До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Пояснює лікар: як антиоксиданти впливають на стан шкіри

Складно сказати, яких саме інгредієнтів бракує нашому режиму догляду за шкірою, коли навколо постійно з'являються новинки лосьйонів, кремів і сироваток. Пластичний хірург з Мельбурна доктор Френк Лін допоміг розставити пріоритети в тому, чого ж потребує наша шкіра насамперед.

Photo: Getty Images

Доктор Френк Лін — фахівець в галузі пластичної реконструктивної та естетичної хірургії і експерт в сфері малоінвазивних естетичних процедур. Також він викладає в Медичному Університеті Мельбурна і Монаша, так що можна бути впевненим у його експертності в галузі естетичної медицини і в знанні того, як функціонує шкіра.

Реклама

Доктор Лін рекомендує доглядати за шкірою, використовуючи продукти космецевтики, а не стандартний крем для обличчя. "Космецевтичні продукти по догляду за шкірою відрізняються від стандартних засобів тим, що в них міститься більше активних інгредієнтів, таких, як антиоксиданти або вітаміни, — говорить Лін. — Таке наповнення потребує ретельнішого вивчення, тестування і підтвердження якості продуктів науковими дослідженнями. І, як зазвичай, такі продукти забезпечують кращі результати, більш цілеспрямований та індивідуальний вплив з урахуванням характеристик і проблем, унікальних для вашої шкіри".

Photo: Getty Images

Доктор Лін стверджує, що потужні антиоксиданти — ключ до ефективного догляду за шкірою і помітного результату на ній. "Антиоксиданти відіграють важливу роль в запобіганні та відновленні ушкоджень, спричинених вільними радикалами, які ми накопичуємо упродовж усього життя. На рівні шкіри це призводить до розщеплення наших природних запасів колагену і сприяє запаленню, яке веде до утворення тонких ліній і зморшок, втрати еластичності, нерівного тону шкіри і, в деяких випадках, збільшує ризик виникнення раку шкіри. Антиоксиданти використовуються для нейтралізації шкоди, що завдається вільними радикалами. Вони виконують функцію профілактики видимих ​​ознак старіння, освітлюють шкіру, захищають від УФ-випромінювання, сприяють відновленню шкіри після травм і знижують запальні зміни. Вони відіграють життєво важливу роль у забезпеченні здоров'я шкіри і мають бути частиною кожного догляду", — говорить він.

Звісно, не всі антиоксиданти однакові. "З огляду на величезну кількість антиоксидантів, представлених сьогодні на ринку, цілком можна здивуватися всьому доступному вибору. Високоякісний продукт — це продукт, підтверджений ретельними науковими дослідженнями. Такі формули часто складаються не тільки з високоякісних інгредієнтів у високій концентрації, але і поєднуються з іншими інгредієнтами, створюючи збалансовану синергію. На мій погляд, найважливішими антиоксидантами в продуктах для місцевого застосування є вітамін С, вітамін Е і ресвератрол", — каже Лін.

"Вітамін С є найпоширенішим антиоксидантом у шкірі і важливий не тільки для захисту від сонця, але і для поповнення запасів шкірного колагену й загоєння ран. Це особливо важливо для відновлення шкіри після травм, наприклад, після впливу сонця. Його абсорбція значною мірою залежить від складу. Попри те, що багато продуктів на ринку містять вітамін С, тільки склади найвищої якості — наприклад, складені в поєднанні з вітаміном Е і феруловою кислотою — доправляють інгредієнт у шкіру таким чином, щоб оптимізувати абсорбцію", — говорить Лін. Слід пам'ятати, що ефективна формула для догляду за шкірою — це не тільки те, що в складі продукту, але й те, як активні елементи потрапляють туди, де вони потрібні найбільше.

За матеріалами vogue.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.