До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 артистів, яких не можна проґавити на Brave! Factory 2021

Вже наступного тижня в Києві відбудеться фестиваль електронної музики Brave! Factory 2021, що розпочнеться о 20:00 в суботу 21 серпня і закінчиться вночі в неділю 22 серпня. Організатори оголосили програму заходу, у межах якого буде представлено 11 артоб’єктів від 15 художників і художниць, а лайнап міститиме понад 80 музичних проєктів. У цьому матеріалі ми розповідаємо про п’ять артистів, яких неодмінно треба послухати на фестивалі.

Фото: Danil Privet
Kalabrese

Kalabrese — законодавець смаків і сміливий музикант, який колись наважився стати на незвідану стежку між інді й електронікою. Так він представив музику, яка розсунула межі й піднесла танцювальну музику у своєрідний і природний спосіб.

Реклама

Його справедливо називають одним з найяскравіших і найоригінальніших персонажів нічного життя Цюриха. Останні десять років Kalabrese був диджеєм, продюсером, промоутером і власником клубу. Його досить незвичний стиль викликав ажіотаж далеко за межами Швейцарії. З релізами Perlon 12, Chicken Fried Rice і дебютним альбомом Rumpelzirkus, його мінімалістичний підхід до фанк-ритмів і вокалу дістав схвалення від критиків і незалежної танцювальної музичної спільноти в усьому світі.

Karenn

Karenn — це музичний дует, що складається з Pariah, він же Артур Кайзер, і Blawan, він же Джеймі Робертс. Ці двоє грають пліч-о-пліч уже майже десять років. Обидва родом з постдабстепсцени кінця 2000-х — початку 2010-х, у якій змішалося звучання гаусу, техно і R&B, що вилилося в появу таких артистів, як Джеймс Блейк, Floating Points і Джой Орбісон. Але, на відміну від однолітків, у своїй сольній роботі Karenn представляє особливий британський різновид похмурого індустріального техно.

Від самого початку Karenn були прив'язані до живих виступів, поступово відточуючи своє звучання і приборкуючи свій невеликий набір обладнання. Брак полиску в цьому дуеті — частина його чарівності, а музика Karenn лоскоче нерви навіть найзатятішим шанувальникам техно. Але на Brave! Factory дует представить свою ексклюзивну добірку треків, так як на якийсь час перестали грати наживо.

Maayan Nidam

Берлінська продюсерка в галузі електронної музики Мааян Нідам створює мінімалістичне техно, яке суперечить репутації цього стилю. Нідам, відома постійним творчим пошуком, і далі трансформується, розвивається та долає межі як у своїй берлінській студії, так і на сцені. Вона заробила репутацію прекрасної диджейки й продюсерки, з вишуканим і тонким підходом до створення музики.

Її сети здебільшого ґрунтуються на урізаних, глибоких звуках. А видобуває вона їх за допомогою разючої вінілової колекції з незрозумілими інтермедіями. Такий підхід створює чарівну атмосферу на танцмайданчику, де цікавинкою може стати найнесподіваніший з треків. Це пов’язано з тим, що Нідам одержима звуком і технологіями, що лежать в основі його створення. Запуск ланцюгових реакцій між різними інструментами генерує звук у непередбачуваний і захопливий спосіб.

Modeselektor

Modeselektor формують сцену електронної музики з початку 2000-х своїми яскравими диджей-сетами й постановами. Дует Гернота Бронзерта і Себастьяна Сарі сформувався на початку 1990-х. Після двох десятиліть на міжнародній музичній сцені вони досягли неймовірних технічних результатів, але ніколи не втрачали цікавості, щоб піти ще далі й відкрити нові способи вражати слухачів своїм звуком.

Завдяки енергійним живим виступам та оригінальним постановам, що охоплюють кілька електронних стилів, вони здобули популярність далеко за межами техно-сцени. Дует почав грати на деяких з найбільших фестивалів у світі і їх часто запрошували в турне з Radiohead. Учасник останнього Том Йорк не раз брав участь у записах альбомів Modeselektor.

Tobi Neumann

Тобі Нойманн пізно сягнув розквіту, але швидко надолужив згаяне. Уродженець Мюнхена зробив кар’єру продюсера комерційних джинглів і саундтреків до фільмів, але доленосна подорож на Love Parade 1995-го в Берліні у віці 33 років назавжди змінила його життя. Саме там, за його словами, він "заразився електронною музикою".

Сьогодні Тобі Нойманн, який проживає в Берліні, безперечно, — визнана й шанована особистість в галузі електронної музики. Тобі є майстром своєї справи — під час сетів він смакує музику, грає техно, додає несподівані композиції та змішує їх зі своїм унікальним фірмовим чуттям.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.