До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Одягнутися як: весільні образи Одрі Гепберн

20 січня 1993 року пішла з життя британська актриса Одрі Гепберн. Ця тендітна й талановита дівчина, відома за фільмами "Римські канікули", "Кумедне личко" й "Сніданок у Тіффані", мала ще й витончене почуття стилю. Її елегантні й лаконічні образи надихають багатьох дизайнерів і дотепер. За все життя в Одрі було 4 весільні сукні, кожна з яких заслуговує на окрему увагу. Vogue.ua зібрав весільні образи Одрі Гепберн і показав, як їх застосувати в сучасному світі.

Одрі Гепберн
1952 рік

У 1951 році в Одрі Гепберн зав’язався роман з лондонським промисловцем Джеймсом Хенсоном. Весілля мали відгуляти наступного року й Одрі замовила вінчальне вбрання в ательє в сестер Фонтана — на той час це було відоме італійське ательє, вбрання від якого носили зірки Голлівуду, перші леді й аристократія. Мінімалістичну білосніжну сукню було зшито з атласу без додаткових деталей. Весь акцент був на лаконічному крої й благородному матеріалі. Весілля так і не відбулася, а сукню подарували бідній італійській дівчині Амабіль Альтобеллі. Пізніше, у 2009 році, на аукціоні його продали за 22,6 тисячі доларів. Нині аналогічний варіант сукні можна побачити в колекції Reem Acra весна-літо 2021.

Реклама
Ліворуч сукня Reem Acra, праворуч Одрі Гепберн у Sorelle Fontana
1954 рік

Першим чоловіком Одрі Гепберн став американський актор Мел Феррер. Вінчання відбулося 25 вересня 1954 року в невеличкій капличці швейцарського містечка Бюргеншток. Пара покликала лише найближчих розділити з ними радість. Для весільного образу Одрі вибрала білу сукню Pierre Balmain у вікторіанському стилі: легкі рукави, високий комір, пишна спідниця й високі рукавички. Голову Гепберн прикрашав вінок з гвоздик і конвалій. Культовий образ актриси досі знаходить відбиття в сучасних колекціях брендів, наприклад у весільній сукні Carolina Herrera весна-літо 2020.


Ліворуч сукня Carolina Herrera, праворуч Одрі Гепберн у Pierre Balmain
1957 рік

У 1957 році Одрі знялася у фільмі "Кумедне личко" й знову вийшла заміж, але вже на екрані. Вона приміряла пишне вбрання з підкресленою лінією талії із шовку й тюлю, яке спеціально створив її друг Юбер де Живанши. На голові у Гепберн була вишукана фата, а замість туфель вона взула балетки. Образ справжньої принцеси сьогодні можна знайти в колекції Amsale весна-літо 2020.

Ліворуч сукня Amsale, праворуч Одрі Гепберн у Givenchy
1969 рік

Наступним чоловіком Одрі Гепберн став італійський аристократ Андреа Дотті, шлюб з яким вона взяла 1969 року. Цього разу актриса зробила ставку на коротку приталену блідо-рожеву сукню з високим коміром. Голову Одрі напнула хусткою з такої ж тканини. Автором її образу став як і раніше дизайнер Юбер де Живанши. Сукня відрізнялася від звичних весільних канонів, проте сама актриса зазначала, що саме вона повернула її до життя. У колекції Danielle Frankel весна-літо 2020 представлено подібне весільне міні, яке згодиться для наречених, що віддають перевагу практичності.

Ліворуч сукня Danielle Frankel, праворуч Одрі Гепберн у Givenchy

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.