своєрідним входом, аби почати новий шлях без страху", – пояснює Когейні, й додає, що люди, яким складно медитувати вживання какао може сприяти поліпшенню концентрації та фокусу.
Як та коли вживати какао?
Все, що треба зробити, це нагріти какао з водою або альтернативним молоком максимум до 60 градусів. Пити можна просто так, однак якщо вам не подобається гіркота, можна додати мед на свій смак.
А ще у какао є суперсила – що б ви не додали до нього, його дія посилиться. "Це судинорозширювальний засіб, тому все, що ви додасте в какао, вільно рухатиметься вашим організмом та ефективно засвоїться".
За матеріалами vogue.co.uk