До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Іраклі Макацарія приміряє головні образи весни

Іраклі Макацарія — один з найпопулярніших чоловіків на українському телебаченні сьогодні. Він став відомий українцям у 2016 році завдяки участі в рейтинговому шоу "Холостяк", потім збільшив армію прихильниць завдяки участі в "Танцях із зірками", у 2019-му продовжив свою телевізійну кар’єру як тренер шоу "Зважені та щасливі", а зовсім недавно відкрив співочий талант у "Масці". Також Макацарія активно розвивається в кінобізнесі — його продакшн Maq Entertainment співпрацює з Боллівудом, а нині в Тбілісі триває масштабне знімання нового фільму для індійського ринку. Близький для Іраклі, за життям якого сьогодні стежать майже 500 000 прихильників, і світ моди — у соціальних мережах він нерідко публікує свої аутфіти, спілкується про це з підписниками та навіть працює над дизайном ювелірних прикрас. А ще Іраклі не боїться експериментів, тож його образи цікаво роздивлятися. Спеціально для vogue.ua в спільному проєкті з італійським брендом Emporio Armani він приміряє головні образи весни, а заразом розповідає про себе, відносини з одягом та про улюблених кіногероїв.

Плащ, футболка, штани, все — EMPORIO ARMANI
Про себе

В Україні про мене дізналися завдяки шоу "Холостяк", але я впевнено можу сказати, що в житті я такий самий, як і на екрані. Вважаю себе відкритою, доброю і простою людиною, на яку абсолютно ніяк не впливає впізнаваність і популярність. Ці якості я ціную і в людях, які мене оточують. Доброта й душевність насамперед. В інших проєктах я також ніколи не намагався бути кимось іншим — сімейні цінності й дружба, професіоналізм і самовіддача — мої принципи дуже прості. Я не можу працювати впівснаги сам і не приймаю цього від інших.

Реклама
Куртка-бомбер, сорочка, все — EMPORIO ARMANI
Про власний стиль

Я не можу назвати себе модником, оскільки fashion-тенденції постійно змінюються і я за ними просто не стежу. Я намагаюся мати гармонійний вигляд і ціную комфорт. Мені однаково легко як у класичних костюмах, які часто доводиться вдягати на зніманнях і заходах, так і в спортивному одязі. У звичайному житті дотримуюся стилю кежуал — ношу багато деніму й повсякденних сорочок, які не обмежують рухів і мені в них зручно впродовж навіть найдовшого дня. До речі, моя найулюбленіша річ у гардеробі — одні старі джинси, з якими просто не можу розлучитися. За останні роки придбав десятки інших, але саме ця модель для мене номер один — називаю її "найсмачнішою" в себе в шафі.

Про шопінг

Я не користуюся послугами стилістів і персональних шоперів — все купую сам, тому мій гардероб може видатися незбалансованим, але це мій шлях спроб і помилок. Сьогодні до купівлі речей я ставлюся більш усвідомлено й намагаюся не купувати зайвого.

Сорочка, майка, штани, все — EMPORIO ARMANI

Нещодавно навіть провів ревізію гардероба й позбувся 60% речей. Вважаю, що нині просто непристойно мати стільки одягу. Собі на сором визнаю, що про частину речей я навіть не пам’ятав, хоча вони якісні й у чудовому стані. Після цієї ревізії відчув, що вдома навіть стало більше повітря, жити стало легше. Наприклад, в мене було близько 300 майок, тепер залишилося 100. Упевнений, що згодом я очищу гардероб ще більше, адже що різноманітніший у нас вибір, то складніше його зробити. Не хочеться витрачати дорогоцінний час на це.

Про Emporio Armani

З брендом Emporio Armani я познайомився близько п’яти років тому — випадково в Стамбулі побачив майку улюбленого чорного кольору, яка ідеально мені пасувала. Ближче знайомство з маркою відбулося вже в Україні. Мені подобається якість тканин, дизайн речей та історія лейбла. Вона свідчить про успіх Emporio Armani гучніше за будь-які слова — уже майже 50 років синьйор Джорджіо Армані створює не просто одяг, а формує цілу філософію стилю, якій не страшні сезонні тренди та віяння. Це викликає повагу й абсолютно співзвучне сучасним тенденціям, коли якість набагато важливіша за кількість.

Майка, штани, все — EMPORIO ARMANI
Про карантинну моду

Останній рік я майже жив у спортивних костюмах, як і багато хто навколо. Під час торішнього весняного локдауну я опинився в Грузії, закритий у чотирьох стінах. Щоб якось підтримати своїх підписників і самому не втратити спортивної форми, я почав влаштовувати в Instagram безоплатні онлайн-тренування майже щодня. Мій спортивний гардероб ніколи не був таким різноманітним. Нині з усмішкою згадую, як уперше після закінчення карантину вдягнув сорочку — почуття були незвичні.

Про дитячу мрію

У мене навіть була дитяча мрія, пов’язана з одягом — мені завжди було цікаво перевтілитися в Майкла Джексона. І вже в дорослому віці, на шоу "Танці із зірками", мені вдалося це зробити. Відчуття в ту мить було не передати словами — його костюм, рухи, манери були для мене з дитинства еталоном.

Плащ, футболка, все — EMPORIO ARMANI
Про роботу баєром

Рідко хто знає, але зі світом моди я пов’язаний досить давно. Близько 15 років тому я працював баєром. Тоді в Грузії майже не було мережевих крамниць і мої друзі вирішили виправити ситуацію, відкривши в Тбілісі бутик одного французького бренду чоловічого одягу. Вони мене покликали комерційним директором. Також до моїх обов’язків належало замовлення колекцій. Спершу я пройшов навчання в Парижі, де ознайомився абсолютно з усіма нюансами ритейлу — від оформлення вітрин до правильного складання одягу в залі. У підсумку у сфері моди я пропрацював три з половиною роки, за які ми відкрили 12 крамниць. Згодом, крім чоловічих колекцій, я замовляв жіночі, дитячі й навіть білизну. Це був цікавий досвід.

Майка, штани, кросівки, все — EMPORIO ARMANI
Про улюблених кіногероїв

Обожнюю Марлона Брандо в "Дикуні" — рідко хто мав такий вигляд у косусі, як він. Ще люблю дивитися на чоловіків у класичних костюмах. В умінні носити смокінг і метелик рівних немає Джеймсу Бонду. Мені здається, що саме зі смокінгами не буває середини — або він дуже пасує чоловікові, або не пасує зовсім. Сподіваюся, що я належу до першого (сміється. — Ред.). Ще цікавий вигляд мають головні герої серіалу "Гострі картузи" — образи з нотами ретро завжди хочеться розглядати в деталях.

Сорочка, майка, штани, все — EMPORIO ARMANI

Як відбувалося знімання з Іраклі Макацарією, а також іронічне бліцінтерв’ю з героєм, дивіться в атмосферному бекстейдж-відео:

Колекція Emporio Armani представлена у фірмовій крамниці (ТЦ Ocean Plaza) і на сайті intertop.ua

Фото: Yaroslav Bugaev

Стиль: Anastasiia Yatsenko

Відео: Liza Ruda

Грумінг: Vitalia

Продюсер: Marina Sandugey-Shyshkina

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.