До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У Батумі на центральному бульварі минув показ круїзної колекції Tako Mekvabidze

Круїзний показ грузинського бренду Tako Mekvabidze організували за законами жанру. Виїзне шоу з тематичною прив'язкою, розраховане на вірусний Instagram-ефект, – все це було на яскравому показі, влаштованому посеред батумського бульвару.

Tako Mekvabidze Resort 2020

Дизайнер Тако Меквабідзе за 10-річну кар'єру в моді створила круїзну колекцію вперше. Сама вона родом з Батумі і показ присвятила спогадам про рідний курорт. Одним словом, зійшлися всі "сонце, місяць і зірки" – як декларує грузинське прислів'я і гасло на лінії футболок.

Реклама
Tako Mekvabidze Resort 2020

У колекції ці очевидні спогади зайняли своє місце. Сітка з апельсинами, ситцеві сарафани в дрібну квіточку, тропічні принти – все це родом з пострадянського дитинства дизайнера. Сувору правду життя Тако доповнила улюбленими блискучими шовками, піною воланів з органзи на сукнях і спідницях, піжамними комплектами, пляжними пеньюарами з лелітками. Не залишилася колекція і без великої сорочки, ніби скроєної на манекен XXXXL – так вона має вигляд сукні з дуже довгими рукавами і дещо нагадує традиційну чоху з подовженими розрізними деталями. У такій сорочці нещодавно з'явилася Кайлі Дженнер, тому на річ вже вишикувалася черга охочих в Instagram.

Tako Mekvabidze Resort 2020

Успіхи Грузії в справі промо країни за допомогою моди стали переконливим кейсом для внесення до підручників. Софія Чконія з проектом MBFW Tbilisi продемонструвала, як мода може бути елементом культурної дипломатії, якщо запрошувати на покази не лише модних, але і lifestyle-журналістів, а також робити під час Тижня моди велику культурну програму.

Tako Mekvabidze Resort 2020

Показ Tako Mekvabidze минув за підтримки міністерства туризму Автономної Республіки Аджарія. У Христини Дзидзигурі, глави міністерства з вересня 2018 року, великі плани на міжнародне промо курорту. Цього листопада в Парижі вона планує влаштувати звану вечерю для медійних персон з розважальною культурною програмою за мотивами традиційної грузинської культури. Круїзний показ Tako Mekvabidze був першим проєктом у ланцюжку модної презентації республіки. Босі моделі з ефектом мокрого волосся йшли по піску на тлі струмливих білих полотен і колонади батумського бульвару – переконливішу презентацію краси відпочинку в Аджарії годі й уявити.

<b>Tako Mekvabidze</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.