До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Які брови ми носитимемо цієї осені

Британський Vogue презентували з Ріанною на обкладинці, що вже варте обговорення. Але в соцмережах він викликав бум не тому: всіх завів трюк візажиста Ісамаї Френч, що створила для співачки макіяж з бровами-ниточками. Чи означає це, що наступна осінь мине під знаком тонких, вищипаних в нитку брів?

Правильна відповідь: ні. Зрозуміло, настільки тонкі брови – стилізація, що нагадує про образи німого кіно: про Марлен Дітріх, Марісу Беренсон, Джеррі Голл і Фей Данавей. Але найпряміший референс, мабуть, – це макіяж Пет Макграт для шоу Dior осінь-зима 2009/2010. Історію вищипування брів і найяскравіші образи з "ниточками" досліджує Instagram-акаунт @historyofoverplucking.

Реклама
Christian Dior осінь-зима 2009/2010

Мода на тонкі брови торкнулася, здається, всіх знаменитостей нульових, включно з Вікторією Бекхем, Дрю Беррімор, Гвен Стефані, Мадонною, Анджеліною Джолі. З тонкими бровами красувалася навіть Меган Маркл.

Меган Маркл@historyofoverplucking

Разом скасувати "нитки" не вдалося навіть власниці пишних (а за мірками нульових – і, взагалі, супероб'ємних) брів Наталії Водянової, кар'єра якої почалася ще 1999 року.

Наталія Водянова на показі Calvin Klein весна-літо 2003

Остаточно індустрія розпрощалася з вищипаними бровами тільки після тріумфу на подіумах Кари Делевінь.

Кара Делевінь за кулісами показу Rochas весна-літо 2013

При цьому, темні густі брови Карін Ройтфельд, екс-головного редактора Vogue Paris, публіка сприймала не інакше, як ексцентричність.

Карін Ройтфельд, 2004

Після 2013 року пухнасті брови стали ознакою хорошого смаку. З тонкими бровами з'явитися в пристойному суспільстві стало немислимо.

Dries Van Noten весна-літо 2013

В Україні почали відкривати бров-бари з 2014 року, і зовсім стрімко брови стали домінантою макіяжу. Марки косметики випускали колекції, присвячені макіяжу брів. Трафарети для промальовування брів тінями і засоби "для відрощування" стали наймоднішими б'юті-покупками, світські дівчата змагалися одна з одною шириною і густотою брів, на подіумах запанували об'ємні, іноді – хлоп'ячі кошлаті брови.

Chanel Haute Couture осінь-зима 2013/2014

У якийсь момент тренд став перебільшеним: брови завтовшки з палець насправді мало кому личать. І брови почали поступово зменшуватись в ширині і масштабах.

Christian Dior весна-літо 2017

Цього сезону тенденція зберігається: брови стали помітно акуратнішими. Оформлені, підкреслені тінями або олівцем, вони більше не диктують образ, а, радше, вписуються в нього.

<b>брови потоньше</b>

Тренд триватиме і наступного сезону, тому як референси можна брати з собою до майстра-бровіста таку добірку фотографій:

<b>брови потоньше fw1819</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.