До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найжаданіші чоловіки України: Арестович, Кім, Дехтяренко та Зеленський

З початку вторгнення росії в Україну увага мільйонів людей прикута до новинних ресурсів. Інформаційний потік наповнений аналітичними й оглядовими матеріалами, зведеннями з фронту й відеозверненнями урядовців. За кілька тижнів в українців з’явилися свої фаворити серед представників влади, які найчастіше розповідають народу про поточну ситуацію в країні. В Інтернеті їх офіційно охрестили головними "крашами" = найжаданішими чоловіками України. Про них і розповідаємо в цьому матеріалі.

Фото: https://www.facebook.com/VitaliiKimODA
Олексій Арестович, радник голови Офісу Президента Андрія Єрмака

Дата народження: 3 серпня 1975

Реклама

Серцеїд Олексій Арестович — досвідчений політичний та військовий діяч. Серед його звань: радник з інформполітики очільника української делегації в Мінській групі, спікер ТКГ (Тристороння контактна група), радник голови Офісу Президента з питань стратегічних комунікацій у сфері нацбезпеки та оборони, актор, блогер, оглядач.

У 2022-му, під час війни, Арестовича — який нині обіймає посаду радника голови Офісу Президента — українці ласкаво почали називати "заспокійливим" (його голос навіть повідомляє про закінчення повітряної тривоги в одному з мобільних застосунків). Пан Олексій регулярно у своїх зверненнях підбадьорює народ, піднесено розповідає про перебіг подій на фронті, проводить всеукраїнські "психологічні консультації" та передбачає швидку перемогу Україні. До слова, в мережі активно поширювалися старі інтерв’ю Арестовича, в яких він прогнозував анексію Криму та повномасштабне вторгнення Росії в Україну. Ці відео зробили його своєрідним "провидцем" чи "пророком" для багатьох українців, через що кредит довіри до Арестовича почав лише зростати.

Як і більшість політичних діячів, Арестович не однозначна фігура. Він і його вчинки часто наражаються на критику з боку знавців політології та його колег. Однак наразі він улюбленець ледь не половини населення.

Сімейний стан: має дружину Анастасію, з якою виховує двох спільних дітей — дочку та сина Олександра. Також в Арестовича є донька від першого шлюбу.

Віталій Кім, очільник Миколаївської ОДА

Дата народження: 13 березня 1981

"Добрий вечір, ми з України", — популярна фраза Віталія Кіма, якою він починає свої відеозвернення, стала однією з найуживаніших серед українців під час війни.

Фото: https://www.facebook.com/VitaliiKimODA

Очільник Миколаївської обласної державної адміністрації прийшов до політики з бізнесу — він захопився підприємницькою діяльністю ще наприкінці 1990-х. 2015 року Кім почав брати участь в організаційній роботі та керівництві аналітичного департаменту Міністерства аграрної політики України, а вже у 2020-му обійняв посаду голови Миколаївської ОДА.

Відеозвернення Кіма під час війни набирають тисячі переглядів, а його промови розбирають на цитати. Кім – втілення позитиву. Нині майже кожен українець розпочинає і закінчує свій день разом з ним. Віталій Кім вирізняється з-поміж більшості урядовців своєю щирістю, легкістю та невимушеністю. Навіть важливі повідомлення про події на фронті Віталій Кім розбавляє інформацією про себе: поїв, прийняв душ, перевдягнувся. Саме така відкритість підкуповує мільйони українців.

За перші тижні війни Кім проявив себе як справжній лідер, за що був відзначений Орденом Богдана Хмельницького III ступеня. Його дають за вагомий особистий внесок у захист державного суверенітету та територіальної цілісності України, мужність і самовіддані дії, виявлені під час організації оборони населених пунктів.

Сімейний стан: має дружину Юлію, з якою виховує двох доньок і сина.

Артем Дехтяренко, речник СБУ

Дата народження: 2 листопада 1990

Свою кар’єру Артем Дехтяренко починав у журналістиці. Він працював у виданні "Коммерсантъ-Украина", пізніше – в онлайн-виданні "Апостроф", де переважно писав про політику. З 2016 працював у пресслужбі Секретаріату Кабміну України. Вже у 2019 році обійняв посаду заступника відділу взаємодії у сфері публічних комунікацій Офісу прем’єр-міністра Володимира Гройсмана. Брав участь у розробленні проєкту Ukraine NOW.

Фото: https://www.facebook.com/art.denko

Після спроби стати народним депутатом від партії "Українська стратегія Гройсмана" Дехтяренко дістав призначення на посаду радника з питань медіа міністра соцполітики Юлії Соколовської. Потім перейшов на роботу до МОЗу: був радником міністра Іллі Ємця, а відтак прессекретарем відомства за міністра Максима Степанова. За цей час МОЗ започаткував традицію щоденних брифінгів Максима Степанова, запустив загальнонаціональну кампанію "Підтримую лікарів", а також Telegram-канал і Viber-спільноту "Коронавірус.інфо".

У лютому 2021-го Дехтяренко став речником Служби безпеки України. На новій посаді він планував поліпшити співпрацю СБУ з журналістами, громадськістю, а також запровадити відкритіше інформування про діяльність спецслужби. Власне, цим він і опікується під час воєнних відеобрифінгів, які привернули увагу українців та зробили його одним з найпривабливіших чоловіків країни.

Сімейний стан: Дехтяренко не поширює інформації про особисте життя. Однак на безіменному пальці речника СБУ на багатьох фото є каблучка, що може свідчити про те, що він у стосунках.

Володимир Зеленський, шостий президент України

Дата народження: 25 січня 1978

На відміну від інших чоловіків у цьому списку шостий президент України Володимир Зеленський не потребує представлення. Про нього ми чули ще з часів КВК, потім завдяки діяльності його студії "Квартал 95" та різноманітній медійній діяльності.

У 2019 році за нього свій голос віддало 73,22% українців, які відвідали виборчі дільниці. Здається, що чимало з тих громадян, хто не голосував за Зеленського, змінили своє ставлення до нього від початку війни. Попри те, що президент та його уряд ще мають купу критиків, факт залишається фактом — в такі складні часи Зеленський гідно представляє Україну на міжнародній арені та вправно керує країною.

З 24 лютого Зеленському вдалося здобути прихильність не лише українського народу, а й людей з усього світу. Наприклад, у США жартують, що в них нарешті з’явився президент, якого всі підтримують – і це Зеленський. В Instagrami пан Володимир перегнав навіть Каньє Веста за кількістю підписників. Зеленського оплесками вітають на засіданнях ООН, Європейського парламенту, на виступах перед урядовцями різних країн та на площах під час антивоєнних демонстрацій у різних куточках Європи. Видання Politico назвало його найвпливовішим політиком Європи, а європейські колеги виснули Зеленського та українців на Нобелівську премію миру.

Сімейні стосунки: має дружину Олену, з якою виховує двох дітей — доньку та сина.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.