До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ставка на Меган: як герцогиня Сассекська впливає на модну індустрію

На виставку, присвячену Нельсону Манделі, південноафриканському державному і політичному діячеві і одному з найвідоміших активістів у боротьбі за права людини, герцогиня Сассекська одягнула сукню-тренч канадського бренду House of Nonie, а в її руках був клачт у тон до вбрання Mulberry.

Герцогиня Сассекська

З моменту появи фотозвіту в мережі можна засікати час і спостерігати, як з сайту бренду зникнуть останні запаси суконь, схожі на цей тренч без рукавів. Це трапляється не вперше і не востаннє. Це вже закономірність і тенденція – все, що обирає Меган, – розкупляють як гарячі пиріжки.

Реклама
Герцогиня і герцог Сассекські

Раніше на незагартованих шоперів так само впливала Кейт Міддлтон. І, хоча її пристрасті були демократичнішими (гардероб Маркл після весілля вже сягнув позначки в 1 мільйон євро, а тільки за два дні туру Ірландією вона вдягнула вбрання приблизно на 40 000 доларів), герцогиня Кембриджська була таким же двигуном продажів у модних брендів. Тепер цей "нелегкий" тягар лежить на плечах герцогині Сассекської.

Герцоги Сассекські в Ірландії, на Меган сукня Emilia Weakstead, туфлі Aquazzura, клатч Givenchy і сережки Birks

Ще за пів року до весілля Меган найчастіше обирала вбрання канадських брендів, що можна пояснити, зокрема, тривалим проживанням у країні під час зйомок серіалу "Форс-мажори", в якому брала участь майбутня герцогиня Сассекська. Навіть у момент оголошення про заручини з принцом Гаррі, міс Маркл вийшла в сад Кенсингтонського палацу для офіційних фото в білому пальті-халаті канадського бренду LINE. Після того, як клацнув останній затвор фотографа, сайт бренду перестав справлятися з навалом замовлень. При цьому шанувальники Меган хотіли тільки пальто-халати і нічого більше. Така ж доля чекала пальто іншого канадського бренду Smythe, в якому майбутня герцогиня вирушила на радіостанцію Reprezent 107.3 FM в південній частині Лондона.

Меган Маркл (пальто Smythe) і принц Гаррі

Весь запас джинсів каліфорнійського бренду Mother розкупили за три дні після того, як у них з'явилася Меган. Крім того ще 400 осіб тоді записали в лист очікування. Те ж саме трапилося з сумкою бренду Everlane, але цього разу очікувати аксесуар "як у Меган" погодилися 20 тисяч осіб. З огляду на шалений ажіотаж, дизайнер Стелла Маккартні відтворила сукню Маркл для весільної вечері, створивши спеціальну колекцію. До неї увійшли 23 білі сукні і 23 чорні, побачити які можна тільки в магазині бренду, якщо відправити заявку в магазин, при цьому сама Стелла Маккартні вибере щасливчиків. Здається, тим самим Стелла ще більше підігріла інтерес до колекції. Іноді герцогиня Сассекська вибирає речі з особливим змістом. Так, наприклад, сталося під час візиту в Белфаст. Тоді Меган взяла з собою сумку Charlotte Elizabeth кольору молочного шоколаду. Charlotte Elizabeth – молодий британський бренд, який фінансує The Prince's Trust – благодійна організація, заснована 1976 року Чарльзом, принцом Уельським для підтримки молоді.

Меган Маркл (пальто Mackage, светр Victoria Beckham, спідниця Greta Constantine, човники Jimmy Choo, сумка Charlotte Elizabeth ) і принц Гаррі

Однак не завжди інтерес клієнтів радує модні бренди по обидва боки Атлантики. Так, наприклад, керівництво канадського ювелірного дому Birks, вироби якого так любить Меган, скаржиться, що клієнти відмовляються купувати моделі прикрас не такі як у герцогині і з сумом розповідають про те, що для них запуск нової колекції практично втрачає сенс, поки щось з того не виведе в світ Меган Маркл. Немов почувши скарги канадців, після весілля Меган переключилася на європейські та американські бренди. Її весільну сукню робили в Givenchy, а на офіційні заходи герцогиня, на відміну від старшої королівської невістки Кейт, яка воліла британські бренди, із задоволенням одягає Christian Dior, Manolo Blahnik, Oscar de la Renta і Ralph Lauren.

Герцоги Сассекські, на Меган сукня Christian Dior

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.