До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 думок Бориса Джонсона, з якими важко не погодитися

19 червня день народження святкує колишній британський прем'єр-міністр Борис Джонсон — людина, яка допомагала Україні на своєму високому посту і продовжує обстоювати наші інтереси зараз. Водночас Джонсон ніколи не мав ілюзій щодо рф і путінського режиму й завжди чітко висловлювався щодо них. Згадуємо деякі з його цитат, до яких світові варто було прислухатися вже давно.

Борис Джонсон

— "Путінська маріонеткова армія майже напевно винна у вбивстві пасажирів лайнера "Малайзійських авіаліній", збитого на сході України. Ми маємо до путіна питання щодо смерті Олександра Литвиненка, безжально отруєного в лондонському ресторані. Його вважають ключовою фігурою величезної пострадянської бандитської клептократії та найбагатшою людиною на планеті. Журналістів, які виступають проти нього, вбивають. Його конкуренти опиняються у в’язниці. Хоч він і має вигляд ельфа-домовика Доббі, насправді він — безжальний тиран", — Борис Джонсон у колонці для The Telegraph, 6 грудня 2015.

Реклама

— "Вони кидають одну бомбу, потім чекають на рятувальників, які прибувають, щоб витягнути мирних жителів з-під завалів, а відтак за п’ять хвилин вони кидають ще одну бомбу. У нас є докази. У нас є всі підстави вважати, що саме росіяни робили це. Ми намагаємося повною мірою це документувати, тому що, на мій погляд, такі дії є, безсумнівно, військовим злочином. Ставлення світу до росії погіршується, і я думаю, багато хто вважає, що рф ризикує стати країною, від якої всі відвернулися", — Борис Джонсон про дії рф у Сирії, 1 жовтня 2016.

— "Вони досі мають незліченні групи повстанців для контролю, і вони опинилися в лізі "суперзлодіїв" разом із Хезболлою та Башаром Асадом. Чи це те, чого вони хочуть?" — Борис Джонсон у колонці для The Telegraph, квітень 2017.

Борис Джонсон

— Я вважаю, що одна з цікавих речей, що відбуваються на цю мить просто на наших очах, — ми ще не повністю розуміємо, що росія неймовірно хитра в сіянні непорозумінь і сумнівів, поширенні фейків і намаганні "скаламутити воду", — виступ Бориса Джонсона в Торонто, 23 квітня 2018.

— "Ми можемо тільки здогадуватися, що готує президент путін, але ознаки погані. Ми маємо об’єднатися разом — ми працюємо з ЄС і США, складаємо найжорсткіший пакет санкцій. У разі вторгнення росії до сусідньої держави ми застосуємо санкції до багатьох приватних осіб, ми відкриємо матрьошку, щоб знайти, хто справді отримує вигоду від роботи їхніх державних компаній", — виступ Бориса Джонсона на Мюнхенській конференції з безпеки, 19 лютого 2022 року.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.