До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що потрібно знати про актора Пола Мескаля, зірку серіалу "Нормальні люди"

Один з найобговорюваніших серіалів цього року — "Нормальні люди", знятий за бестселером ірландської письменниці Саллі Руні. Любовна історія юних Маріанни й Коннелла зводить з розуму весь світ, а актори-дебютанти Дейзі Едгар-Джонс і Пол Мескаль буквально прокинулися знаменитими. Про Едгар-Джонс читайте тут, а ми розповідаємо, хто такий Пол Мескаль, який зіграв харизматичного Коннелла.

"Нормальні люди"

Про таку дебютну роль, яка дісталася Полу Мескалю, можна тільки мріяти. Ще до виходу серіалу було зрозуміло, що це дуже довгоочікувана екранізація: роман "Нормальні люди" був номінований на Букерівську премію, увійшов до списку найкращих книг року в Британії, про нього написали провідні світові медіа від New York Times до Guardian. Мескаль зіграв Коннелла Волдрена — симпатичного, але сором’язливого хлопця, футболіста, зірку своєї школи, за яким упадали всі дівчата навколо. Але замість того, щоб крутити роман з найпопулярнішою блондинкою в класі, яка недвозначно до нього залицяється, Коннелл закохується в Маріанну — гостру, зухвалу, що має свою думку про все на світі, дівчину-одиначку, яку в школі ніхто не любить. Маріанна й Коннелл живуть у невеликому місті Слайго в Ірландії: Маріанна із заможної родини, у неї білосніжний маєток на пагорбі й успішна мама. Мама ж Коннелла працює прибиральницею в будинку Маріанни. Герої закохуються, але спершу тримають свої стосунки в таємниці — обох бентежить соціальний розрив; розбігаються, потім сходяться вже в Триніті-коледжі в Дубліні, де обидва навчаються. І так весь час.

Реклама
Пол Мескаль у серіалі "Нормальні люди"

Популярність серіалу багато в чому пояснюється блискучим кастингом: складно уявити, хто зіграв би таку нетипову закохану пару краще, ніж дебютанти, які не надокучили на екрані. Серіал зосереджений на інтимній стороні стосунків Маріанни й Коннелла — у ньому багато любовних сцен і завдяки явній хімії між акторами від "Нормальних людей" буквально не відірватися. В інтерв’ю американському Vogue режисер Ленні Абрагамсон каже, що весь кастинг тривав навколо пошуку "тієї самої пари". "Пола ми знайшли за кілька днів, а актрису на роль Маріанни шукали місяцями. І ми вже почали хвилюватися, але з’явилася Дейзі. Щойно обидва актори опинилися в одній кімнаті, ми відразу ж зрозуміли, що між ними "невимовна" хімія. Це мало чим відрізняється від того, що зближує людей у житті. Ви точно відчуєте цю дивовижну іскру".

Пол Мескаль у спектаклі The Great Gatsby (фото gatetheatre.ie)

"Нормальні люди" — перша роль 24-річного Пола Мескаля. Актор виріс у невеликому містечку Мейнут в Ірландії, і в нього надзвичайно багато спільного з Коннелом. Він з простої сім’ї — його батьки вчителі; як і Коннелл, всю юність грав у футбол, ставши одним з головних гравців місцевої команди Мейнута. Мескаль вивчав акторську майстерність у тому самому Триніті-коледжі в Дубліні — у цьому закладі відбуваються події другої частини книги, саме до Триніті-коледжу вступають і Маріанна, і Коннелл. До фільмування в "Нормальних людях" Мескаль встиг заявити про себе в театрі: відразу після закінчення коледжу зіграв головну роль у виставі "Великий Гетсбі", після — головну роль у спектаклі "Плуг і зорі" й шекспірівській комедії "Сон в літню ніч" у Лондоні. Пол не читав книги Саллі Руні до початку прослуховування, але багато хто зі знайомих казав Мескалю, що він ідеально підходить для ролі Коннелла. Продюсери серіалу знайшли Пола в театрі, і після його вдалих проб всі колеги запевняли Мескаля, що він викапаний Коннелл і точно отримає роль. Так і сталося.

Пол Мескаль у спектаклі "Плуг і зорі"

Герой Пола Мескаля в "Нормальних людях", безперечно, звів з розуму глядачок у всьому світі, але він далекий від образу типового серцеїда. Коннелл тонкий інтелектуал і сором’язливий хлопець, що не дуже користається зі своєї популярності. У першій серії вони з Маріанною обговорюють феміністську літературу й Маріанна іронічно запитує: "А чи знають твої друзі, що ти любиш читати?". Пізніше з’ясується, що Коннелл мріє стати письменником — і в університеті в нього це вийде. Він чутливий, уважний до матері й до Маріанни — ймовірно, такі герої потрібні сучасному телебаченню. Популярність Коннелла така неймовірна, що в інстаграмі з’явився акаунт, присвячений ланцюжку Коннелла. Герой носить його весь сезон — на цій деталі наполіг сам актор. Завдяки популярності серіалу кількість пошукових запитів на чоловічі ланцюжки зросла на 200%.

Пол Мескаль у серіалі "Нормальні люди"

В інтерв’ю американському Vogue обидва актори розповідають, що п’ять місяців знімання були надзвичайно інтенсивними. Інтимні стосунки, які описала Руні, не прикрашені, і режисери були вірними цьому духу, а це означає, що Едгар-Джонс і Мескаль проводили багато часу оголеними разом під час фільмування. Їм допомагав координатор сексуальних сцен, робота якого, за словами Мескаля, подібна до роботи координатора трюків під час знімання блокбастерів. Без цього фахівця, зазначає Пол, вони з Дейзі б точно не впоралися. Докладніше про знімання сексуальних сцен читайте тут.

"Нормальні люди"

Пол Мескаль захоплюється фотографією, грає на фортепіано й недавно переїхав з Дубліна до Лондона, щоб більше грати в театрі. Із чуток, дебютант незабаром зіграє в новому популярному серіалі BBC, а ми тільки можемо припускати, коли його покличуть у свої фільми режисери Йоргос Лантімос, Лука Гуаданьїно, або, наприклад, Тарантіно. В інтерв’ю актор розповідає, що після виходу "Нормальних людей" шанувальниці буквально атакують його директ в інстаграмі з пропозиціями піти на побачення. За словами Мескаля, це бентежить його і спричиняє дискомфорт. "Я говорю офіційно: я не Коннелл. Можливо, всім здається, що Коннелл дуже сексуальний, тому що зовні він такий класичний спортсмен з гарними ногами, до того ж тонкий, розумний, злегка відсторонений хлопець. Але — для тих, хто хоче піти зі мною на побачення й постійно пише мені про це в соцмережах — я не Коннелл, і не хочу ним бути", — зізнається актор.

Тим часом в інстаграмі Пола Мескаля можна побачити, яким є його звичайне життя: вечірка із сусідами по будинку, гра на фортепіано й фото з мітингів на підтримку руху Black Lives Matter. "Нейтралітет більше не варіант" (Neutrality is not an option) — пише у своєму акаунті 24-річний актор, демонструючи відповідальність і небайдужість.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.