До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Все, що треба знати про серіал "Будинок дракона" — приквел "Гри престолів"

Уже наступного року HBO Max випускає серіал "Будинок дракона" — приквел суперпопулярного гіта "Гра престолів". Ми зібрали відповіді на найпоширеніші запитання про новий серіал.

Хто режисер "Будинку дракона"

Мігель Сапочнік, який зняв найепічніші батальні сцени "Гри престолів", і Раян Кондал — шоуранери програми. Письменник Джордж Р. Мартін, який створив культову сагу "Пісня льоду і полум’я", опікується сценарієм. У роботі йому допомагає цілий відділ сценаристів. Серед інших режисерів, які керують окремими епізодами, Клер Кілнер (серіал "Алієніст"), володар премії "Еммі" Грег Яайтанес ("Хаус") і Гіта В. Патель ("Велика").

Реклама
Хто в головних ролях

Метт Сміт із серіалу "Корона" — чарівний принц Філіп — з’явиться в ролі Деймона Таргарієна. Деймон — легендарний вершник і воїн, який також виявиться найвідомішим розпусником Вестероса і спадкоємцем Залізного Трону. Тим часом Емма Д’Арсі зіграє роль його племінниці Рейніри, потяг якої до правління, попри патріархальний опір, надасть "Будинку дракона" феміністського ухилу.

Королівство Вестерос відоме своєю жінконенависницькою політичною системою ще за серіалом "Гра престолів", але творці обіцяють зробити новий серіал по-справжньому феміністським. Тут буде багато яскравих жіночих персонажів. Наприклад, це принцеса Рейніс Веларіон (Єва Бест), яка поступилася престолом на користь Візеріса. Актриса Соноя Мізуно з’явиться в ролі повії Майсарії, що стане надійним спільником і довіреною особою Деймона Таргарієна, а актор Фаб’єн Франкель — у ролі сера Крістона Коула, члена Королівської гвардії.

Якими будуть костюми в новому серіалі

Костюми відігравали величезну роль у серіалі "Гра престолів" — над ними працював відділ з кількох десятків людей під орудою костюмерки Мішель Клептон, на них витрачали більшу частину багатомільйонного бюджету. "Будинок дракона" також обіцяє бути розкішним. Над костюмами працює Джейні Темім, яка працювала над гардеробом для фільмів про Гаррі Поттера, а також для кількох фільмів про Джеймса Бонда. Перший тизер дає уявлення про те, як знаки розрізнення дворянських будинків буде вплетено в одяг, а також показує, що герої носитимуть драматичні світлі перуки Таргарієнів.

На чому ґрунтується сюжет "Будинку дракона"?

"Будинок Дракона" ґрунтується на романі Джорджа Мартіна "Вогонь і кров", що оповідає про завоювання династією Таргарієнів Семи королівств. За правління Ейгона I, також відомого як Ейгон Завойовник, Таргарієни взялися підкорювати Вестерос, викувавши Залізний трон у Королівській Гавані. Однак за кілька поколінь кровоблудних шлюбів Таргарієнів король Візеріс I спробував назвати свою дочку спадкоємицею, що спричинило судові суперечки та зрештою призвело до Танцю драконів, кривавої громадянської війни. З огляду на те, що ми дізналися про персонажів "Будинку дракона", цілком імовірно, що цей конфлікт буде в центрі сюжету. Джордж Мартін також рекомендує фанатам проштудіювати його антології "Небезпечні жінки" й "Розбійники", присвячені Таргарієнам, щоб зрозуміти, чого сподіватися.

Чим розважитися перед прем’єрою "Будинку дракона"?

Для початку додайте книгу Джорджа Мартіна "Вогонь і кров" до свого списку для читання. Можете також переглянути найдраматичніші епізоди "Гри престолів" — без сумніву, "Будинок дракона" матиме кілька відсилань до оригінального гіта HBO. Прихильникам GoT також сподобається подкаст Game of Owns, у якому ведучі Ханна Госкінг і Зак Люй аналізують історію Вестероса і беруть інтерв’ю у творця дотракійської мови Девіда Петерсона. А для тих, чиї інтереси до фентезі виходять за межі Залізного трону? Спробуйте пройти через канон — і прочитати книги "Гобіт" і "Сильмариліон" Толкіна.

HBO ще не підтвердив точної дати виходу "Будинку дракона", але він обов’язково з’явиться на екранах у 2022 році, найімовірніше, влітку. Першій сезон міститиме 10 серій, кожна з яких триватиме близько 60 хвилин.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.