До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як створювали костюми для фільму "Богемна рапсодія"

Яскраві, ексцентричні вбрання здаються звичними для Рамі Малека, який грає Фредді Мерк'юрі у байопіку "Богемна рапсодія". Напередодні прем'єри Vogue.ua розповідає, як створювали ці вбрання для фільму.

Рамі Малек і Гвілім Лі у фільмі "Богемна рапсодія"

Сценічні образи Мерк'юрі – дуже ефектні: від костюма блазня і посипаних камінням Swarovski трико до шкіряних облягаючих костюмів і атласних боді. Образи музиканта завжди дивували і викликали резонанс. Дизайнером по костюмах "Богемної рапсодії" стала Джуліан Дей – у неї великий досвід роботи саме у музичному кіно. У її резюме костюми для стрічки "Стати Джоном Ленноном" і картина "Контроль", що розповідає історію фронтмена Joy Divisio, Іена Кетіса. "Меркь'юрі один з перших пішов у культуру андрогінності в 70-х роках: одягав блузи і наносив макіяж", – розповідає Джуліан.

Реклама
Фредді Мерк'юрі
Фредді Мерк'юрі

У Дей було завдання акцентувати увагу на тому, що в той час такі образи були справжнім авангардом. Яскравим прикладом цього став вихід кліпу на пісню I Want To Break Free, в якому учасники групи Queen в образах персонажів серіалу "Вулиця Коронації". Відео вважали суперечливим і заборонили показувати на MTV. "Фредді показав, як можна бути в центрі уваги і, при цьому, бути поза мейнстрімом", – пояснює Дей.

Кадр з фільму "Богемна рапсодія"

За словами костюмера, вона та її команда створили близько 100 речей для фільму. Багато образів і вбрань створювали на основі архівів модних Будинків 1930-х років. Також в хід пішли архіви Queen і особисті колекції фотографій гітариста групи Браяна Мейя, завдяки яким вдалося дізнатися цікаві факти про деякі образи. Наприклад, образ Мерк'юрі "Ангел", гофрований білий атласний комбінезон, був спочатку прототипом весільного плаття дизайнера Зандри Роудс. Мерк'юрі дружив з Роудс і одного разу побачив, як дизайнер працювала над ним у своїй студії. Річ настільки сподобалася музиканту, що Зандра переробила його спеціально для Мерк'юрі – відокремила топ від спідниці.

Кадр з фільму "Богемна рапсодія"

Цікаво, що найбільше проблем у Джуліан Дей виникло з найпростішим разом Мерк'юрі. Для Live Aid – початкової і заключної сцени фільму – Мерк'юрі одягнений у білу майку, джинси, шкіряну куртку, кросівки, на ньому пояс з шипами. "Ця майка – найпростіша річ у світі, але її створення було дуже делікатним, бо ми хотіли зробити її точною копією оригіналу", – згадує Дей. Так, для цього образу бренди Wrangler і Adidas відтворили оригінальні джинси музиканта і кросівки, а з майкою довелося попрацювати. "У нас було 20 версій, адже ми не могли прикриватися блискітками і пір'ям. Вона мала бути ідеальною".

Рамі Малек у фільмі "Богемна рапсодія"

У питаннях костюмів актор Рамі Малек був настільки ж скрупульозним, як і художник по костюмах фільму. Під час зйомок сцени Live Aid, він покликав на майданчик Джуліан Дей, щоб вона оцінила справжність образу під час виступів. "Я думаю, що виріз майки потрібно зробити глибшим на півсантиметра", – сказав тоді Рамі Малек. Побачити, чи допомогло це йому вжитися у роль, можна вже з 1 листопада.

За матеріалами: vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.