До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Дев’ятий вал: найкращі рибальські светри сезону

Рибальські светри — винахід жителів островів Аран в Ірландії. Вони з’явилися наприкінці XIX століття: дружини місцевих рибалок і фермерів в’язали своїм чоловікам джемпери й кардигани зі світло-молочної й сірої пряжі — вони досі мають назву аранських. На волокні залишали природне олійне просочення — так вовна ставала водонепроникною, а речі краще зберігали тепло й захищали від вітру. Від звичайних аранські светри вирізняє рельєфний візерунок, вив’язаний у вигляді плетених кіс і морських петель.

<b>man свитера стрит</b>

Реклама

Наутика — один з улюблених мотивів у сучасній чоловічій моді. Хто не мріяв мати вигляд відважного мореплавця або навіженого юнги? Модні чоловіки взяли образ на замітку. На свіжих стритстайл-звітах до курток, подібних до військово-морських формених кителів, і широких матроських штанів додалися об’ємні светри, зв’язані за мотивами традиційних рибальських. Дизайнери пропонують варіанти з плетеними канатами й масштабними якорями на всі груди. Носити їх треба поверх бавовняних сорочок, під піджаки або як самостійний предмет гардероба — випустивши поверх штанів або, навпаки, заправивши під ремінь. Вийти на вулицю у светрі у велике в’язання й без верхнього одягу свіжого весняного ранку — це окремий жанр сучасного піжонства. Бути підкорювачем морів до того ж зовсім не обов’язково.

<b>man свитера предметка</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.