До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як медитувати в літаку, поїзді і машині

У наші дні свята нерідко викликають стільки ж стресу, скільки блаженства і душевного тепла, а побажання ментального здоров'я і спокою стає все популярнішим. Допомогти в цьому питанні і знизити рівень кортизолу максимально природно допоможе медитація. І все ж запитання: "Де знайти на це час?" часом все ще є прийнятним виправданням, особливо у зв'язку з нескінченними завданнями і неспокійними поїздками у відпустку. Проте, невелика зміна в поглядах на те, що означає медитувати, а також коли, де, і як ви вирішите це зробити, може змінити ситуацію. І, головне, практика медитації може відбуватися в дорозі.

Крісті Тарлінгтон для Versace

"Якщо ви можете знайти місце, щоб сісти в приміському поїзді, в Uber або в літаку, ви можете почати медитувати так само ефективно, як і вдома, перед вівтарем", каже Лайт Уоткінс, тренер з медитації в Лос-Анджелесі і автор книги Bliss More: How to Succeed in Meditation Without Really Trying ( "Більше блаженства: як досягти успіху в медитації, нічого не роблячи"). Від щоденних ранкових поїздок до передсвяткового рейсу Уоткінс дає короткий посібник з медитації в дорозі в цей напружений сезон в кінці року. Тому що, дійсно, що може бути більш привабливим, ніж менш стресовий 2019 рік?

Перш за все – дихайте

Іронія використання громадського транспорту як засобу для розслаблення полягає в тому, що він за своєю природою рясніє стресами, особливо в робочий час. За словами Уоткінс, ефективна медитація полягає в тому, щоб сісти, по можливості, і зробити 10 глибоких вдихів протягом двох-трьох хвилин це створить помітні зміни у стані вашої свідомості. "Якщо ви почуваєтесь стривоженим або перевантаженим під час поїздок на роботу, що особливо характерне для жителів великих міст, то контроль і регулювання дихання можуть викликати медитативний стан навіть в такій обстановці", говорить він.

Пам'ятайте, що головне – правильна підготовка

"У пеклі не так жарко, як у грудні, коли неспокійні мандрівники починають атакувати аеропорти і вокзали напередодні різдвяної відпустки. І перед обличчям такого натовпу захист ваша найкраща зброя, каже Уоткінс. – Приходьте раніше в місце відправлення і дайте собі 10 або 15 хвилин спокійно посидіти та глибоко подихати. Це дієвий спосіб переналаштувати і підготувати себе розумово і фізично до майбутньої поїздки". І це не тільки поліпшить подорож, але і зробить вас менш напруженими і більш адаптованими, якщо плани відхиляться від курсу, як це часто відбувається під час свят. "Медитація дозволить вам бути більш спокійними і менш агресивним перед затриманими або скасованими рейсами", говорить він.

Працюйте з вашим оточенням, а не проти нього

"Коли ми перебуваємо під впливом стресу, у нас, як правило, розвинений тунельний зір, що змушує нас зосередитися або на землі, прямо перед собою, або на наших смартфонах", пояснює Уоткінс, аби підкреслити важливість того, що потрібно пам'ятати про своє навколишнє середовище з людей і простору навколо вас, такі дрібні деталі, як температура або відчуття в вашому тілі. "Особливо, коли ви не можете дозволити собі розкіш сидіти в дорозі, постарайтеся почати дійсно помічати те, що вас оточує. Це принесе вам більш глибоке усвідомлення моменту, навіть якщо ви (технічно) в дії". Якщо ви знайомі з хорошим, поганим і потворним з того, що відбувається навколо вас в переповненому поїзді метро, ​​від гарячої суперечки до повної відсутності особистого простору, і все ще здатні бути споглядальним і відчувати душевний спокій, то медитація в тихій, освітленій сонцем кімнаті на подушці миттєво здасться бризом. Насправді, багато складних речей, ймовірно, стануть легшими. "Чим раніше ви почнете практикувати медитацію в хаотичному середовищі, тим стійкішими ви будете в майбутніх стресових ситуаціях", пояснює він.

Використовуйте допоміжні аксесуари, але не покладайтеся лише на них

Ароматерапія є перевіреним часом доповненням, щоб заспокоїти розум і тіло, а новітні заспокійливі ефірні масла володіють більшою мобільністю, ніж будь-коли раніше від потужного ролика для глибокого розслаблення Aromatherapy Associates до кишенькового Altitude Oil від De Mamiel. Також можна використовувати передові технологічні пропозиції, такі як навушники з шумопоглинання і додатки для медитації, включно з Headspace, Calm і Insight Timer, які не тільки знайомлять людей з медитацією, а й надихають їх виконувати щоденні нагадування і підказки, використовувати інноваційні функції.

І хоча Уоткінс визнає, наскільки вони можуть бути корисними, особливо на початку, кінцева мета не покладатися ні на що, щоб потрапити в медитативний стан. "Всі ці інструменти можуть бути корисними, але якщо ви покладаєтеся на них, а вони їх немає у вашому розпорядженні в певних ситуаціях, можливо, ви не будете медитувати досить багато", каже він.

З практикою все стає краще

Ганді найкраще підсумував важливість медитації словами: "У мене так багато досягнень сьогодні, що я повинен медитувати два години замість однієї". Хоча важливо відзначити, що хвилини медитації, на відміну від годин, це набагато більш реалістична мета в сучасному суспільстві, присвяченому ідеям go-go-go, відданості справі та послідовності, які є ключем до отримання довгострокових переваг від медитації. "Я завжди говорю своїм клієнтам, що медитативна версія вас завжди перевершуватиме не медитативну версію вас", пояснює Уоткінс. Якщо ви вписуєте медитацію у свій напружений день, ви виявите, що можете робити речі швидше, будучи більш спокійними і точнішими". І замість того, щоб чекати, поки ви не прочитаєте певну книгу або не вивчите щось з учителем або будете чекати до Нового року, важливо перестати відкладати і просто робити це. Просто зараз.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.