До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У стилі диско: дизайнер Майкл Халперн про моду і свято

Майкл Халперн – дизайнер, в одяг якого з першого сезону закохалися віце-президент Bergdorf & Goodman Лінда Фарго і редакція Vogue UA.

"У світі, де все доволі сумно, мода повинна залишатися святом", – каже Майкл Халперн, 30-річний дизайнер однойменної марки Halpern. Він дав жінкам те, що вони давно хотіли (навіть, якщо вдавали із себе прихильниць стерильного дизайну). Сидячи на антикварному дивані, орендованому на час Тижня моди в шоу-румі неподалік від Лувру, він чекає, поки я перестану витріщатися на жаккардовий костюм у райських птахах, веселкові корсети та дивовижної краси блискучі міні-сукні та почну задавати питання. Я думаю тільки про те, як би це все приміряти, але Халперн допомагає розпочати інтерв'ю. Він знімає з плічок повністю розшиті золотими, блакитними та рожевими пайєтками штани-кльош і дає їх мені. "Ці штани легко носити: вдень – з об'ємним светром, чоловічим піджаком та кросівками, увечері – змінивши верх на корсет Halpern та туфлі на шпильці. Доторкнися: тканина розтягується, а пайєтки пришиті так, що не контактують з тілом, але і не відпадають. У цих штанах можна бігати, а потім танцювати до ранку".

Реклама
Комбинезон из полиэстера расшитий пайетками, Harpern; кожаные лодочки, Fabrizio Viti

Огрядний, бородатий, у чорній кепці та спортивному костюмі, Халперн нагадує Вінні-Пуха – не тільки зовнішньо, але і безпосередністю суджень. "Я взагалі не думав про комерційний успіх. Одного разу я допізна сидів у студії, слухав якусь музику, драпірував тканину на манекені – і зрозумів, що час запускати власну марку. Навіть не пам'ятаю, під яку пісню це сталося, – але точно не хіп-хоп". Зважаючи на його одяг, у ту ніч грало диско.

Майкл Харперн

У Халперна чудова освіта: він закінчив Pasons, працював у команді дизайнерів Oscar de la Renta, потім вступив на магістратуру лондонського коледжу Central Saint Martins, а з шоу випускників потрапив одразу в Atelier Versace – за особистим запрошенням Донателли. "У Versace я побачив, що таке Haute Couture: бездоганний дизайн та якість. Я обожнюю Донателлу, вся команда була мені другою сім'єю, але, щоб фокусуватисяна своїй марці, довелося піти", – розповідає Майкл, який цієї осені потрапив у список найвпливовіших людей світу моди BoF 500 видання The Business of Fashion. У Нью-Йорк він вирішив не повертатися: лондонська атмосфера творчої свободи та маленька фабрика у Лестері, на якій всі його творіння шиють вручну, виявилися йому ближчими.

Платье из полиэстера, расшитое пайетками, Halpern; кожаные лодочки, Fabrizio Viti

З першого сезону існування марки її закупили Browns, Matches і Bergdorf Goodman. У нарядах Halpern Джованна Батталья Енгельберт з'явилася на декількох вечірках підряд, а актриса Маріон Котіяр нещодавно пройшлася по червоній доріжці. Завдяки розвинутому смакому та вишуканому почуттю гумору Халперна, його речі напрошуються в рубрику "кітч", але залишаються в межах хорошого смаку. Дизайнер списує магію на природність процесу та вірність собі: "Я не роблю бренд для конкретних людей чи подій. Я люблю красу з елементом потворності, веселощі, шик на межі, естетику Studio 54, де у блискучій сукні тусувалася моя мама. Мені є що сказати в цій стилістиці, і я поки не збираюся змінювати спрямування. Буду розвиватися у тому ж дусі; можливо, спробую створити колекцію Haute Couture. Для мене головне, щоб жінки в моїх речах почувалися круто: на червоній доріжці чи посеред вулиці, на гала-вечері чи в нічному клубі". Вечірки – важлива частина його життя: "Я поглинаю клубну культуру, надихаюся нею. Дизайнер – діджей, а мода – танцпол. Щоб усі почали танцювати, потрібно вчасно поставити трешову музику".

Комбинезон из полиэстера расшитий пайетками, Harpern; кожаные лодочки, Fabrizio Viti
Шелковый топ со шлейфом, комбинезон из полиэстера, расшитый пайетками, все – Halpern; кожаные лодочки, Fabrizio Viti
Платье из полиэстера, расшитое пайетками, брюки из полиэстера, расшитие пайетками, все – Halpern

Текст: Соня Кваша

Фото: Karl & Kristof

Стиль: Venya Brykalin

Макияж: Ai Yokomizo

Прически: Takuya Sugawara @Walter Schupfer

Модель: Hee Jung Park @MUSE

Читайте також:

Шик і блиск: святковий дрес-код на кожен день

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.