До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Велике повернення: чоловічі штани-кльоші

Ще років десять тому чоловіки хизувалися в обтислих джинсах skinny, а ось одягнути розкльошені штани означало щось майже немислиме. Саме час це зробити.

Вважається, що першими штани-кльоші носили моряки — ще в XIX столітті. Робили це вони не з любові до екстравагантності, а тому що широкі штанини легко підверталися (що давало змогу зберегти їх сухими). Вже до початку 1920-х штанини набагато розширилися й з’явилися так звані "оксфордські мішки", які за обводом подолу сягали понад метр. Потім штани знову звужувалися й тільки наприкінці 1960-х з’явилися звичні для нас кльоші. У 1970-х їх можна було побачити в телешоу Sonny & Cher, на танцмайданчику Studio 54, і на учасниках групи Abba під час виступу на Євробаченні. Як і всі модні тенденції, вони досягли піку популярності до кінця десятиліття, а потім їх замінили протоскіни джинси, яким віддавали перевагу панки.

Реклама

Справді, трохи попорпавшись в архівних світлинах, ви виявите, що більшість чоловіків, які раніше носили кльоші, мали неймовірно сексуальний і надзвичайно впевнений вигляд. Роберт Редфорд носив розкльошені штани з елегантного трикотажу; танцювальні рухи Jackson 5 мали тільки динамічніший вигляд завдяки такому фасону; і навіть улюблений дивак Голлівуду Дастін Гоффман мав сексуальний вигляд, одягнений у кльоші, у фільмі 1976 року "Вся президентська рать". Але краще за всіх їх носив Джон Траволта — на знімальному майданчику фільму "Лихоманка суботнього вечора".

Завдяки дизайнеру Алессандро Мікеле, який використовує кльоші у чоловічих колекціях Gucci з 2016 року, вони стали центральним елементом ретро-максималізму. Гучний камбек розкльошених штанів відбувся завдяки показу чоловічого одягу Givenchy сезону осінь-зима 2019/2020. Клер Вейт Келлер зробила кльоші частиною нового словника своїх чоловічих колекцій у паризькому Домі. Розкльошені брючні костюми яскраво-червоного кольору й казкового бірюзового відтінку, що з’явилися на моделях Givenchy, стали реверансом у бік давньоєвропейського гламуру. Наступного сезону зразкова армія моделей Еді Слімана вийшла на подіум Celine в розкльошених штанах, лише підкресливши той факт, що тренд набирає обертів.

<b>men-flare-pants-runway-1</b>

На тлі переважного в чоловічій моді останніх років вуличного одягу й культу потворних снікерсів, появу розкльошених штанів на подіумі можна розглядати як ще один сигнал про повернення "ошатного" одягу. Кім Джонс у Dior Men і Вірджил Абло в Louis Vuitton — два дизайнери, яких часто вважали невіддільною частиною "спортивної розкоші", а тепер вони заново відкривають для себе й своїх клієнтів брючні костюми.

Головним сучасним амбасадором цієї моделі штанів, безсумнівно, можна назвати Бена Кобба, головного редактора LOVE Magazine. За його словами, він носить цей фасон із 17 років, відтоді, коли взяв до рук розкльошені джинси 1970-х. Кобб стверджує, що має такі на всі випадки життя: від повсякденних моделей з деніму й трикотажу до оксамитових смокінгів і зшитих на замовлення костюмів. "У моду повертається почуття елегантності й гламуру, і кльоші в чоловічому одязі — прекрасний символ цього", — каже Кобб. І з ним важко не погодитися.

<b>men-flare-pants-product</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.