До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як Адель вдалося схуднути на 20 кілограмів

Співачка Адель, яка нерідко страждала від нападів преси з приводу власної ваги, нещодавно здивувала шанувальників новим образом: британська зірка опублікувала світлину, на якій має вигляд на кілька розмірів менший ніж зазвичай. Наближені до неї джерела стверджують, що після розлучення артистка переглянула своє харчування і відносини зі спортом. Допомогли їй так помітно скинути вагу два фактори – заняття пілатесом і сіртфуд-дієта.

Адель на дні народженні у Дрейка

Про користь пілатесу ми вже писали в матеріалі "Сила розтягування: чому всі знову ходять на пілатес", а сіртфуд-дієта поки не така відома. Її авторами є дипломовані нутриціологи Ейдан Гоггінс і Глен Маттен, які побудували цю систему харчування на додаванні рослинних продуктів, що активовують спалювання жиру завдяки виділенню такого ферменту, як сиртуїн. Його ще називають геном худорлявості, бо він втамовує апетит. Багато вчених давно говорять, що саме сиртуїни допомагають організму боротися зі стресом, запускають антіейдж-процеси в організмі і навіть відповідають за тривалість життя.

Реклама
Адель на дні народженні у Дрейка

Сиртуїни неможливо отримати ззовні, але можна "змусити" організм їх виробляти завдяки вживанню певних продуктів. У межах дослідження Гоггінс і Маттен з'ясували, що на це здатні носії поліфенолів, а також гречана крупа, червона цибуля, чорний шоколад, чилі, селера, оливкова олія, кава, фініки, капуста калі, зелений чай або матча, петрушка, рукола, цикорій, темні ягоди, волоські горіхи, куркума і червоне вино. При цьому нутриціологи зазначають, що частина з цих продуктів запобігає утворенню жирових відкладень, а інша частина при поєднанні з фізичними навантаженнями активізовує спалювання вже наявних.

Хоч серед шанувальників цієї дієти є Адель, принц Гаррі і Піппа Міддлтон, у неї є і чимало критиків. Річ у тім, що в розробленому Гоггінсом і Маттеном 7-денному плані харчування різко знижена добова кількість калорій, що може призвести до уповільнення процесів метаболізму.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.