До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Кінострічки з Бредом Піттом, про які ви не знали

Сьогодні, 18 грудня, 60 років виповнюється одному з найпопулярніших акторів світу Бредові Пітту. 30-річна карєра, понад 60 фільмів, "Золотий Глобус", "Оскар", знімання в найкращих режисерів, власна продюсерська компанія Бред Пітт добре знає, що таке успіх. У день народження актора Vogue.ua згадав про пять фільмів, у яких Пітт знявся, коли ще не був знаменитим.​

Бред Пітт 1987 року

"Тут протікає ріка"

"Тут протікає ріка"

1992 року Пітт тільки почав свою кар’єру: він п’ять років знімався в епізодичних ролях, і до того моменту зіграв всього одну головну роль — у "Тельмі та Луїзі". Після того фільму в свій новий кінопроєкт його запросив знаменитий режисер Роберт Редфорд. "Тут протікає ріка" — історія про двох братів, які живуть в сім’ї священника на початку XX століття. Вони дорослішають, мужніють — і потрапляють у пригоди. Пітт зіграв одного з братів і після знімання казав, що роль далася йому непросто, бо він ніяковів працювати в такій сильній, прославленій команді та з таким сильним режисером, як Роберт Редфорд.

Реклама

"Інтерв’ю з вампіром: Хроніка життя вампіра"

"Інтерв’ю з вампіром: Хроніка життя вампіра"

Переломною стала для Пітта кінострічка "Інтерв’ю з вампіром: Хроніка життя вампіра" 1994 року. Екранізація відомих романів письменниці Енн Райс, де Пітт зіграв вампіра Луї, принесла акторові справжню славу. Фільм номінували на "Оскара" і BAFTA, а Пітт отримав дві премії MTV Movie Awards, що миттєво зробили його улюбленцем молодіжної аудиторії.

"Сім"

"Сім"

З Девідом Фінчером, який зіграв особливу роль у його кар’єрі, Пітт познайомився 1995 року. "Сім" — один з найуспішніших фільмів 1990-х: неонуарний трилер, у якому двоє детективів розслідують вбивства, пов’язані із сімома смертними гріхами. Детективів-напарників зіграли Бред Пітт і Морган Фрімен, а компанію їм на знімальному майданчику склали Кевін Спейсі й Гвінет Пелтроу. Бред Пітт назвав цей фільм великим і зізнався, що знімання у Фінчера стали для нього найкращою акторською школою.

"Власність диявола"

"Власність диявола"

Чимало зусиль довелося докласти Бредові Пітту для ролі у фільмі "Власність диявола" 1997 року. Фільм розповідає про громадянську війну в Північній Ірландії, а Пітт грає одного з очільників цієї війни. Для ролі йому довелося засвоїти ірландську вимову й набути специфічного місцевого акценту, а також опанувати техніку вуличних боїв.

"Сім років у Тибеті"

"Сім років у Тибеті"

Складні завдання актора ніколи не лякали. Наприклад, напередодні знімання у фільмі "Сім років у Тибеті" Пітт пів року вправлявся в альпінізмі в Альпах і в рідній Каліфорнії. Стрічка розповідає про Генріха Гаррера, знаменитого австрійського альпініста, і його пригоди в Гімалаях у роки Другої світової війни. Цікаво, що під час фільмування в Гімалаях Бред Пітт так захопився місцевою культурою й традиціями, що почав практикувати буддизм, щоправда, ніколи цього не афішує.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.