До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Одягнути служницю: історія створення найстрашніших костюмів на телебаченні

Наталі Бронфман, провідний художник костюмів для телешоу "Оповідь служниці", розповіла Vogue про процес створення образів героїв для третього сезону серіалу.

З кожним сезоном упорядкований світ "Оповіді служниці" розширюється та занурює глядачів все глибше в антиутопію Маргарет Етвуд. У третій частині оповіді сюжет загострився ще більше: Джун (Елізабет Мосс) працює над тим, щоб зруйнувати репресивну систему Галаада зсередини. Чималу роль у створенні напруги відіграють і костюми персонажів.

Реклама

"Це було непросте випробування, – каже Наталі Бронфман, новий провідний дизайнер костюмів, яка змінила на посаді Ане Крабтрі. – Шоу, де майже все зроблено з нуля, і готових рішень тут практично не буває. Тому нам не доводиться купувати занадто багато речей". Серед "небагатьох" покупок – більше 500 пар взуття Aldo та Steve Madden, які дизайнери переробляли в черевики служниць. Мантії і очіпки персонажів повністю виготовлені вручну. Для створення сотень цих предметів знадобилося більше 900 метрів вовняної тканини, яку Бронфман перефарбувала в характерний, дуже специфічний, яскраво-червоний відтінок.

Третій сезон відрізнився поворотним моментом у гардеробі Серени Джой (Івонн Страховскі), яка спалила свій будинок на початку сезону, так знищила весь одяг у процесі. Бронфман скористалася цією можливістю, щоб представити виразні зміни в зовнішності героїні.

"Останнє вбрання, в якому з'являється Серена, – виразного синього кольору. Найяскравіший образ в якому ви її коли-небудь бачили, – каже Бронфман. – Після того, як вона втратила все, вона вирішує боротися за те, чого хоче, і тому я вирішила змінити форми її речей. З депресивних, струмливих тканин у свого роду обладунки – структурований одяг, який щільно прилягає до тіла". Художник костюмів також розповіла, що костюми Серени дещо нагадують образи Джекі Кеннеді і Грейс Келлі – сильних і вольових жінок.

У той час як уніформа Джун нічим не відрізняється від минулих сезонів, служниці в Вашингтоні мають більш пригнічений вигляд, ніж раніше. Їхні роти щільно стиснуті кільцевим пірсингом і покриті червоною вуаллю – жахливе видовище.

"Я хотіла затулити роти служниць. При цьому я закрила лише третину обличчя, щоб дозволити "грати" носу і очам. На спині я розмістила гігантські гачки, які страхують вуаль на випадок, якщо вона впаде, чого не має статися. Дихотомія цієї легкої тканини і важких гачків є досить моторошною".

Під час зйомок у мережу проникли світлини з шостого епізоду, який знімали у Вашингтоні, окрузі Колумбія. На них – група служниць, що вишикувалися перед американським монументом. Фотографії відображають реальні образи жінок, які одягаються в костюми служниць на знак протесту проти сексистського законодавства і політики в усьому світі.

"Важко ігнорувати море червоного кольору, – каже Бронфман про демонстрації. – Ці жінки надихають своєю боротьбою за права не тільки у своїй країні, але і в багатьох, де все ще панує нерівність. Я отримую електронні листи від жінок з різних куточків світу, які дякують за ці образи, що допомагають їм почуватися сильними".

За матеріалами vogue.co.uk.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.