До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що слід знати про фільм "Секс-бомба" з Марґо Роббі, Ніколь Кідман і Шарліз Терон

У Лос-Анджелесі стартував масштабний промотур фільму "Секс-бомба" з розкішним акторським складом – Марґо Роббі, Ніколь Кідман і Шарліз Терон. У світовий прокат фільм виходить вже 20 грудня, а Vogue.ua тим часом розповідає, чому ця стрічка обов'язкова до перегляду.

Американський канал Fox News заснували 1996 року. Він швидко став популярним і сьогодні вважається найпотужнішим новинним каналом у Сполучених Штатах. Засновником і генпродюсером каналу був Роджер Ейлс. Похитнути авторитет цього медіамагната вдалося жінкам, які працювали на каналі. Як тільки у ведучої Гретхен Карлсон (у фільмі її грає Ніколь Кідман) закінчився контракт з Fox News, вона подала до суду на колишнього керівника за сексуальні домагання. До звинувачень приєдналися й інші співробітниці.

Реклама

Цей сюжет звучить як зав'язка фільму – так і є. Але річ у тім, що фільм оснований на реальній історії. Робота над кінострічкою почалася 2017-го, через кілька місяців після смерті Роджера Ейлса. Медіамагнат помер у 77 років після того, як впав у своїй домівці і вдарився головою. За рік до цього магнат пішов у відставку через цей скандал про сексуальні домагання, але отримав круглу суму відступних. Про те, що трапилося на Fox News, говорила вся Америка, зокрема через впливовість і популярність самого Ейлса. Він був не тільки успішним медіаменеджером, а й політичним консультантом – у різний час Ейлс консультував президентів США: Річарда Ніксона, Рональда Рейгана і Джорджа Буша-старшого.

Роджер Ейлс

Над фільмом працював чудовий дует: сценарист Чарльз Рендольф, володар "Оскара" за сценарій стрічки "Гра на пониження" про фінансову кризу 2008 року, і режисер Джей Роуч, продюсер популярних фільмів "Знайомство з Факерами", "Борат", " Автостопом по галактиці". Гостра тема, зірковий акторський склад – у "Секс-бомби" є всі шанси включитися в оскарівську гонку вже в січні 2020 року.

Головну роль у фільмі грає Ніколь Кідман, яка погодилася на цей проєкт перша. Її героїня Гретхен Карлсон – телеведуча Fox News, яка 2016 року стала жертвою домагань Роджера Ейлса і перша заговорила про цю ситуацію публічно. В інтерв'ю Гретхен не раз повторювала важливу думку, що відгукнулась у серцях жінок по всьому світу: проблема з сексуальними домаганнями на робочому місці не має перетворюватися на "жіноче питання". Це не жіноче питання – це стосується нас усіх, іноді – більше, ніж нам здається на перший погляд.

Щодо Шарліз Терон, то в трейлері "Секс-бомби" її складно впізнати з першого погляду. Вона зіграла ще одну цікаву героїню – журналістку і юриста Мегін Келлі. Келлі пропрацювала на Fox News більше 12 років, займалася політичними і юридичними програмами. З 2016 року, приєднавшись до ініціативи Гретхен, звинуватила Роджера Ейлса у домаганнях. Тоді пішла з каналу і перейшла на NBC News, де взяла скандальне інтерв'ю у Володимира Путіна, а пізніше була звинувачена в расистських заявах. В інтерв'ю напередодні прем'єри Шарліз Терон розповіла, що ставиться до своєї героїні неоднозначно і що це одна з найскладніших ролей, що вона коли-небудь виконувала. "Фільм проходить по дуже тонкому лезу бритви: Мегін симпатизують, коли справа доходить до історії про сексуальні домагання, але в той же час сюжет Bombshell досі включає деякі спірні моменти її біографії, наприклад, коли вона дозволила собі расистські висловлювання в ефірі каналу NBC News. Але якби це був фільм про мене – я сподіваюся, що ніхто ніколи не зробить його – він теж був би наповнений моїми недоліками і помилками, і я б не хотіла, щоб хтось прибрав ці речі з мого життя, мов їх не було. Мегін Келлі цікава мені з усіма своїми особливостями, і я вірю в її боротьбу".

Шарліз Терон у ролі Мегін Келлі

Шарліз Терон додає: "Фільм змусив мене задуматися про акторів, яких переслідував свого часу Гарві Вайнштейн. Це Ешлі Джадд і Міра Сорвіно. І про те, як він продовжуватиме маргіналізувати їх в очах суспільства або протиставляти жінок одна одній, щоб роз'єднати нас і підтримувати систему, в якій він міг би залишатися на вершині". Шарліз Терон і Мегін Келлі зовнішністю не схожі, тому перевтілитися в героїню Терон допоміг зірковий гример Казу Хіро, який перетворив Гері Олдмена в Роджера Ейлса. Шарліз довелося вдягати імпланти в щелепу, щоб зробити її більшою, і в вилиці, щоб підтягнути їх.

Що стосується третьої зірки цього фільму, Марґо Роббі, то вона грає Кайлу Поспісил, молодшу співробітницю каналу Fox News. Її героїня – молода, консервативна і підтримує Республіканську партію. Щоб краще зрозуміти її, Марґо Роббі провела власне розслідування. "Я створила штучний акаунт у "Твіттері" і почала стежити за дівчатами-міленіалами, які підтримують Трампа і республіканців", – каже вона в подкасті кінопорталу MovieMaker. "Є багато молодих консервативних жінок, які дуже активні в соціальних мережах. Було цікаво поспостерігати за ними і тим, як вони мислять".

До речі, цього року це вже другий проєкт про Роджера Ейлса. Влітку телеканал Showtime представив серіал "Найгучніший голос", присвячений його імперії. Медіамагната виконав Рассел Кроу, а сам серіал зосереджений на тому, як Роджер створив одне з найвпливовіших медіа в американській історії, при цьому дуже консервативне за своєю суттю, яке, на думку багатьох політологів і журналістів, зіграло величезну роль у популяризації Республіканської партії в Штатах і, зокрема, в перемозі на виборах Дональда Трампа. Для повної картини варто подивитися серіал. А тоді і фільм.

В український прокат фільм "Секс-бомба" виходить 13 лютого 2020 року.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.