До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Афіни: б'юті-гід по місцях краси від Наді Шаповал

Українська модель і стиліст Надя Шаповал поділилася з Vogue.ua, як стати красивішою і здоровішою в Афінах. Розповідаємо про корисні страви, автентичні спеції і ритуали краси.

Надя Шаповал. Photo: @nadiiashapoval
Про місця краси і улюблених майстрів

На жаль, за два роки життя в Афінах я так і не знайшла хороших майстрів для догляду за обличчям, і манікюру. Українки завжди порівнюють послуги за кордоном зі своїми звичними майстрами вдома, і українські професіонали завжди значно кращі. Перш за все, це пов'язано з дотриманням чистоти. Не розповідатиму свій шок від манікюрного салону в одному престижному районі Афін – інструменти там навіть не ставили в стерилізатор, а на мій здивований погляд показали свій спосіб "стерилізації" – інструменти просто дезінфікували розчином. Про гігієнічні стерильні пакети для інструментів в Афінах навіть не чули. Одним словом, не рекомендую експериментувати з манікюром.

Holmes Place Glyfada. Photo: @holmesplace

Тому мої рекомендації – це спа і масажі. Процедури, під час яких мало ризикуєш своїм здоров'ям. Мій улюблений спортзал – Holmes Place Glyfada, в ньому є і спа, і відкритий басейн, і пілатес-машини. Саме там я познайомилася з масажистом Гарісом, молодою людиною з Індії. Він закінчував школу аюрведи у себе на батьківщині і практикував по всьому світу. Працював на курортах на Мальдівських островах, а незабаром переїхав в Афіни. Після нашого знайомства почав приходити до мене додому на півторагодинні масажі.

Спортивного масажиста Одіссея знайшов мій чоловік – у нього золоті руки і його масаж ні з чим не зрівняти. Після годинного сеансу вся "погана" рідина з тіла починає виходити, і після такого масажу рекомендовано багато пити. Це дуже корисно, і я вперше відчула на собі такий ефект від масажу.

Holmes Place Glyfada. Photo: @holmesplace
Про спа

Що стосується лазень і хаммамів – в Афінах є ціла культура відвідування цих місць. Раджу сходити в старе місто в хаммам Al Hammam, де дотримуються всієї процедури правильно і автентично. Плюс історична будівля хаммаму розташована в серці Афін, під Парфеноном.

Al Hammam. Photo: https://alhammam.gr

Також рекомендую відвідати спа в готелі Grand Bretagne. Велика кількість різних саун і хаммамів, басейн і п'ятизірковий сервіс.

Готель Grand Bretagne. Photo: https://www.marriott.com/hotels/travel/athlc-hotel-grande-bretagne-a-luxury-collection-hotel-athens/

Ще раджу піти купатися в дуже корисне місце – озеро Вульярмені. Туди привозять спинальників, людей з шкірними захворюваннями, адже вода творить чудеса. У ній живуть маленькі чорні рибки, які в натуральних умовах роблять пілінг шкіри своїми ласкавими покусуваннями. Вода цілий рік тримає температуру 18 градусів.

Про уколи краси

На жаль, я не фахівець у питаннях штучної краси в Афінах. Бачу по жінках, що тут люблять уколи краси і роблять їх досить рано. На жаль, на місцевих дівчатах не бачила хорошої роботи. Найчастіше їх втручання дуже радикальні.

Про спорт

У моєму залі дуже класні тренери з пілатесу і новітні пілатес-машини, їх оновили практично місяць тому. Також саме в Афінах я вперше займалася плаванням з тренером, і можу порадити спробувати це в моєму залі.

Рекомендую також школу віндсерфінгу NAOBB – там кваліфіковані тренери і прекрасний вид.

Школа віндсерфінгу NAOBB. Photo: @naovvgr
Про смачні місця

У Греції – найкращі продукти! Чудові овочі та фрукти цілий рік, весь асортимент найсвіжішої риби. Саме тут забуваєш про таку проблему, як заморожені морепродукти або відсутність сезонних овочів. Грецька їжа в тавернах дуже важка, греки люблять жирне м'ясо, але в кожному меню є традиційні здорові страви. Хорта – це вид трави, вона схожа на шпинат, її варять і поливають оливковою олією і використовують, як гарнір. У кожній таверні є фава – паста з гороху і варений буряк – що може бути кориснішим? Попросіть рибу на грилі – здоровішу вечерю чи обід навряд чи можна знайти на всій планеті.

Photo: @nadiiashapoval
Про аромати

На жаль, в Афінах люблять поп-культуру і особливо не розбираються у нішевій парфумерії. Але тут є бутік Valmont, поруч з ним бутік, в якому продають духи рідкісних марок, а також бутік авангардної моди Number 3, у ньому є лінія ароматів Comme des Garcons.

Аромат Comme des Garcons. Photo: www.number3store.com

В універмагах Attica можна знайти свічки Diptique, Jo Malone.

Про косметику

В універмагах Attica, а також раджу придивитися до грецьких брендів Apivita і Korres.

Молочко для обличчя Apivita. Photo: @apivita
Лінія для догляду за шкірою обличчя від Korres. Photo: @ korres.athens
Про автентичні місця

Рекомендую оцінити молоду, але вже дуже відому компанію спецій Teapot Greece. Дівчата продають не тільки спеції, але і трав'яні гірські чаї, які грецькі бабусі рекомендують своїм онукам від всього – і від застуди, і від болю в шлунку.

Що привезти з Греції

Обов'язково везіть справжню губку – саме з Греції її возили по всьому світу. Раніше це був величезний бізнес, на якому заробляли багато грошей. З приходом замінників, губка вже не така популярна. Але все ж рекомендую, адже вона дуже делікатно впливає на шкіру. Її можна знайти в центрі, на продуктовому ринку Monastiraki. Також купіть грецьке мило з додаванням оливкової олії.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.