До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 безкоштовних онлайн-курсів для здоров'я і розуміння себе від найкращих університетів світу

Ми зібрали 5 безкоштовних онлайн-курсів від найкращих університетів світу, що будуть корисними для тих, хто цікавиться здоров'ям, поліпшенням якості життя й економікою.

Photo: Getty Images
Діджитал-здоров'я для початківців (Imperial College London)

Цей курс представлений на Coursera. Його завдання — підвищити обізнаність у сфері турботи про здоров'я за допомогою нових технологій. До прикладу, за допомогою різних гаджетів, мобільних додатків і програм можна вивести усвідомлений підхід до фізичного здоров'я на новий рівень і підвищити якість життя. Тривалість курсу складає всього чотири тижні. Тобто, за місяць можна дізнатися всю актуальну інформацію про спеціалізовану роль нових технологій у нашому житті з наголосом на здоров'я і благополуччя.

Реклама
Про стале харчування і здорове суспільство (Johns Hopkins University)

Короткий тритижневий курс про те, як слід харчуватися, щоб планета не страждала, а майбутні покоління не залишилися без їжі. З огляду на те, що сталий розвиток охоплює абсолютно всі сфери нашого життя, а ми все ще мало знаємо, що і як потрібно робити, щоб не знищити природу і не померти від голоду і спраги — ось курс від одного з найбільш профільних університетів світу. Курс починається 1 лютого на Coursera.

Психологія стресу, здоров'я і благополуччя (Indian Institute of Technology Guwahati)

На щастя, психічні розлади і захворювання активно виходять зі статусу табуйованих тем. Ми вчимося сприймати психічні розлади у людей навколо всерйоз і самі дедалі частіше замислюємося над забезпеченням належної уваги до свого ментального стану. Цей курс надає базові знання психології, які допоможуть краще розуміти реакції людей на стрес, емоційні сплески й інші стани. Курс доступний на індійському освітньому ресурсі Swayam.

Їжа і здоров'я для початківців (Stanford University)

Про те, як змінити свій раціон у бік користі і безпеки, запобігти ожирінню і цукровому діабету й оптимізувати систему харчування так, щоб горезвісні правила здорового раціону не були тягарем, а приносили задоволення. Автори курсу обіцяють не навантажувати учасників теоретичною інформацією про здорові продукти, даючи натомість практичні знання, як і де наповнювати свій організм максимально сприятливими для нього продуктами. Шукайте курс від Стенфордського університету на Coursera.

Основи сучасних фінансів (Massachusetts Institute of Technology)

Завдання курсу: надати наукові знання, які допоможуть приймати фінансові рішення в умовах нестабільності і невизначеності. Цей курс — такий собі герой нашого часу, коли особливі базові принципи і стратегії допомагають створити потужну основу для прийняття фінансових рішень у бізнесі і в особистому фінансовому плануванні. Це важливо, завжди корисно і без сумніву необхідно для загального розвитку. Курс доступний на платформі edX.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.