До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Б'юті-образи Alexander McQueen, які змінювали погляд на красу

Сьогодні Александру Макквіну могло виповнитися лише 55 років, однак у лютому 2010-го його життя обірвалося за його ж власним бажанням. Цей дизайнер став символом моди нульових, а його ідеї захоплювали ще зі студентських років. Vogue.ua згадує б'юті-образи, які завдяки шоу Макквіна стали легендами.

Alexander McQueen, весна 1999

Макквін прагнув створювати вбрання, які б слугували бронею для жінки. Б'юті-образи були такими ж сильними, як і одяг. Якось Лі (так називали його друзі і близькі) випустив на подіум дівчат, голови яких були прикрашені квітами. Його надихнула історія Ельзи Скіапареллі, мати якої, красуня, частенько критикувала непоказну зовнішність доньки. Тоді дівчинка, яка бажала погарнішати, посадила у себе в роті, у вухах і у носі насіння квітів.

Реклама
Alexander McQueen весна-літо 2007
Alexander McQueen весна-літо 2007

Він прикрашав моделей пір'ям — в пам'ять про свою подругу і музу Ізабеллу Блоу, покривав їхні вилиці і обличчя крилами метеликів. Видовище щоразу зворушувало до глибини душі.

Alexander McQueen, весна 2008

Макквін розмазував по обличчях моделей помаду, придумував зачіски з пивних банок, обгорнутих пластиком, покривав їхнє волосся (і груди) золотом, обливав водою і фарбою, змушував приміряти моторошні лінзи, що імітували розширені зіниці, позбавляв брів, робив їм інопланетні зачіски, поміщав у стилізовані клітки, ховав обличчя за інкрустаціями з великих прикрас і перетворював на пацієнток божевільні.

Естер Канадас на шоу Alexander McQueen, весна 1999

Його шоу прикрашали зірки подіуму: Кейт Мосс, Дарія Вербова, Карен Елсон, Б'янка Балті, Маріякарла Босконо, Магдалена Фраковяк, Алла Костромічова, Карлі Клосс, Фрея Беха Еріксен, Джоді Кідд і Стелла Теннант. Згадуємо знакові виходи моделей на шоу Alexander McQueen в період з 1998 до 2010 року.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.