До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

6 найкращих фільмів з Томом Гіддлстоном

Том Гіддлстон — неймовірний талант, принадність і божевільна краса в одній особі. За досить короткий період актор зумів зіграти широкий спектр персонажів під проводом відомих режисерів, з’являвся в багатьох визначних фільмах і телешоу. Від галактичних битв у Marvel до погляду в очі самому Кінг-Конгу — Гіддлстон брав участь у безлічі великих проєктів.

"Архіпелаг", 2010

Том Хиддлстон в фильме Том Гіддлстон у фільмі "Архіпелаг", 2010

У фільмі режисерки Джоани Гоґґ актор зіграв Едварда, що готується виїхати на рік добровільної служби в Африку. Його мати й сестра вирішують зібрати всю родину на віддаленому острові для проводів. Але після того, як батько Едварда не приїздить, у родині починається розбрат, і на поверхню виходить весь прихований гнів і напруга. Зображення руйнівного портрета складної родини здобуло схвальні відгуки критиків, зокрема й завдяки сильній грі Гіддлстона, який завжди вирізняється в тонких, натуралістичних ролях.

Реклама

"Глибоке синє море", 2011

Том Хиддлстон и Рэйчел Вайс в фильме Том Гіддлстон і Рейчел Вайс у фільмі "Глибоке синє море", 2011

Цей фільм про заміжню жінку Естер, яку грає Рейчел Вайс, та її коханця Фредді Пейджа у виконанні Гіддлстона. Він колишній пілот ВПС Великої Британії, який не може знайти себе після війні. Пейдж закохується в Естер, хоч і знає, що вона заміжня. Спершу вони обидва почуваються щасливими. Але коли Естер кидає чоловіка, який не хоче розлучитися з нею, і переїздить до Фредді, все змінюється.

"Бойовий кінь", 2011

Бенедикт Камбербэтч и Том Хиддлстон в фильме Бенедикт Камбербетч і Том Гіддлстон у фільмі "Бойовий кінь", 2011

Події відбуваються до й під час Першої світової війни та описують подорож і воєнні пригоди Джої, чистокровного коня, якого ледве не з лошатка викохав британський підліток, але змушений був віддати британській армії. Хоча Гіддлстон мав невелику роль у картині, його персонаж, капітан Джеймс Ніколлс, — один із найпам’ятніших як втілення доброти, на яку люди не завжди здатні, живучи у скрутних і жахливих умовах.

"Виживуть тільки коханці", 2013

Тильда Суинтон и Том Хиддлстон в фильме Тільда Свінтон і Том Гіддлстон у фільмі "Виживуть тільки коханці", 2013

У цьому похмурому фільмі режисера Джима Джармуша актор грає Адама, вампіра, що страждає на депресію та більше не знаходить розради в музиці, до якої має неабиякий хист, і сумує за своєю подругою Євою (Тільда ​​Свінтон). Коли Адам нарешті возз’єднується з Євою після тривалої розлуки, у їхньому житті з’являється Євина молодша сестра Ава (Міа Васіковська), і все летить шкереберть. Фільм "Виживуть тільки коханці" дістав позитивні відгуки за похмуру візуальну естетику, фірмовий стиль Джармуша, а також за музику й гру Гіддлстона та Свінтон.

"Висотка", 2015

Том Хиддлстон в фильме Том Гіддлстон у фільмі "Висотка", 2015

Роль Роберта Ленга вирізняється своєю складністю. Ленг переїздить до будинку, мешканці якого не мають причин виходити на світ божий через наявність там усіх зручностей. Вони поступово віддаляються від решти світу й формують свій власний лад, який у підсумку призводить до хаосу. Персонаж Гіддлстона заворожує трансформацією, що показує, як проста, розсудлива людина може поступово скотитися в божевільну безодню.

"Нічний адміністратор", 2016

Том Гіддлстон у фільмі "Нічний адміністратор", 2016

Роль Джонатана Пайна принесла Гіддлстону визнання критиків і "Золотий глобус". Гіддлстон грає колишнього військового, який працює нічним адміністратором готелю й погоджується допомогти спецслужбам викрити найпідступнішого злочинця у світі, персонажа Г’ю Лорі. Джонатан Пайн — багатогранний герой: він добрий, романтичний чоловік і водночас розпалена ненавистю людина, що прагне помститися й намагається врятувати світ. Зі свого боку, Гіддлстон витончено бере на себе всі контрасти любові й ненависті, які сповнюють його персонажа.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.