До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Для поцілунків і не тільки: повний гід з догляду за губами

Кілька цих експертних порад допоможуть зробити губи м’якими та гладенькими, а ще ви дізнаєтеся, як слід вибирати бальзам для губ і доглядати за ними.

Хоча ми ретельно доглядаємо за шкірою обличчя, проте не завжди стільки уваги приділяємо губам. З огляду ж на те, що губи одна з найделікатніших ділянок обличчя і майже завжди піддається впливу навколишнього середовища, настав час про це замислитися. Нижче ви знайдете все, що потрібно знати, щоб запобігти появі тріщин і щоб ваші губи стали м'якими та повненькими.

Реклама
Як запобігти сухості губів

Щоб губи не пересихали і не тріскалися, вам треба дотримуватися режиму догляду за губами (докладніше про це нижче), захищати їх від занадто високої температури внаслідок опалення в холодну пору року і, можливо, спробувати використовувати зволожувач повітря.

"Щоб губи були м'якими взимку, увімкніть у спальні на ніч зволожувач повітря. Він і захистить вашу шкіру від зайвої чутливості, і не дасть прокинутися від зимової сухості в роті", говорить Шошана Ейснер, фармацевтка і засновниця QED Skincare.

Як вибрати бальзам для губ

Для того, щоб губи були м'якими, треба використовувати хороший бальзам. Бальзами для губ, ще відомі як олії для губ і гігієнічні помади, здатні утримувати вологу. Не забувайте про це, коли знову йтимете купувати бальзам для губ.

  • Інгредієнти для губ

Для м'яких губ вибирайте засіб з інгредієнтами зі зволожуючою та захисною дією. Ейснер рекомендує олію ши і жожоба для тривалого зволоження; олію какао, кокосову олію, олію авокадо і соняшникову для захисту в погану погоду; а також бджолиний віск з карнаубським і канделільським воском для додаткового блиску.

  • Не забувайте про SPF

"Рак шкіри може виникати на губах, особливо на нижній, яка сильніше піддається впливу сонця. Для денного використання обов'язково вибирайте бальзам з SPF. В ідеалі, вибирайте засіб з оксидом цинку або оксидом титану для захисту від сонця, адже ви збираєтеся його з'їсти", говорить Ейснер.

  • Якщо бальзам сушить, позбудьтеся його

Якщо ви коли-небудь чули про те, що бальзам для губ може сушити, і сприймали це як б'юті-міф, ще раз подумайте. "Це звучить незвично, але іноді бальзами для губ сушать губи. Якщо через три дні використання бальзаму стан ваших губ не поліпшується, позбудьтеся його", радить Ейснер.

Як правильно доглядати за губами, щоб вони були м'якими і соковитими

Дотримання цих порад допоможе зробити ваші губи м'якими і збереже їх такими надовго. Для досягнення хороших результатів вам слід дотримуватися цієї рутини якомога довше.

  • Крок 1. Скраб

Відлущування шкіри губ корисне цим: видаляється суха, омертвіла шкіра, і це є ключовим фактором для досягнення гладенькості, допомагає іншим засобам правильно проникати в шкіру. Ейснер рекомендує відлущувати шкіру губів не частіше двох разів на тиждень. Якщо ви не маєте скрабу для губ, є у Ейснер для вас порада: круговими рухами акуратно протріть губи "м'якою зубною щіткою з невеликою кількістю бальзаму для губ".

  • Крок 2. Маска

Коли йдеться про маски для губ, для вас є два варіанти: зйомні гелеві маски для миттєвого зволоження (чудовий спосіб зробити губи пухкими, якщо ви кудись збираєтеся), або незмивні маски для догляду за губами, які можна використовувати щоночі, щоб підживлювати губи, поки ви спите.

  • Крок 3. Зволоження

Упродовж дня регулярно наносьте бальзам, щоб губи залишалися зволоженими. Якщо ви фанатка яскравих губ, спробуйте замінити звичайну помаду на кольоровий бальзам для губ. Хоча тоновані бальзами пігментовані не так дуже, як губні помади, вони забезпечують розмитий колір і містять зволожуючі компоненти.

Текст: Isobel Larkin

За матеріалами vogue.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.