До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Сірий кардинал: хто відповідає за стиль королеви Єлизавети II

Королева Єлизавета II, Анна Вінтур, Анджела Келлі

Одягнена в ніжно-блакитний костюм, королева Єлизавета II прибула на шоу Річарда Квінна в Лондоні, щоби вручити нагороду дизайнеру. Як тільки вона увійшла до кімнати, отримала схвальні оплески та сіла у першому ряді на синю оксамитову подушку. Поруч з нею була Анна Вінтур, а зліва від Вінтур – елегантна жінка у темно-синій сукні. Це Анджела Келлі – права рука та вірна помічниця королеви вже багато років.

Особистий асистент, радник і куратор гардероба Її Величності – неофіційно Анджела відома як кравчиня Єлизавети II, але, по суті, вона просто помічниця, яка впорядковує повсякденне життя королеви, а також безпосередньо її вбрання. Попри те, що Келлі є королівським службовцем, багато таблоїдів пишуть про те, що їхні робочі відносини давно перетворилися на тісну дружбу. Наприклад, The Daily Mail говорить, що королева часто з'являється в будинку Келлі в Віндзорі. В інших виданнях стверджують, що, перебуваючи наодинці, персонал чує їхній сміх навіть у коридорі.

Реклама

Деякі королівські спостерігачі також говорять, що після смерті її матері та сестри, Королева шукала людей, щоби заповнити порожнечу. Ймовірно, Келлі стала однією з тих людей, хоча сама вона применшує цей зв'язок.

"Ми дві типові жінки: обговорюємо одяг, макіяж, ювелірні вироби. Говоримо про те, чи личитиме ця прикраса до вбрання, і тому подібне, – розповіла Анджела Келлі The Telegraph 2007 року. – Це просто робочі стосунки, але близькі".

<b>королева</b>

Той факт, що королева та її помічниця близькі, досить логічний. Зрештою, перевдягання когось, не кажучи вже про одну з найвідоміших людей у світі – це інтимний досвід. Є фізичний аспект, який включає в себе постійні примірки та підгонки, але також і ментальний: він вимагає довіри, впевненості в тому, що ця людина розуміє ваш смак та знає вимоги кожної ситуації, не гірше від вас.

Для королеви останнє має першорядне значення. На відміну від модних форвардів, таких як герцогиня Кетрін і Меган Маркл, тренди не мають місця в її гардеробі – вона повинна бути послідовною і правильною, при цьому мати зрозумілий і не старомодний вигляд. Це тонкий баланс, якого нелегко досягти. Також є фактор кольору. Королева нібито одягається в яскраві відтінки, щоб її можна було побачити в натовпі. Однак, якщо фуксія доречна при відвідуванні Кінної гвардії, то в День пам'яті такого королева собі не може дозволити. Кажуть, що Її Високість і сама має сильне кравецьке бачення і може самостійно оцінити тканини, але завдання Келлі полягає в тому, щоби радити і продумувати найтонші деталі, переконавшись, що королева ніколи не зробить помилковий крок (в усякому разі, в невідповідних туфлях).

Часто Келлі допомагає розробляти дизайн костюмів королеви. Вона створила їй канарково-жовте вбрання для весілля тоді ще Кейт Міддлтон і принца Вільяма, а також костюм, який вона одягла на шоу Квінна. Її проекти і поради поширюються також на інших членів королівської сім'ї: після того, як хрестильна сукня королеви Вікторії, яку монархи одягали протягом століть, стала занадто делікатною в використанні, вона зробила її репліку. Часто Анджела консультує й герцогиню Кетрін.

Королева Єлизавета II на весіллі Кейт Міддлтон і принца Вільяма

На показі Квінна, Керолайн Раш, з British Fashion Council сказала королеві: "Ваша Величносте, я знаю, що ви не хочете бути відомою як ікона моди, але всі ми в цій кімнаті дуже поважаємо Вас і Вашу роботу". Немає сумнівів, що Келлі зіграла невід'ємну роль в тому, щоби перетворити королеву на приклад для наслідування, який так описує Раш.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.