До VOGUE UKRAINE LEADERS 2024 залишилось:
КУПИТИ КВИТКИ

7 ознак дефіциту магнію

Зацікавленість харчовими добавками магнію зросла завдяки тенденціям в мережі. І вона небезпідставна — пошук способів розслаблення є одним з пріоритетів сучасної людини. Однак однією з причин постійного хвилювання та стресу може бути дефіцит магнію, і тоді треба приймати добавки з цим елементом. Більше про це розповів хірург-гастроентеролог Альваро Кампілло.

Photo: Samantha Annis
Photo: Samantha Annis

Реклама

"Магній — це іон, який виконує понад 200 функцій у клітинах, багато з яких мають вирішальне значення для сну, оздоровлення центральної нервової системи та відновлення м'язів, — каже Камппілло. — Саме цьому його ідеально приймати на ніч".

Враховуючи його важливу роль у багатьох функціях організму, подібну до важливості вітаміну D, не дивно, що дефіцит магнію є поширеним явищем. Хоча симптоми дефіциту магнію можуть бути різними, варто звернути увагу на декілька основних:

  1. Дратівливість
  2. Хронічна втома
  3. Часті головні болі
  4. Проблеми з диханням
  5. М'язові судоми
  6. Симптоми депресії
  7. Симптоми, пов'язані з метаболічним ризиком або діабетом

Чи кожен може приймати магній?

Харчові добавки з магнію стають все більш популярними з поважних причин, але дуже важливо свідомо обирати добавку, аналізуючи чи підходить вона саме вам. "Магній життєво необхідний нашому метаболізму, м'язам, енергії, імунній та нервовій системам". За оцінками, від 2 до 15% американців мають дефіцит магнію, "тому важливо мати магній у своєму раціоні, особливо якщо ви страждаєте від хронічних запальних захворювань, мігрені, фіброміалгії, остеопорозу або поганого сну. Усі ці умови вимагають вищого рівня магнію для оптимального здоров'я та продуктивності".

Коли найкраще приймати магній

Приймання магнію на ніч сприяє розслабленню організму й покращує якість сну. Ідеальний час для приймання магнію — за дві години після вечері. "Магній погано засвоюється та має низьку біодоступність у присутності кальцію, білків або фосфатів. Тому намагайтеся приймати магній за дві години після вечері, щоб досягти максимального його засвоєння та гарантувати ефективність", – каже Кампілло.

Рідкий чи в пігулках?

Вибір магнієвих пігулок, мармеладок чи розчинів залежить від того, наскільки добре ваш організм засвоює активний інгредієнт і наскільки легко вам його споживати.

За матеріалами vogue.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.